SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yitiğimizi Bulma Çabası"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da organik tarım toplantısı düzenlenerek, organik tarımın önemi anlatıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Alman-Türk işbirliği ile organik tarım toplantısında konuşan Vali Vasip Şahin, “Önceleri ne pahasına olursa olsun fazla verdim alalım da düşüncesi varken, şimdi nasıl yaparız da insanlara daha sağlıklı çevre ve gıda temin edebiliriz diye çalışmalar yapılıyor. Organik tarım, yitiğimizi bulma çabasıdır” dedi.

“Sentetik olarak yetiştirilen gıdaların insanlara zarar vermesi nedeniyle bundan elde edeceğimiz karın da başka giderlere kullanılınca kar etmediğimiz ortaya çıkıyor” diyen Vali Şahin, “Sentetik maddeler ve katkılar katılmadan da bu nüfusu beslemek mümkündür” diye konuştu.

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise organik tarımın önemini anlatıp, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organik tarıma verilen teşvikleri dile getirdi.

Birim alandan daha fazla ürün elde etmek için kullanılan kimyasallar ile ilaçların zararları ortaya çıkınca organik tarıma yönlendirildiğine dikkat çeken Ali Selvi, “Organik tarım, çevreye dost, kimyasal kullanılmayan üretim şeklidir” şeklinde konuştu.

Kuru kayısının kilosu 2,5 dolara satılırken, organik kayısının kilosunun da 3 katı daha fazla fiyata satıldığına işaret eden Ali Selvi, ülkemizde organik tarım yapılabilecek 1 milyon dekar alanın bulunduğunu, ancak 615 bin dekar da organik tarım yapıldığını söyledi.

Organik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Atilla Ertem de organik tarımın faydalarından söz edip, bu konuda Malatya’ya birçok kez geldiğini ve organik tarım konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Alman-Türk işbirliği ile organik tarım Projesi Koordinatörü Elisabeth Rüegg, kayısının parlak ve göz rengini kaybetmeden üreticiye ulaştırılması gerektiğini bildirip, yaş kayısı üretiminde ihracatçı, ithalatçı ve üreticiyi bir araya getirmek için böyle bir toplantı panel düzenlendiğini kaydetti.

Açılış konuşmalarından sonra, organik tarım konulu panele geçildi. İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ’ın yönettiği organik tarım konulu panelde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Osman Aslan, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Mustafa Çelik, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nden Sezai Şahin, Fırat kalkınma Ajansı’ndan Sertaç Hopoğlu, Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı’ndan Mehmet Bektaş konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız