SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Aydın'la Sözleşme Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:41
YMS Aydın'la Sözleşme Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyasor'da teknik direktör Cafer Aydın, resmi sözleşmeyi imzalayarak, göreve başladı. 

Yeni Malatyaspor'da yönetim, Mert Korkmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine Cafer Aydın getirdi. 2010-2011 sezonunda da Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Aydın, Yeni Malatyaspor'da ikinci kez görev yapacak.

Sarı-kırmızılı takıma yeniden gelen Cafer Aydın, kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi, Nurettin Soykan Tesisleri'nde imzaladı. Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Enes Perçin'in de yer aldığı basın toplantısında konuşan Cafer Aydın, grupta kalan 8 maçlarını kazanmak istediklerini söyledi. Aydın, kendi işlerini doğru yaptıklarında, ligde güzel yerlere geleceklerini ifade etti.

"8 MAÇ BİZİM İÇİN FİNAL NİTELİĞİ TAŞIYOR"

Yeni Malatyaspor'da yeniden teknik direktörlüğe getirilen Cafer Aydın, grupta kalan 8 maçın kendileri için final niteliğinde olduğunu söyledi.

Aydın, Yeni Malatyaspor'un kendisinde ayrı bir yerinin olduğunu dile getirerek, "Buraya gelişim ani oldu. Hiçbir konuşmadan çıktım geldim. Yeni Malatyaspor’un ve Malatya’nın yeri bende çok farklı. Şehir olarak potansiyel olarak bu ligin üstünde bir kent. Futbolda geçmiş olmaz. Önümüze bakmak zorundayız. 8 tane final karşılaşması oynayacağız. Tek yürek olursak bu takım bu ligden çıkar. Bu çocuklarla ligi bitireceğiz. Onlara sahip çıkacağız. Öz güvenleri tazeleyip yolumuza bakacağız. Giresunspor ilk yarıda düşme potasındaydı. Ama kenetlendiler şuan liderler. Giresunspor'un kadrosuna bakarsanız, Yeni Malatyaspor’un kadrosuyla kıyaslanamaz" dedi.

"İLK HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Yeni Malatyaspor'da 2010-2011 sezonunda 9'da 9 yaptıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "9’da 9 yapan kadromuzun azmini hep beraber yakalayacağız. 9’da 9 yapan kadroda şu avantajımız vardı. Devre arası kampında fizik kapasitesi olarak, oyun mantelitesi olarak o takımı ben hazırlamıştım. Orada bir avantajımız vardı. Bu zamanda bunu yapamayız. Ama moral anlamında en iyi şekilde, bu çocukları hazırlamamız gerekiyor. Beklenti büyük olduğu için oyuncu kendi performansını gösteremeyebilir. Biz o gösteremediği performansı sahaya yansıtmak için çalışacağız. Ben sonuna kadar inanıyorum. İlk hedefim bu gruptan birinci olarak çıkmak" diye konuştu.

"RAKİPLERİN NE YAPTIĞI DEĞİL, BİZİM NE YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ"

Aydın, Grup'ta rakipten çok, kendilerinin ne yaptığının önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"Ben rakiplerin ne yaptığına bakmam, beni ilgilendiren tek taraf tüm mesaimi ve tüm enerjimi kendi takımına vereceğim. Yeni Malatyaspor’un şampiyon olacağını düşünüyorum. Rakipler ilgili farklı bir tasarrufum olmaz. Ben doğruyu yaparsam, ben istediğim puana ulaşırsam hedeflediğim yere geleceğimi düşünüyorum. Önce bizim ne yaptığımız önemli. Bu hafta kazandık, diğer hafta kazandık. Ondan sonra rakipler bizi düşünsün. Biz rakipleri değil."

"10 PUAN ÖNDE OLSAYDI DA BEN GELMESEYDİM"

Cafer Aydın, Yeni Malatyaspor'un başarısının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayarak, “Buraya gelirken hiçbir zaman maddi konuyu konuşmadım. Ben zaten inanmasaydım buraya gelmezdim. Ben bu şehirde çok güzel dostluklar kurdum. Keşke Yeni Malatyaspor 10 puan önde olsaydı da ben gelmeseydim. Dışarıdan o hazzı yaşasaydım. Malatya’nın başarısı beni de Malatya halkı gibi mutlu eder" dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Enes Perçin ise, Gaziosmanpaşa maçında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından kötü gidişi durdurmak için bazı radikal kararlar aldıklarını dile getirdi.

Perçin, yönetim kurulu olarak yaptıkları toplantıyla önemli kararlar aldıklarını belirterek, "Gaziosmanpaşa karşısında aldığımız beraberlik bizi derinden üzdü. Futbol namına sözün bittiği yerdeydik. Mert Korkmaz hocamızla istişarede bulunduk. Karşılıklı olarak Mert Korkmaz’la yollarımızı ayırdık. Ardından iki futbolcu arkadaşlarımız Halil Zeybek ve Mehmet Türkmehmet ile geri dönmeyeceğimiz bir kararla süresiz kadro dışı bırakarak yollarımızı ayırma kararı aldık. Bir şeyleri yapmamız gerekiyordu. Gelinen tablo itibariyle Malatya’ya mahcubuz. Çok isteyerek bir şeyler yapmak istesek de bir türlü sportif manada başarı sağlayamadık. Burada en büyük suçlulardan biride yönetimdir. Bir şeyleri eksik yapmışızdır. Ama hiçbir zaman iyi niyet hoş görü çerçevesinden dışarı çıkmadık. Dünde böyle hızlı bir karar aldık. Bu noktada da Cafer hocamızla görüştük. Cafer hocamız 2011 döneminde yine bu durumdayken takımın başına geçmişti. 9’da 9 galip gelerek Yeni Malatyaspor’u Play-off’a taşımıştı. Bu saatten sonra oyuncu arkadaşlarımızı hocamıza teslim ediyoruz. Cafer Hocamızdan yine aynı başarıyı bekliyoruz. Hocamızla ciddi manada bir çıkış yakalayıp, bizimde bu yarıştan kopmadığımızı herkese göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AFFEDİLME DURUMU YOK"

Kadro dışı kalan futbolcuların affedilmelerinin söz konusu olmadığını kaydeden Perçin, " Her iki arkadaşımızdan da kişisel bir sıkıntı görmedik. Performans anlamında eksiklerdi, zayıflardı. Affedilme durumu asla olmaz. Bu saatten sonra kararlarımızın sonuna kadar arkasındayız. Buda bir taktiktir, bu da bir stratejidir. Oyunculuk ve futbol geçmişlerine baktığımız zaman ne kadar iyi olursa olsunlar. Ama bu sene en ihtiyacımız olduğu dönemde, bize isteneni bir türlü katamadılar" diye konuştu.

Mert Korkmaz'a takıma emeklerinden dolayı teşekkür eden Perçin, "Mert Hocanın bugüne kadar elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyoruz. İlk hocalık deneyiminde o doku tutmadı. Mert Hocamıza da kulüp adına emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız