SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Güler Hazar

YMS Kimi Temsil Ediyor, Hamzaoğlu Farkında mı?!

YMS Kimi Temsil Ediyor, Hamzaoğlu Farkında mı?!
A- A+ PAYLAŞ

..Malatya’da futbol her şeyden önce şahsiyetli, karakterli oyundur; güzel futboldur..   

Güler HAZAR

Küçük Prens’in yazarı Antoine de Saint-Exupéry, liderlik iddiasında olanlara ve yönetimde bir vizyon ortaya koymak isteyenlere şu muhteşem yol haritasını çiziyor: “Eğer bir gemi inşa etmek istiyorsan, insanları odun toplamak için çağırma ve onlara görev dağıtıp iş verme. Bunun yerine onlara, denizin sonsuz büyüklüğünü arzulamayı öğret”.

Exupéry’den kulaklara küpe olacak bu aforizmayı aktardıktan sonra, konuya doğrudan giriyorum:

Bana, “Futbolu teknik – taktik olarak” anlat derseniz anında sınıfta çakarım.

Ha; ofsaytı da futbola şerrini sürüp, ortalıkta futbol yorumcusu diye gezinen birçok sözde yorumcudan daha iyi tarif ederim.

Futbolda beni etkileyen; bu oyuna hakkını veren güzellikte ve ustalıkta oynayan iki takımın yeşil sahalar üzerindeki şiirsel oyunu, su gibi akıp giden güzel hareketleri, usta işi estetik çalımları olduğu kadar; takımların dayanışma ve örgütlenme ruhu ile sahaya bir karakter, bir oyun anlayışı koymaları; kazanma yolunda gösterdikleri istek, azim ve temsil ettikleri formanın değerlerine gösterdikleri sadakat ve saygıdır.

Tabii, kitleleri büyüleyecek böyle bir futbolun oynanabilmesi için de Exupéry’nin lider olma iddiasındakilere bedavadan verdiği yol haritasındaki lider ya da yönetici imgesindeki vizyona ve temsil ettiği formanın değerlerine sadakate sahip bir teknik direktöre sahip olması gerekir; değil mi?

Son Beşiktaş – Yeni Malatyaspor (YMS) maçı üzerinden, Hamza Hamzaoğlu’na gelelim öyleyse; Yeni Malatyaspor’un teknik lideri, teknik patronu, teknik direktörüne yani…

Farkındayım, birkaç gün gecikti ama yine de yazmaktan kendimi alamadım.

Teknik direktör, yönettiği takımı rezil de eder; vezir de…

Hamza Hamzaoğlu, televizyonlarda, gazetelerde ne kadar futbol yorumcusu varsa, hepsinin ittifak ettiği görüşle; kelimenin tam anlamıyla Yeni Malatyaspor’u rezil etti bu maçta.

Maç dediğime bakmayın.

Maç, “match’ten, eşleşme demek; iki takım arasındaki karşılaşma yani.

Peki sahada eşleşen iki takımı mı vardı?

Hayır; bir tarafta bir önceki hafta kazanmaya başlayan, Yeni Malatyaspor karşısında da kazanma azmindeki Beşiktaş, diğer tarafta ise üzerinde Yeni Malatyaspor forması olan 11 kişi ve kenarda Hamza Hamzaoğlu.

Yeni Malatyaspor, yine futbol yorumcularının ittifak ettiği bir görüşle, Süper Lig’i sonuna kadar götürebilecek, hatta uçuk olmayan bir hedefi bile gerçekleştirebilecek Süper Lig kalite ortalamasının az da olsa üzerinde bir takım.

Ama, iyi olmayan bir Beşiktaş karşısında, Hamza Hamzaoğlu, tam anlamıyla ezik, sinik, darmadağın oynatıyor 11 kişiyi.

Amaçsız oynatıyor Hamzaoğlu; 11 kişi ne yaptığını bilmiyor; ne için sahada olduğunun da farkında değil.

Karmaşa, kaos hakim 11 kişiye; aciz ve acuze durumdalar Beşiktaş karşısında.

Çünkü Hamza Hamzaoğlu, bazı futbolcu tercihleri ve ısrarı nedeniyle nasıl seçtiği çok tartışılan o 11 kişiyi takım yapma konusunda bir istek, bir arzu, bir vizyon aşılayamamış…

Hamza Hamzaoğlu, Yeni Malatyaspor forması giyen sahadaki takıma kazanmayı, mücadele etmeyi, hırs ve azimle oynamayı unutturmuş; hücum etmeyi, ileri çıkmayı, pas yapmayı, hafızalardan sildirmiş de öyle sürmüş sahaya takımı.

Ve hepsinden önemlisi; ne Hamza Hamzaoğlu, ne de sahaya sürdüğü takımı; neyi, nasıl bir kenti, giydikleri formanın hangi değerleri temsil ettiğinin zerre farkında değiller.

Geçen yıllarda, Yeni Malatyaspor’un maçlarını stadyumda ve televizyondan izledim; efsane Malatyasporumuzun 1. Ligden düştükten sonraki birçok maçını da izledim.

Tabii ki Malatya futbol tarihine canlı tanıklık yapacak kadar bir geçmişim yok.

Ama araştırır, sorar, öğrenirim.

Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor tarihinin gazeteci tanığı, ustamız İsmet Yalvaç’la; futbol yazıları birer edebiyat makalesi niteliğinde olan Malatyaspor aşığı Bülent Korkmaz’la, efsane Malatyaspor’un ve Yeni Malatyaspor’un tarihselliğinin bir kişide ortaya çıkan hali olan Adil Kınık ağabeyle konuştum…

Malatyaspor’un profesyonel liglerde Malatya’yı temsil ettiği 1960’lı yılların ikinci yarısından Beşiktaş – Yeni Malatyaspor maçının oynandığı tarihe kadar geçen yaklaşık 55 yılda böyle bir rezalete, böyle bir acizliğe, böyle bir sinikliğe, böyle bir futbol cehaletine tanık olmadıklarını aktardılar bana…

Ne tanık olmuşlar, ne duymuşlar…

Çünkü o güne kadar Malatya futbol tarihinde böyle bir 'kepazelik' yok…

Malatyaspor adını taşıyan takımlar, tarihlerinde kimleri dize getirmedi?

Kimleri yenmedi; kimleri sahadan silmedi ki…

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor… Hem de, Türk Futbol tarihinde bunların hepsini sıraya dizerek aynı sezonda yenen iki takımdan biri Malatya’nın takımıydı…

Beşiktaş’a 5 atan bu şehrin efsane takımıydı.

Daha iki yıl önce Trabzonspor’u 5-0’la Malatya’dan yollayan Yeni Malatyaspor değil miydi?

Henüz 2. Ligde iken Fenerbahçe’yi Türkiye kupasında saf dışı eden Sarı – Siyahlı takım değil miydi?

Çok uzaklara gitmeyelim; geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ı İstanbul’da 2-0’la Vodafone Park’ın çimlerine gömen Yeni Malatyaspor değil miydi?

Küme düşmeye az kala; yerden yere vurulan Kemal Özdeş yönetimindeki bu takım, Galatasaray’a hakem kararlarıyla yenilmiş olsa da, mücadeleci, karakterli, şahsiyetli futbolu ile Fatih Terim’in Galatasaray’ına TT Arena’da kök söktürmemiş miydi?

Bir o maçlara bakın, bir de Beşiktaş karşısındaki Yeni Malatyaspor’a…

Malatya futbol tarihinde eziklik yoktur, siniklik, korkaklık yoktur.

Olamaz da.

Hele neyi temsil ettiğinin farkında olmamak… Asla affedilemez.

Yeni Malatyaspor, bir Malatya markası olarak Malatya’yı temsil ediyor Hamza Hocam.

Farkındalığınızda bir sorun olabilir belki; ama anlatayım size:

Yeni Malatyaspor sizi değil, Malatya dışındaki Malatyalılarla birlikte yaklaşık 2 milyonluk Malatyalıyı temsil ediyor.

Adında Malatya olan bir takım, karşısında hangi takım olursa olsun, tedbirlerini ve futbolun gerektirdiği kalite ve düzeyde savunmasını da sağlama alarak mutlaka kazanmak için oynar.

Kazanmak dedimse bunu sadece puan ya da puanlar olarak algılama Sayın Hocam.

Mücadele et; azimle, kararlılıkla, cesaretle, bilgiyle, teknikle, estetikle oyna; futbolu çirkinleştirme, güzel oyna; mağlup olsan da, galiptir bu yolda mağlup diyerek başımızın üzerinde yeriniz var der, yolumuza devam ederiz.

Çünkü Malatya özelinde futbol sadece puan ve bu puanlar karşılığında alınan üç – beş milyon TL para değildir.

Malatya’da futbol her şeyden önce şahsiyetli, karakterli oyundur; güzel futboldur.

Karakterden yoksun, kendi stili ve anlayışı olmayan ve kısaca Beşiktaş – Yeni Malatyaspor maçı sonrası tüm yorumcuların, “Dan dun futbolu” olarak adlandırdığı futbolsuz futbolunuz, oynattığınız rezil oyun, Yeni Malatyaspor’u ve Malatya’yı temsil edemez.

Futbol efsanelerinin geçtiği, Dünya Kupası finali oynayan Brezilya Milli Takımı’nın ve dünya futbol piyasasının en değerli üç oyuncusunu; Eder, Serginho, Carlos’u kadrosuna katabilen, bu transferlerle İstanbul’un üç büyüklerine şok yaşatan klastaki bir şehri temsil ettiğinizin farkında değilsiniz.

Yarım kalan bir hikâyeyi tamamlamak üzere geldiğinizi söylediniz Sayın Hocam.

Hikâye böyle tamamlanmaz.

Masal bile olamaz; olsa olsa 13 bölümlük tutunma şansı verilen aptal uyutan TV dizilerinin ilk 10 bölümde yayından kaldırılması örneği olabilir sizinki.

Şayet senaryonuzda, oyun performansınızda, oyun anlayışı, varsa futbol felsefenizde bir değişiklik yapmadan, temsil ettiğiniz Malatya’nın anlam ve öneminin farkına varmadan, aynı kafayla devam etmeniz halinde sizin hikâyeniz de ilk 10 haftada sona erdiğinde şaşırmayın.

Yönettiğiniz oyuncularınıza, kuru kuruya görev dağılımı yaparak onları sahaya süremezsiniz.

Bunun yerine onlara, Malatya halkının sonsuz genişlikteki gönlünü kazanmak için, ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri Malatya’yı gerçek anlamda temsil edebilmeleri bilincine kavuşmalarını sağlayarak, karakteri olan bir futbol oynatmak zorundasınız.

İyi, karakteri olan, mücadeleci, cesur, yüreğiyle birlikte aklını da kullanan, ‘dan dun’ değil, mantığı ve futbol aklı ve ruhu olan bir oyun oynatmakla yükümlüsünüz.

Sonra mı?

Kaybedebilirsiniz de…

Ama Malatya’yı hakkıyla temsil etmiş olursunuz; kaybetseniz bile bu şehir sizi bağrına basacaktır.

Önemli olan mücadeleden vazgeçmemek, mücadeleci ruhtan taviz vermemek; üzerinde Malatya yazan formalarla acizleri oynamamaktır.

Karakterden yoksun futbolunuz ile TV spor programlarında, gazetelerin spor sayfalarında “Malatya” adıyla “rezalet, zavallı, perişan, kepazelik” kelimesinin, defalarca bir arada kullanılmasına izin vermeye asla hakkınız yok.

Yeni Malatyaspor, Malatya demek.

Malatya’ya sadakatle mükellefsiniz.

Bir Yeni Malatyaspor taraftarı olarak yazıyorum: Ya, bütün bir medyada “rezil, rezalet” nitelemesiyle anılan futbol anlayışınızı değiştirin ya da gereğini yapın..

Malatya, 1 puan almak gibi garantici ve ucuzcu oyun planları, çağdışı kalmış futbol “stratejileri”, ya da büyük takımları üzmemek üzerine kurulu şark kurnazlıklarıyla harcanabilecek bir şehir değildir.

______________

FOTOĞRAF: Hamzaoğlu, Beşiktaş maçında oyundan alınan Acquah'ın da tepkisine hedef olmuştu..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • turgay derebeyi (3 yıl önce)
    ilk başta böyle güzel eleştirel makale yazdığınız için teşekkür eder ve takımımızın bir an önce daha sistemli ve azimli oynamasını temenni ederim .. dediğimiz gibi doğuştan malatyasporluyuz sülalece. Hiç bir zaman 3 büyük takımı tutmadık çocuklarımda aynı şekilde ve şunu iyi biliyoruzki biz malayalı olarak takımımıza sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz herşey olabilir yenilsekte , yensekte bi malatyalı olarak ölene kadar takıma sahip çıkıp kenetlenmemez gerekiyor .. bakın trabzona sonuçta anadolu takımı bunca sene ayakta kalmasının ten nedeni "TARAFTAR" ve hepsinin trabzon spor tutması sizden tek ricam lütfen ve lütfen maddi ve manıvi takıma sahip çıkalım değerli hemşehrilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)turgay derebeyi isimli kullanıcı yorumuna
    Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarına küçük yaşta GS BJK FB forması alırsan o çocuk hayatta MALATYA yı tutmaz. Nedir ya ! Ekmek yediğin doğduğun şehir takımı var iken büyük takımları tutmak. Yazık sadece yazık. Malatya stadına gelen büyük takımlar sanki kendi sahasında oynuyor gibi Malatya da. Yapmayın gerçekten yapmayın. İstanbul takımları cebinize paramı koyuyor bi yararı var mı ? Malatyasporumuz sayesinde şehrimizin ekonomisi daha da gelişiyor. Otel inden tutunda şehrin bir çok esnafına kadar para girdisi oluyor memleketimize KİMİN SAYESİNDE MALATYASPORUMUZ. Diyecek söz daha yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • turgay derebeyi (3 yıl önce)Malatyam İçin isimli kullanıcı yorumuna
    çok doğru söz etmişsiniz herşey malatya için okuyunca yazdıklarınızı duygulandım .. sizden ricam bu yazınızı bir çok yerde paylaşın ki görsünler belki az da olsa işin elinde tutma fırsatları olabilir herşey memleketimiz için
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap başıbüyük (3 yıl önce)
    Herkese hayırlı günler Değerli hemşehrilerim ortak paydamız malatyaspor umuz birlik ve beraberlikle ve mücadele ruhi ile başarıya ulaşabilir.bir de bu mücadeleyi sahada veren sporcu kardeşlerimizin bütünlük ve takım bilincine ulaşması ile olur.yardımlaşma ve bütünlük olmadan başarı söz konusu olamaz...cesur ve mücadeleci olmakla olur.teknik ekip için de aynı durum söz konusu fakat ismi büyük takım diye ezilerek veya hatıra binaen defans yaparak iş yapmak cesaretsizlik ve basiretsizliktir.malatyaspor gibi büyük takımın farkına dahi varamayan ve sadece savunma mantığı ve oyun gidişatına göre müdahale etmeyen teknik ekiple bu iş gerçekten olmaz.her maçta ayrı bir kadro ile çıkmak ve iskelet kadroyu oluşturmamış olmak gerçeklerin resmidir.kişi olarak hiç bir kişi ile sorunumuz yok ama gerçekleride göz ardı etmemek gerekir.misyon ve vizyonlu bir duruş sergilemek gerekir. Yapılan yatırımlar ve harcamaların karşılığı olması gerekir.herhes yaptığı işin hakkını vermelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (3 yıl önce)
    Besiktas'i gozunuzde cok buyutuyorsunuz Besiktas mahalle takimi dedigimde benimle icimizdeki irlandalilar dalga gecmisti bugun Antep'ten 3 yediler. Sergen in yardimcisi Cagdas Atan Alanyaspor a gitti gideli Sergen tepe taklak. Alanya da yaptiklari ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Korkaklar hiç bir şey elde edemezler bugün Gaziantep Beşiktaşi sahadan sildi fark Hamza hoca ve antebin hocası arasındaki düşünce farkiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • TARAFTAR YMS (3 yıl önce)
    Yazınız için katılmamak mümkün değil. İçimizdeki tepkinin mükemmel anlatımı. Teşekkür ederim. Şehir dışında yaşayan bir Malatyalı olarak. Uzun süreli bir planlama ile bu takım Bülent Korkmaz’a teslim edilmelidir. 1975 yılından beri Malatyamızın maçına giden ve izleyen biri olarak ilk defa böyle bir maç izledim. Kötü maçlarımız ve günlerimiz oldu. Ama hiç böyle bir maç planlaması olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    İşiniz gücünüz yermek. Atalarımızın marifet iltifata tabidir sözü hiç mi size bir anlam ifade etmiyor. Birazda olumlu bir dil kullanın. Hiç mi olumlu bi şey yok. Bir çiçeğe bile hergün kötü sözler kullandığınızda solmasına sebep olduğunuz ilmi olarak ortada iken bir insanın bu kadar yergiye rağmen iyi olma olasılığı yok... Siz Yeni Malatyaspor a daha çok zarar veriyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (3 yıl önce)
    TAKIMIMIZI KUTLUYORUM ÇOK İYİ OLACAĞIZ •Fizik gücü bizden kat be kat yüksek ve gününde olan bir Beşiktaş’la oynadık. •Bu Beşiktaş bizi kalemiz önüne hapsetti. •Ve ileriye çıkmamızı imkansız hale getirdi. •Buna rağmen, gol dışında ahım-şahım bir pozisyon vermedik. •Golü, iki oyuncumuzun kontrolden kaçırdığı adamın kafasından yedik. •Golden sonra Beşiktaş’ı bunalttık. TAKIMIMIZI KUTLUYORUM ÇOK İYİ OLACAĞIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Antep macini izlediniz galiba ayni bjk ye 3 Gol attilar bizim antepte neyimiz eksik tabiki hocamiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (3 yıl önce)Aga isimli kullanıcı yorumuna
    Bizimle oynayan Beşiktaş, Antep’le oynayan Beşiktaş mıydı? Biz en iyi hünündeki Beşiktaş’la, Antep en kötü gününde olanla oynadı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok tuhaf bir yorum yapmışsınız.Maçı seyretmesek yazdıklarınıza inanacağız.Biz mi kötüydük?Beşiktaşmı iyiydi?Malatyaspor hiçbir maçını bu kadar pısırık,korkak ve anlamsız oynamadı.Ahım şahım pozisyon yok dediğiniz maçın istatistikleri sizleri yalancı çıkartıyor.Kusura bakmayın bayağı sallamışsınız.Tüm hafta Türkiye bu maçda Malatyasporumuzun oynadığı futbolu yerden yere vururken siz neredeyse maçı almadık ama yendik diyeceksiniz.8 haftaya kadar beşiktaş gibi kötü bir takıma gol atamıyan,puan alamıyan tek takım biz olduk.Bu hocaya yazar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av. Selahattin Sarıoğlu (3 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Pazartesi günü Milliyet’te yazan Attila Gökçe’nin yazısının başlığı: BOĞDU, VURDU, DURDU İçerik de benimle aynı. Sizin kaba deyiminizle ünlü futbol yorumcusu da ‘sallamış’!
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Ülkemizde diplomayı eline alan hoca en iyi ben bilirim havasında. Tüm eleştirilere kulakları kapalı. Ne zaman ki iş ciddiye biner o zaman kendilerini kurtarmak için cemaatin istediği futbolu ve futbolcuyu oynatmaya başlar. Ama iş işten geçtiği, futbolcunun taraftarın güvenini yitirdiği için sonuç değişilmez olur ve sonuçta takimdan kovulur pardon ilişiği kesilir. Şimdi hocalara sormak lazım ortak akıl en güzeli degil mi? Eleştiriden ders çıkarmak senin için en güzeli degil mi? Sonrada diyorlarki yabanciya tanınan süre bize niye tanınmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • haci bilen (3 yıl önce)
    Bu yaşıma kadar Malatyasporu böylesine rezil eden bir hoca görmedim. Adam futbol hocalığını bırakmış. Adam Futbol oynatmayı unutmuş. Bu kişiden bu takıma bir hayır gelmez. Kadro takımı ligde tutar tutmasına da biz lig arasına kadar her maçta dokuz doğururuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil Kınık (3 yıl önce)
    Eline kalemine sağlık güler kardeşim harika bir yazı olmuş doğru analiz ve tespitler yapmışsın. Ayrıca benim için güzel kullandığın sözler için teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Haydi sayın hocam sana zahmet,yık şu ön yargıları,oyuncunu küstürme,her futbolcuyu verimli olduğu yerde oynat, hadi göreyim seni bırak bu ali- ravcı oyunlarını takımını iyi yönet,bırak bu deneme- yanılma ayaklarını bizleri daha fazla germe.......................gitmek istiyorsan o başka................
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Bu hafta ki Denizli maçını alamazsa yol verilmeli. Çünkü takım yok belli bir oyun düzeni yok. Elindeki kadro yu kullanamıyor. Korkak silik bir dan dun futbolu. Herkesin bizden korkması gerekirken biz herkesten korkuyoruz. Yol yakınken çözüm var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Kesilip, saklanması ve arasıra okunması gereken bir makale. Gelelim Hamza hoca ve Yeni Malatyaspora, ben 70 yaşını aşmış, 15 yaşından beri az çok futbolun içinde olan, şu anda Malatya dışında yaşayan biri olarak Beşiktaş karşısındaki Yeni Malatyaspor'u hiç bu kadar aciz, silik ve mahkum futbol oynadığını hatırlamıyorum. Bir ekibin başındaki yönetici ve seçici bilerek yada bilmeyerek adil davranmazsa hem saygınlığını hemde güvenini kaybeder. Hamza hoca ekibinde daha yetekli oyuncular varken ısrarla başarısız oyuncularda ısrar ederse diğer oyuncuların tepkisini çeker, saygınlığını yitirir. Sonuç ortada.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 malatya (3 yıl önce)
    Yazarlar yorumcular teknik heyetin rahat birakin Her macda takimin galip gelmesin istiyorsunuz Bakin trabzon gibi takimlarin puan durumu na Biraz susalim takimi rahat birakin takimin ligde Kalmasin istiyorsak zaman taniyalim denizli Macini alacagiz
    0
    0
    Yanıtla
  • süleyman (3 yıl önce)
    yazar dahil ne kadar çok eleştiriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Firker (3 yıl önce)
    Hamza Hoca futbolun f’sinden anlamıyor. Kimse kendine uygun pozisyonda oynamıyor. Zararın neresinden dönsek kardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (3 yıl önce)
    Beşiktaş 50-60 milyonluk takım bizimki ise;5-10 milyonluk yani Mersedes ile Murat 124 'ü yarıştırıyorsun. Hamza hoca gerekeni yapmıştır. yorumcular iplerini tutanların çanağını yalamak zorunda yoksa oralarda yorum yapmayı hayal bile ettirmezler. Türkiye de futbol birkaç baronun elinde kimi istiyorlarsa o şampiyon (Başakşehir gibi) olur. tasa etmeyesiniz düşmez ama çok fazla yukarılara da çıkartmazlar. takıma nasıl bir daimi gelir sağlanır , takımın giderleri nasıl karşılanır alt yapı nasıl güçlenir bunları konuşmak lazım. bir hafta iyi olmayınca hemen kovmakla iş çözülmez . hayatında maça gitmemiş, takımı bile yakından görmemiş, çay ocaklarında beleşten maç izlemekle taraftar olunmaz .. iyi ve kötü günde herzaman hocamızı desteklemeliyiz başarının yolu takımın motivasyonundan geçer.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)Tarık isimli kullanıcı yorumuna
    tarık bey sen köşe yazısını tam okumamışın. burda hamza hocanın oynattığı vasat ve korkak futbol.. sahaya sürdüğü ilk onbir ve oyuncu değişiklikleri. federesyonun kimin şampiyon yapacağı veya düşürdüğü değil. tek kelimeyle hamza hocanon oynattığı futbol oyuncu tercihleri yanlışşş.. olayın kısa özeti bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Eee epeyi saçmalamışsınız yani. Bir defa bizim takıma sadece bu yıl alınan 3 topçunun değeri 10 milyon Euroyu geçiyor. 5-10 milyon atılmış bir rakam. Hamza hoca gerekeni yapmamış, korkak bir top oynatmıştır. Şampiyonluk da kimsenin elinde değil, İyi oynayan kazanır misali, 4 takım becerememiş, Var sistemi ile hakem hataları olmayınca, Başakşehir düzgün ve kaliteli kadrosuyla şampiyon olmuştur. Kimsenin eliyle olmadığını da şampiyonlar liginde Paris S.G. e kök söktürüp, Mancester U.ı da 2-1 yenerek ülkemizin yüz akı olmuştur...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Hamza hoca na yaptığını biliyor merak etmeyin bu takımı antremanlarda izleyen gören kendisi ve firmanın kimin hakettiğini göremeyecek değil herkes kendi işine baksın herkes hoca olmuş zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu takım cidden idman yapıyormu ben buna inanmıyorum takım da taktik yok idman yaptıkları bie meçhul ligin en rezil futbolunu bu takım oynuyor geçen yıldan daha kötü günler bu takımı bekliyor süperlig bu yıl son olur 200 trilyon borçla bu kulüpte yakındır iflas eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn Neco sizin bütün yorumlarınız takımımızın aleyhine.Yok isim vererek bir futbolcuya zulüm derecesinde eleştiri Yok başkana sallama hep olumsuz hep olumsuz.Hamza hocaya gelince ,yargısız infaz.Evet 1966 beri maçların yüzde 90 maçlarını izledim hiç böyle rezil maçını görmedim.Ancak Hamza hoca 2. bölgede karşılayp rakibin hata yapmasını değerlendireceklerini maç öncesi söylemişti .Takım 2. bölgede değil de kendi 1. bölgemizde karşıladık geriye çok yaslandık.Burda tecrübeli futbolcularında hatası var.Yeterince karekter koyamadılar.Özellikle Semih Beşiktaş’ın baskısını kaldıramadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Dilinden bal damlamış satırlara dökülmüş Güler HANIM. Yaramızı açtın ama söyleyeyim. EFASANE miz bambaşkaydı. Bir Kayseri kadar olamadık Antep kadar olamadık. Efsanenin şanı devam edebilir di. Nedir ya YENİ Malatyaspor. ESKİ malatyaspor... Efsanenin ismi ve tarihi Yani yer değişikliği yapmak bu kadar mı zor idi. Bu şehrin bir adı var oda MALATYASPOR. Spikerlere dikkat edin maç anlatırken MALATYASPOR dediği zaman ne güzel oluyor İnsanın içi cız ediyor eski günler insanın aklına geliyor. Başkalarına kukla oluyorsun bide. ÇAKMA MALATYASPOR diye arkandan konuşurlar. Neyse ne kadar yazsamda yine boş. Yönetim bir türlü çözüme kavuşturmayacak zaten. HAMZA HAMZAOĞLUNA gelince: Geldi geleli takımda bir ilerleme görmedim. Hikmet hoca Kemal Hoca ve SERGEN hocadaki HUCUM fotboldan eser kalmamış. Korkak sahasına çekilen bir 11 kişi izledik ve ayakta duramayan beşiktaş a karşı daha doğrusu haftalardır galibiyetten yoksun Beşiktaş a karşı en azından 1 puan çıkartmak gerekiyordu Güler hanım yazınız harika olmuş gerçekten tek kelimeyle MÜKEMMEL
    0
    0
    Yanıtla
  • ağzına sağlık kardeş.. ne bu otobüs firmaları gibi yeni malatya.. 44 malatya.. nasılki galatasaray. göztepe.. kayseri.. malatyaspor sarı kırmızıdır türkiyede bu böle bilinir. adil gevreğin bu işi hal edeceğine inanmıyorum öle bir gücü yok. adil gevrekten kurtulduğumuzda yeni gelen yönetim bu işi hal eder gibi. duyduğuma göre mahkeme malatyasporun lehine karar çıkmış ve sonuçlanmış.. sadece beş milyon borç görünüyomuş
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (3 yıl önce)Malatyam için isimli kullanıcı yorumuna
    Burada hamza hoca lehine yorum yapanlar futboldan anlamiyorlar herhalde...ben sezon basindan beru buraya yorum yaziyorum..yensede yenilsede ki insallah bu hafta denizliyi yener bu takim ama hamza hoca bu takimin teknik patronu olamaz bence malatya yesilyurtspora bile olamaz...bunu kadro tercihlwrinden ve oynattigi sistemsiz futboldan anlarsınız tabiki anlamak isterseniz.. dün bu takimi kupa macındada gördük.. zar zor 70 den sonra gol attı ve nasıl bir sevinç...sanki büyük takımlara gol atmışlar.. tez elden takım başka bir teknik adama teslim edilmeli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizler hangi hocaya karşı değilsiniz? Birçok yorumcu. sanki bu işin en üst düzey okulunu bitirmiş, yıllarca bu işe emek vermiş kariyerinde birçok başarısı olan teknik adamları yerden yere vurarak hadsizlik yapıyorlar.Bu işler sadece hoca ile olmuyor.Tüm camianın önemli görevleri var.Öncelikle taraftar olarak iyi bir sinerji ile takıma destek vermeliyiz.Yönetim,teknik heyet,doktoru,fizyoterapist i futbolcusu,kulüp çalışanına kadar fedakarca görev yapmalı.Küçük bir detay atlanmamalı başarı mutlaka gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    oyuncuyla zıtlaşan teknik adamın başarısı mümkün değil bu kibirli adamın gitmesi lazım birde büyük takımlara karşı aşağılık kompleksi var
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    hamza hamzaoğlunun boş beleş hoca olduğu belliydi.. nasıl belliydi. erkan kaşı tekrar çağırmasından.. bir buçuk yıldır malatya ile dalga geçen şabekeyi tekrar çağırmasından. kubilay kanatsızkuş gibi ahmet ıldız gibi vasat oyuncuları sahaya sürmesinden. ve yedi haftadır oynanan vasat oyundan. bu saydıklarım malatya ayağı. bide geçmişine bakın bi.. bir takımda bir yıldan fazla çalışmamış yani ertesi sezon düşünmemişler. galatasaraya üç kupa kazandırmasına rağmen. eğer sezon sonuna kadar bu adam kalırsa allah sabır versin malatya halkına ve taraftarına böle vasat oyunla sahaya sürdüğü ilk onbirle ve oyuncu değişikleriyle
    0
    0
    Yanıtla
  • candan (3 yıl önce)
    Hiç futbol sevmeyen biri olarak zevkle okudum. Her kelimesinde Malatya sevgisi, samimiyet akıyor. Öyle ki futbola merakımı uyandırdı.. Kaleminize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • emin (3 yıl önce)
    Ağzına yüreğinize sağlık.Duygularımıza tercüman oldunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Doğan (3 yıl önce)
    Yorumunuz kullandığınız gerek tümce gerekse sözcüklerinin konusundaki seciclik konusunda teşekkürler Farklı bir yorum eğitici öğretici ve kronolojik ozdeyisinizii tebrik ediyorum. Ayrıca tema kompozisyon olarak mükemmel Kaleminize sağlık Hem hakem hem teknik adam olarak rejerenasyon içinde bir yandasiniz olarak alkisliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hamzaoğlu’nu eleştiriyorsunuz ama 2 hafta önce kazandığımız Gençlerbirliği maçından sonra kazanmamıza rağmen burada Hamza Hamzaoğlu’ndan olmayacağını, en kısa sürede yeni bir teknik adamla anlaşılması gerektiğini yazdığım yorumumu paylaşmıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla

Güler Hazar yazıları