SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Eksikleri Tamamlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:01:25
YMS, Eksikleri Tamamlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre inceledi.

  İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Spor Toto Süper Lig'den Galatasaray A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Beşiktaş A.Ş., İstanbul Başakşehir A.Ş., Bursaspor, Trabzonspor A.Ş., Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Medicana Sivasspor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Çaykur Rizespor A.Ş. ve Kardemir Karabükspor kulüplerinin UEFA Kulüp Lisansı, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Konya Anadolu Selçukluspor ve Kırklarelispor kulüplerinin Ulusal Kulüp Lisans almaya hak kazandığını karara bağlamıştı.

  Kulüp Lisans Kurulu'nun bu toplantısında, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın ilgili maddesi uyarınca da Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili diğer kulüplere eksikliklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre vermişti. Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını vermek için 30 Temmuz 2015 tarihinde toplandı.

  Buna göre; Spor Toto Süper Lig'den Eskişehirspor, Osmanlıspor FK, Kasımpaşa A.Ş, PTT 1.Lig'den Balıkesirspor, Albimo Alanyaspor, Giresunspor, Adanaspor A.Ş., 1461 Trabzonspor, Keçiörengücü, Boluspor, Adana Demirspor; Spor Toto 2. Lig'den Manisaspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Hacettepespor, Fethiyespor, Bandırmaspor, Hatayspor, İnegölspor, Sarıyer, Nazilli Bld. Spor, Pazarspor, Gümüşhanespor, Tepecikspor, Kocaeli Birlikspor, Diyarbakır BŞB Spor kulüpleri; verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlayarak Ulusal Kulüp Lisansı aldılar.

  Aynı toplantıda Kurul, kalan 24 kulübe ise eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve ikinci bir 30 günlük ek süre verdi.

  Böylelikle, 2015-2016 sezonu için Lisans alan kulüp sayısı 42'ye yükselmiş oldu.

-Yeni Malatyaspor eksiklerini tamamlıyor-

  Geçtiğimiz yıllarda kulüp lisansını alan ilk kulüpler arasında yer alan Yeni Malatyaspor, bu yıl henüz kulüp lisansını alamadı. Eksiklerini tamamlamak için çalışmalarını sürdüren sarı kırmızılıların önümüzdeki günlerde kulüp lisansını alması bekleniyor. 

  Yeni Malatyaspor Kulüp Müdürü Selçuk Günaydın, eksikleri giderip evrakları yeniden Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) göndereceklerini söyledi. 

  Günaydın, TFF'nin  Ulusak Kulüp Lisansı konusunda UEFA kriterlerine uygun olmasına çok dikkat ettiğini belirterek, kısa sürede eksiklerini gidereceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız