SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Burundi'li 2 Genç Yeteneğin Peşinde

0
Güncellendi - 2021-01-17 16:27:48
YMS, Burundi'li 2 Genç Yeteneğin Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’da takıma genç oyuncu katma projesi kapsamında Burundili genç oyuncular Piclaire Irakoze ve Jospin Nshimirimana ile anlaşma yapılması planlanıyor.

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor maçı sonrası gazetecilere açıklamada, “Özellikle genç oyuncularla ilgili girişimlerimiz var. Geçen sene Youssuf gibi bir oyuncuyu Türk futboluna kazandırdık, belki dünya futboluna kazandıracağız. Bizim bir taraftan da küçülmemiz lazım. Ekonomi anlamında da küçülmeye gitmemiz lazım. Bu nedenle genç oyuncularla ilgili bir çalışmamız olacak. Bizim şartlarımıza uyacak oyuncuları transfer edeceğiz. Transferde izlediğimiz oyuncular var” açıklamasını yapmıştı.

Youssuf Ndayishimiye’nin devre arası transfer döneminde bir takıma satılmasına kesin gözüyle bakılırken, Yeni Malatyaspor yönetimi ise yeni Youssuf’ların peşine düştü.

Sarı siyahlı takım, transfer çalışmaları kapsamında Burundili genç oyuncular Piclaire Irakoze ve Jospin Nshimirimana ile anlaşma sağladı. Küçük pürüzlerin halledilmesinin ardından bu iki oyuncunun Türkiye’ye gelerek, Yeni Malatyaspor’a imza atması bekleniyor.

20 yaşındaki Jospin Nshimirimana, Burundi ekibi Aigle Noir FC takımında forma giyiyor. Önlibero mevkiinde oynayan Nshimirimana, Burundi Milli Takımı’nda 4 karşılaşmada forma giyerken, 8 hol kaydetti.

19 yaşındaki Piclaire Irakoze de Burundi U-20 genç takımında forma giyiyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

Jospin Nshimirimana

Piclaire Irakoze

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Gazi (3 yıl önce)
    Maşallah şimdiye kadar hiç bilmiyorduk.Demek sabırlı ön yargısız anlayışlı olmak kazım.Mesela pas atmayı 3 sene süperligde oynamasına rağmen halen bilmeyen Türk oyunculara ön yargısız ve anlayışlı olmak lazım öylemi?Diğer yandan 50.000 dolara alınan bugün 3 milyon euro değer biçilen youssef 21 yaşında ve bizim yerli oyunculara fark attığını görmüyorsun?Konumuz din dersi yada ahkak dersi değil akıllı kendini geliştiren işini profesyonel yapan oynadığı klübe faydası olan her dinden ve milletten futbolcu başımızın tacıdır .Son zamanlarda gördüğüm en anlamsız ve boş yorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    ,Ahlaklı,iyi oynayan ,Futbolcu Bizim Gençler lazım,bunlara karşı sabırlı, ön yargısız, anlayışlı olmak lazım n,Mustafa ve Ahmet vb. gibi örnekleri çoğaltmamız lazım, futbolcu hemen yetişmiyor,...........................Türk Futboluna bizim gençler lazım...........................
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Vallahi helal olsun olayı şıp diye çözmüşsünüz kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celâl Ersoy (3 yıl önce)
    Yani başkan kuculmemiz lazım diyor anlayacağınız bizim süper lig de olmamiz masraf bir alt lige gerekirse daha alt bir lige inmemiz gerekir..anlayacağınız takimi aldığım yere indirmeden gitmem diyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyalı (3 yıl önce)Celâl Ersoy isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ne anlarsın Yusuf'u Galatasaray ve yurtdışındn önemli takımlar izliyor boş konuşma
    0
    0
    Yanıtla