SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Kongresini Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

 

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatya Spor, Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Olağanüstü Genel Kurul'da kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, güven tazeledi.

Malatya Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula; Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, AKP  Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, Malatya eski milletvekili İhsan Koca, AKP  Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya İl Gene Meclisi Başkanı Naci Şavata, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Malatya Belediyesi Fuarcılık Müdürü Murat Nalçacı'nın yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları ile delegeler katıldı.

Olağanüstü genel kurulda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığını İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata yaparken, yardımcılıklarına Aziz Görgeç ve Özcan Çetin, sekreterliklere ise Ali Er ve Soner Tutar seçildi.

"KAMUOYU'NUN YENİ MALATYA SPOR'A DESTEK OLACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR"
Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu bir konuşma yaptı. Mumcu, Malatya'nın şehir olarak bir marka olma yolunda ilerlediğini belirterek, şehrin Süper Lig'de mücadele eden bir takıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Mumcu, Bank Asya 1. Lig'e çıkma şansını penaltılarla kaybettiklerini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yeni Malatya Spor'un ismindeki yeni kelimesi aslında Malatya'da futbol camiamızın, futbol severlerin, futbolla ilgili bütün unsurların arzu ettiği bir ideali simgeliyor. Geçmişte bu şehirde futbol camiası gerçekten çok acı tecrübeler yaşadı. Malatyaspor'un futbol serüveni maalesef başladığı gibi bitmedi. Bu noktada şehirdeki bütün idareciler, konunun bütün paydaşlarının mutlak suretle durumdan vazife çıkardıklarına inanıyoruz. Gelinen süreçte gerçekten hepimizin geçmişe şöyle bir göz atıp baktığımızda aslında birlik ve beraberlikten çok uzakta mali ve idari yetersiz kadrolarla yönetilmiş ve ekonomik anlamda da büyük bir kapsamda bulunan Malatyaspor'umuz maalesef gelinen noktada hepimizin gözü önünde bugün BAL ligine düşmüştür. Malatya Belediyespor'umuzu, Malatya Belediyesi olarak 3. ligden 2. lige çıkardığımızda şehrimizde üst liglere terfi etmeye büyük bir teveccüh olduğunu gördük. Bu anlamda şehrin ortak kanaati ve ortak akılla takımımızı şehrimizle özdeşleştirme adına yapılan bir kongreyle adına Yeni Malatya Spor dedik. Yeni diye bir anlam yükledik. İnanıyorum ki buradaki bütün camia temsilcileri de yenilikten ne kastedildiğini hep birlikte aynı şekilde anladıklarına eminim. Yeni Malatya Spor'umuzun şehrimizi üst liglerde temsil etmesi bizim için her şeyden önde gelmektedir. Biliyorsunuz geçtiğimiz sezon ikinci devrede art arda alınan galibiyetlerle takım bu şehre büyük heyecan yaşattı. Zira play off'ta da son dakika yediğimiz golle elendik. Kulüp başkanımız Sayın Mehmet Emin Katipoğlu, futbol camiasında herkesin tanıdığı, bildiği ve kariyeri olan değerli bir hemşerimiz. İnşallah onun başkanlığında ona yardımcı olacak ideal bir yönetim kadrosuyla bu dönem çok güzel başarılara imza atacağına inanıyoruz. Elbette bu dönemde bir şeyi daha arzu ediyoruz. Ve bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Yerel yönetimler, spor branşlarında elbette yer almalılar. Elbette spor branşlarını desteklemeliler, kenardan seyretmeliler, olaya müdahil olmalılar. Zira futbol on binleri ilgilendiren, on binlerce insanın beğenisi kazanan bir spor branşıdır. Ancak burada belediyelerin yüzdesel olarak bu konuda işin neresinde olacağı da tartışılmalıdır. Malatya Belediyesi olarak bu katkılarımız devam edecek. Ancak bundan böyle spor kamuoyu özellikle de futbol kamuoyunun Yeni Malatya Spor'a her anlamda destek olacağına inancımız tamdır. Bu takım hepimizin ortak takımıdır. Bütün Malatya kamuoyunun ve spor camiasının desteklerini artıracağına canı gönülden inanıyorum."

"MALATYA'NIN SÜPER LİG'DE OYNAYAN BİR TAKIMA İHTİYACI VAR"
Mumcu'dan sonra söz alan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Yeni Malatya Spor'u üst liglerde görmek istediklerini kaydederek, "Tabi gönlümüz arzu ederdi ki, olağanüstü genel kurulumuzu yaparken Yeni Malatyasporumuz Bank Asya 1. Lig'de olsun. Bu iş bazen matematik gibi olmuyor. 2 kere 2 eşittir 4 olmuyor. Ben inanıyorum ki, kulüp başkanımız, kulüp yönetimimiz, teknik heyet ve Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere her türlü gayret ve destek verildi. Ama ne yazık ki, ilk maçta elendik. Ama spor sadakat ve ısrarla takibi gerektiriyor. Ben inanıyorum ki futbol camiasında Sayın Katipoğlu'nun çok iyi bir konumu ve yeri var. Yeni Malatya Spor'un başında da böyle deneyimli bir insanın olması bir avantajdır. Ben buradan sadece şunu rica edeceğim; inşallah Sayın başkanım iyi bir teknik direktör bulup, onunla Bank Asya 1. Lige çıkma mukavelesini yaptıktan sonra sonuna kadar gitmeyi tavsiye ediyorum. İyi bir teknik direktör bulup, iyi bir sözleşmeyle Bank Asya 1. Lige çıkana kadar devam edelim. Çünkü önce Bank Asya 1. Lig daha sonrada Süper Ligde bir Malatyaspor'a ihtiyaç var. Sadece Malatya'daki Malatyalıların değil dünyanın her tarafındaki Malatyalıların özlemi budur. Çünkü Malatya'da 3 sorundan bir tanesi Süper Lig'de oynayan bir takımımızın olmamasıdır" dedi.

KATİPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
Protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. Kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu'nun dışında herhangi bir adayın olmadığı seçimde 266 delege oy kullandı. Seçimde, Katipoğlu güven tazeleyerek, tekrar Yeni Malatya Spor kulüp başkanlığı görevine seçildi.

Mehmet Emin Katipoğlu başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluşuyor:

"Halil Karaman, Özcan Dündar, Turan Koçer, Münir Özpolat, Mehmet Bak, Bünyamin Geleri, Nuh Boyraz, Turan Kopal, Burhan Çiçek, Hakan Ateş ve Ferhat Kaba."

Yönetim Kurulu Yedek Listesi:
"Abdullah Tuhan, Hasan Biber, Nebi Yiğit, Turan Özbey, Mehmet Doğan, Salih Gönen, Cumhur Şahaplıoğlu, Ali Büker, Niyazi Dalkılıç, Muzaffer Özkan, Basri Kahveci, Ercan Öztürk."

"BU TAKIMIN GÖSTERDİĞİ BAŞARI İNKAR EDİLEMEZ"
Seçim sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Olağanüstü Genel Kurulumuzu yaptık. Protokol üyelerinin de katılması bizleri onurlandırdı. Milletvekillerimizin hepsine bize verdikleri destek ve güçten dolayı teşekkür ediyorum. Biz yeni bir takımız. Bu takımın gösterdiği başarı inkar edilemez. 15 ayda belirli bir mesafe kat ettik. İnşallah rabbim bunun devamını nasip eder. Şunu herkes iyi bilmeli ki, biz yönetim olarak her şeyi bir kenara bırakıp, birlik ve beraberlik içinde olursak her şeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum. Özellikle medyamıza büyük bir iş düşüyor. Arkadaşlarımızın iyi niyetli olduklarından şüphem yok. Burada daha önceden görevde bulunan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

Katipoğlu, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Transfer çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan Mustafa Marangoz ile resmi olarak anlaştık. 5 futbolcu ile de prensip anlaşmasına vardık ama bu futbolcuların bonservis sorunları var. İnşallah bu sorunları çözersek, büyük bir ihtimalle bu 5 futbolcuyu da kadromuza katacağız. Herkes rahat olsun. Elimizde iyi bir kumaş, iyi bir takım var. Yapacağımız transferler kamuoyunun da takdir edeceği isimlerden oluşuyor. Biz mutlaka başarılı olmak zorundayız. Bir hedefe kilitlenmek doğru değil ama hedefsiz gemiye de rüzgar yardım etmez. İkinci ligde 36 takım var ve hepsinin hedefi de aynı ama 3 takım Bank Asya 1. Lige çıkacak. Biz de bu 3 takım arasında yer almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız