SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektöre 'O Zat' Dedi, Saydırdı..

0
Güncellendi - 2016-01-23 15:58:46
Rektöre 'O Zat' Dedi, Saydırdı..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi'nde 2016 Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimiyle ilgili konuştu. Şahin, “İktidara yakın olmanın suç teşkil ettiği ama diğer paralel zihniyetler içerisinde yer alanların da ödüllendirildiği dönemlerin geride kalmasını istiyorum” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin, katıldığı bir televizyon programında İnönü Üniversitesi'nde 2016 Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimi ve Malatya’ya kurulması planlanan ikinci üniversite hakkında açıklama yaptı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik hakkında sert açıklamalarda bulunan Milletvekili Şahin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hassasiyetlerine rağmen İnönü Üniversitesinde paralelle mücadele edilmiyor. Okulun başında bulunan o zat, İnönü Üniversitesinde cirit atan paralelciler olduğunu söyledim diye hakkımda 25 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı ve açılan tazminat davasının reddine karar veren mahkeme bizlerin tuttuğu avukat ücretinin de Rektör Çelik’ten alınmasına hükmetmişti. Neticede yargı bizi haklı buldu” diye konuştu.

Paralel yapının kul hakkına dahi tenezzül ettiğini söyleyen Şahin, KPSS sorularını çalan, devletin en mahrem bilgilerini ahlaksız bir şekilde başka devletlere satan, yüz binlerce insanın hakkını yiyen, devlete ve millete ihanet eden kesim sempatizanlarının üniversitede at koşturmasını, cirit atmasını içine sindiremediğini ifade etti. Şahin, “Milli ve manevi hassasiyetlere sahip, vatanını ve milletini seven isimler ise üniversitede önemli noktalarda dışlanmış vaziyettedir. Bakın bana gelen bilgiler içerisinde üniversiteye alınan bazı öğretim görevlileri ile atanan isimler o grupların uşaklığını yapıyorlarmış. Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekten sinsi planlar kuran bu anlayışı, o gibi yerlerde iktidarımız döneminde atanmış olan bir zatın bulunmuş olduğu mekanlarda hayat bulmuş olmalarını ben şiddetle kınıyorum” dedi.

İnönü Üniversitesi'nde 2016 Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimiyle ilgili de konuşan Şahin, “Birden fazla adayın yarıştığı rektörlük seçiminin sonucunda kaybeden arkadaşlarımız yine o üniversitede görevlerine devam ediyorlar. Ama seçimlerden hemen sonra kin ve ihtiras duygularına yenik düşerek kendisine oy vermeyen kesimi görevden almaları ve beyin göçüne sebep olunmasını şiddetle reddediyorum. Şuanda İnönü Üniversitesini hatasıyla sevabıyla yöneten idari bir kadro var, başında da bir zat var, onlarda bu tutumları sürdürüyorlar. Ben yapılacak yeni rektörlük seçiminin ardından, iktidara yakın olmanın suç teşkil ettiği ama diğer paralel zihniyetler içerisinde yer alanların da ödüllendirildiği dönemlerin geride kalmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“KANUN TEKLİFİNİ HAZIRLADIK, İMZALADIK”

Malatya’ya kurulması planlanan ikinci devlet üniversitesi hakkında da değerlendirme yapan Şahin, “Malatya’ya ikinci üniversite konusu aslında son yapılan seçim sürecinde gündemimize gelen bir konu değil. 2012 yılının Ocak ayında benim de imzaladığım bir kanun teklifi vermiştik, o günün Milli Eğitim Bakanı olan Ömer Dinçer teklifimize pek sıcak bakmamıştı. 2012’de İnönü Üniversitesinde 27 Bin öğrenci kapasitesi vardı, Malatya'nın henüz ikinci üniversite için uygun bir il olmadığını dile getirmişlerdi. O günkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu teklifi götürsek bile kabul görmeyeceği söylenmişti. Bir noktada haklılardı, daha henüz 1975 yılında kurulan bir üniversite var, bende o üniversitenin mezunlarından birisiyim. Yeni kurulacak üniversite mevcut okulun devamı şeklinde değil de günün şartlarına uygun, öğrencilerimizi üretken bir safhaya getirecek bölümlerin olması lazım. Yer sorunu bizim en son sorunumuz, yer konusunda hamt olsun sıkıntımız olmaz. Bana kalırsa üniversiteleri yaparken şehrin hep gelişen taraflarına değil de alt merkezlerin oluşabileceği alanlara kurulmalı. Çok da şehrin dışında olmamak kaydıyla çevre yolunun altında bir yerde olabilir. Şimdi gelinen noktada Malatya’ya ikinci devlet üniversitesi hakkında kanun teklifini hazırladık, milletvekili arkadaşlarla birlikte imzaladık” şekline konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Servet (8 yıl önce)
    Heralde üniversitede bir işinizi halledemediniz hemen paralelci diye yapıştırdınız. El insaf diyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (8 yıl önce)
    ucu dokundumu size hopluyonuz demi başkalrına geldimi banane siz bu sunuz işte kendinizden başka kimseyi düşünmezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • recep (8 yıl önce)
    Bu muhterem milleyvekilimiz acaba Malatya için boş konuşmaktan başka ne yapmış 7 haziran seçimlerinde bayana tokat atmaya kalkan bir insan değilmi zamanında parellele birlikte çalışan kendisi değilmiydi kendisine ait olan dersanede parelleci öğretmen yokmuydu da burdan birilerini suçluyor herkes ettiğini çekiyor zamanında insanlar cemaatkul hakkı yiyor dediklerinde hoca efendi böyle yapmaz onlar Allah adamı diyenlerde sizlerdinz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talat (8 yıl önce)
    Vay bee... Hilmioğlu'nun ardından Cemil Çelik seçilmişti ve AKP personeli tam kadro Üniversitenin Rektörlük binasının yanındaki havuzun önünde akşam yemeği yenilmişti. Ne güzel keyfiniz vardı ama... Şimdi Cemil kardeşle kötü oldunuz ha... Paralelci, kumpasçı, darbeci, balyozcu, haşhaşi, cehapeli, mehapeli... Mağdur görünümlü Sefa sürenler sizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat (8 yıl önce)
    ''Paralel yapı, Rektör, sizin de oteliniz kaçak' 8 yıldır başka birşey söylemedi biraz değişiklik yapın bunlar sıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    2010 yılında kpss soruları calındığında neden bunları söylemediniz.ama şuna inanınıyuruzki bu dünyanın bide öbür dünyası var.iki elim yakanızda olacak .sayın rektörümüzünde ilimize ve üniver
    0
    0
    Yanıtla
  • kürşad (8 yıl önce)
    8 Yıldır hep aynı hikaye siz madem dürüstsünüzde neden rektörlük seçimlerine müdahale ettiniz şimdi seçim yaklaşdı yine aynı muhabbet siz önünüzde çeket ilikleyecek rektör arıyonuz Cemil çelik gidiyor bu dönem isteğinizi seçebilecekmisiniz bakalım .malatya ya çok şey yapmış gibi üniversite ye nizamat vermeyin güç sizde hadi buyrun kim varsa atın o dediklerinizden
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (8 yıl önce)
    Beyin göçü derken? Siyasetçinin eğitime ve bilime bu kadar müdahele ettiği bir yerde hangi beyinler kalır? Malatya kamunun en kokuşmuş olduğu şehirlerden biri olsa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (8 yıl önce)
    Herkes biliyorki son seçimde sen ve öznur çalık liste dışıydı. Ne hikmetse son anda listeye alındınız. İnşallah sayın başbakan bi dahaki seçimde sizi aday göstermez
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 yıl önce)
    Rektöre her fırsatta atıp tutan Şahin vekil üniversitenin kantinlerinin büyük kısmını işleten şahıs parti yöneticiniz hatta sizin de çok yakınınızda duran bir kişi bize ters köşe yapıyor olmayasınız
    0
    0
    Yanıtla
  • kerim (8 yıl önce)
    Guluyorum. Malatyadaki baska bir paralel yapilanma var sayin sahin. Biliyorsunuz degilmi o yapiyi. Yapiya kapisini kapatan sayin selahattin gurkan a tesekkur ederim. Zaten bu yuzden dislanmis. Bu arada mhp nin basina meral hanimi bekliyoruz. Gelsin ki başa oy verelim mhp ye.
    0
    0
    Yanıtla