SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Hakemi Şikayet Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:48
YMS Hakemi Şikayet Etti
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, Play-off yarı finalde Fethiyespor ile oynadıkları karşılaşmayı yöneten hakem Mustafa Aydın’ı TFF’ye şikayet etti. 

Konya Atatürk Stadı’nda 28 Mayıs Salı günü Yeni Malatyaspor ile Fethiyespor arasında oynanan Play-off yarı final müsabakası sonrasında Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu, karşılaşmanın hakemi Mustafa Aydın hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın orta hakemi Mustafa Aydın’ı TFF’ye şikayet eden bir yazı gönderen Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu, şu iddialara yer verdi: 

“28 Mayıs 2013 günü Yeni Malatyaspor-Fethiyespor arasında oynanan PTT 1. Lige terfi Play-off yarı final müsabakasında yaşanan skandalı hakem hatası olarak görmek, en alasından saf olmakla eşdeğerdir. Müsabakayı yöneten ve hakem olarak nitelendirildiğinde meslektaşlarına hakaret olarak nitelendirilebilecek Mustafa Aydın isimli zatın bu skandalı tek başına gerçekleştirdiği de asla mümkün görünmemektedir. Bu insanın bundan sonra Türk futbolu içinde kalıp maç yönetmesini sağlayacak kişileri, bu skandalı gerçekleştiren diğer kişiler olarak göreceğimizi açıkça bildireceğiz. Ve bu isimleri de tek tek kamuoyu ile paylaşacağız.”

Yönetim Kurulu’nun TFF’ye gönderdiği yazıda, “Maçın sadece sahada kazanılmadığı” görüşü ön plana çıkarıldı. Sert açıklamaların yer aldığı yazıda şu görüşlere yer verildi: 

“Turnuvanın başladığı ilk günden itibaren tüm kamuoyunun dillendirdiği ve bu turnuvanın sonucunun belli olduğu, bu planın gerçekleşmesine en büyük engel olarak Yeni Malatyaspor’un görüldüğü ve engellenmesi gerektiği şeklinde ki yorumları açıkçası adalete ve TFF’nin tarafsız olacağı yönündeki inancımız nedeniyle dikkate almamıştık. Ancak bir kez daha acı bir şekilde gördük ki maç sadece sahada kazanılmıyor. Daha ilk Tepecikspor maçında net 2 penaltımız verilmemiş ancak rakibin bizi eleyecek gücü olmaması nedeniyle bu plan başarılı olmamıştır. Ancak Fethiye maçında yaşananlar aleni bir şekilde komediye dönüşmüştür.”

Fethiyespor maçının hakemi Mustafa Aydın’ın maç boyunca takdir haklarını rakipten yana kullandığını ve fahiş hatalar yaptığını savunan Yeni Malatyaspor Yönetim Kurulu, TFF’ye gönderdiği yazıda hakem hatalarını şöyle sıraladı: 

“Maç 1-0 lehimize iken rakibin 60 numaralı futbolcusu kornerden gelen topu, hakemin gözü önünde smaç yaparak eliyle kalemize gol atarken bunu bir tek Mustafa Aydın görmemiş ve gol kararı vermiştir. Maç 2-1 lehimize devam ederken ve rakibin sarı kartlı 22 numaralı futbolcusu, hakemin gözünün ününde futbolcumuz Halil Zeybek’i arkadan formasından çekerek ve bununda oyun kurallarına göre karşılığı sarı kart olması gerekirken, faulü vermesine rağmen ikinci sarı kartı bilerek göstermeyip rakip oyuncuyu oyundan atmamıştır. Maçın 94. dakikasında rakip atağında kalecimiz Vedat’a ve futbolcumuz Gökhan’a yapılan net faulleri vermeyip dönen topta da, kargaların bile güleceği ve ancak bu art niyetli Mustafa Aydın isimli şahıs tarafından sıkılmadan utanmadan verilebilecek bir penaltı ile maçı uzatmaya taşımıştır. Uzatma dakikalarında planın ikinci perdesi sergilenmiş ve rakibin yaptığı aynı hareketlerde faul bile çalmayan Mustafa Aydın, futbolcumuz Yılmaz’ın yaptığı normal bir faulü adeta kovalamış ve büyük bir rahatlıkla oyundan atmıştır. Yine uzatma dakikalarında skor 2-2 iken ve takımımız korner kullanırken top ceza sahasının içinde rakibin 3 numaralı futbolcusunun eline çarpıp yön değiştirmiş ancak maç 94. dakikasında penaltıyı adeta uyduran hakem bunu görmezlikten gelmiş dönen topta kalemizde 3. gol olmuştur. 6-Ve son olarak skor 2-3 iken ceza sahası içinde futbolcumuz Ömer Hacısalihoğlu rakip tarafından asla omuz omuza olmayan ve arkadan yapılan net faul ile düşürülmüş ancak hakem tarafından bu penaltı da görmezden gelinmiştir.”

Yönetim Kurulu, Malatya’nın hakkının yendiğini ve bunu kamuoyuna duyuracaklarını vurguladıkları yazıda, “Futbol gibi son derece süratli oynanan ve sadece bir hatalı kararın bile maçın sonucuna etki ettiği bir spor müsabakasında böyle 6 tane fahiş ve asla hata olmayan art niyetli ve bilerek verilen karar ile hakkımız gasp edilmiştir. Türkiye de yaşayan 2 milyon Malatyalı hemşerilerimiz bu skandal neticesinde haksızlığa uğramıştır. Büyükşehir Malatya’mızın hakkını Mustafa Aydın isimli şahıs alenen tüm Türkiye’nin gözleri önünde ve sırıtarak çalmıştır. Bilmiyoruz ki bu maç için aldığı hakemlik ücretini çoluğuna çocuğuna nasıl helal lokma olarak yedirecektir. Şunu iyi bilsin ki, bu hakem, onu atayan hakem kurulu ve TFF, 2 milyon Malatya insanının hakkını yemiştir. Ve hayallerini çalmışlardır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada Yeni Malatyaspor’un ve Malatya insanının hakkını her platformda arayacağız ve bu Skandalı bütün kamuoyuna duyuracağız” görüşüne yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız