SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Elektrik Borçlusu

A- A+ PAYLAŞ
 
Yeni Malatyaspor Kulübünün Nurettin Soykan tesisleri kompleksinin elektriği, borcu nedeniyle kesildi. Nurettin Soykan Tesisleri kompleksi içerisinde tesis ve idari olarak kullanılan binanın, yemekhane binasının, sentetik saha(tesis binasının) ve çim saha (sulama) elektriğinin kesildiği bildirildi.
 
Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, "Uyarılarımıza rağmen yaklaşık 5 yıldır elektrik borçlarını yapılandırmayan ve çıkan aylık cari faturalarını da ödemeyen resmi kurumlar da dahil borçlu kurumların elektriklerini kesmek zorunda kaldık. Bunların için de Yeni Malatyaspor Nurettin Soykan tesisleri kompleksi de bulunuyor." bilgisini verdi.
 
Nurettin Soykan Tesisleri kompleksi içerisinde bulunan tesis binası, yemekhane binası, sentetik saha ve çim sahanın elektrikleri, borcu nedeniyle kesildi.
 
BELEDİYE ARAYA GİRDİ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın araya girmesiyle elektriği kesilen kompleksin bir bölümünün elektriği yeniden açıldı. Başkan Çakır’ın, borçların ödenmesi konusunda  arabuluculuk yapacağını taahhüt etmesiyle Yeni Malatyaspor Kulübünün hem idari bina hemde tesis binası olarak kullandığı binanın kesilen elektriği şirket tarafından yeniden açıldı.
 
AMAÇ KOMPLEKS HALİNE GETİRMEK
Elektrik kesilmesini doğrulayan kulüp yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, “Tesisimizin belli bir elektrik borcu vardı bunu biliyorduk ama bu borç Malatyaspor dönemine aittir. Borç meblağı ise yaklaşık 500 bin TL civarında. Nurettin Soykan tesis kompleksine geçeli henüz 1 yıl oldu ve kira kontratımızı tam anlamıyla düzenleyemedik. Çünkü Nurettin Soykan tesisleri sadece tesis binasından ibaret değildi. Çim Saha ve Sentetik sahada bu kompleks içerisinde yer alıyordu. Amacımız hepsini ayrı ayrı değilde bir olarak kiralamaktı.”dediler.
 
YENİ ABONELİK İÇİN BAŞVURDUK
İl Özel İdaresi ile kira kontratında bir gecikme olduğunu belirten yetkililer, “Bizim Nurettin Soykan tesislerine geçmemiz hemen hemen 1 seneyi geçti. Kira kontratımızı tam anlamıyla alamadığımız için TEDAŞ’a yeni abonelik için başvurumuzu gerçekleştiremedik. Eski dönemden kalan borçlar bizlere ait değildir. Biz kaldığımız süre içerisindeki borçlarımızı ödemeyi taahüt ediyoruz. TEDAŞ yetkilileri eski borç hakkında gerekli işlemleri yaptılar. Bizde yeni abonelik için kira kontratımızla beraber başvurumuzu yapacağız.”diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız