SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Mali Genel Kurul Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:06:56
YMS Mali Genel Kurul Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'da, Olağanüstü Mali Genel Kurul yapıldı. Mali Genel Kurul'da yönetim ibra edildi. 

Olağanüstü Mali Gen Kurul, Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri'nde yaptı. Naci Şavata'nın Divan Başkanlığı'nı yaptığı Olağanüstü Mali Genel Kurul'da konuşan Yeni Malatyaspor Başkanı Ertan Mumcu, "Geldiğimiz süreçte 2013-2014 sezonu bildiğiniz gibi hiçbirimizin arzu etmediği bir şekilde geride kaldı. Bundan sonra inşallah haftaya yapılacak Olağanüstü Genel Kurul ile birlikte Malatya futboluna yeni bir soluk, heyecan ve anlayış gelmesini ümit ediyoruz" dedi.

"İYİ NİYET VE SABIRLA MÜCADELE ETTİK"

Yönetim olarak 2,5 yıllık süreçte iyi niyet ve sabırla mücadele ettiklerini dile getiren Mumcu, şunları söyledi: 

"Yeni Malatyaspor, 4 yıldır Spor Toto 2. Lig'de yer alıyor. Takımımız bir üst lige çıkabilmek için mücadele veriyor. Malatya kamuoyunca malum olduğu gibi tamamen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ve onun şirketi Esenlik'in ana sponsorluğu ve katkısıyla bugüne kadar geldik. Tabi dönem içerisinde Malatya futboluna gerek ilimizden gerek ülkemizin değişik yerlerindeki Malatyalılarımızdan oluşacak ya da oluşturulacak bir yönetimin daha makbul, daha inisiyatif sahibi, daha enerjik, daha risk alabilen bir yönetim olmasını her vesileyle dile getirdik ve arzu ettik. Ancak maalesef sadece bu inisiyatif belediyemizin ve onun görevlendirdiği ya da rica ettiği yönetimlerden oluştu. Tabi bu süreçte özellikle bizden önceki başkanlarımız her şeye rağmen Malatya futbolunun daha üst liglere tırmanması adına, Malatya'daki futbol heyecanının ayakta ve diri tutulması adına; Malatya futbolunun birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve spor birlikteliğine katkı sunması adına bizler karınca kararınca kendi bildiklerimizle, istişarelerimizle ayakta ve diri tutmaya çalıştık. Bu süreç tartışılır, tartışılıyor. Biz üst ligi çok arzu ettik. İyi niyetle ve sabırla mücadele ettik. Bu işin stresi ve baskısı kolay günler değildi. Anlatması kolay ama bunları yaşayan bilir. 2,5 yıldır ben ve arkadaşlarım görevdeyiz. Bu süre zarfında bizlere her türlü desteği veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere, taraftarlarımıza, spor medyamıza, şehrin bazı büyüklerin, herkese çok teşekkür ediyorum."

"26 MİLYON 54 BİN TL HARCAMA YAPILMIŞ"

Olağanüstü Mali Genel Kurul'da mali açından da bilgiler veren Mumcu, "Mali konularda bu dönemde bilgi kirlilikleri yaşandı. Harcanmayan rakamlar çok abartılı rakamlarla ifade edilmeye çalışıldı. 1 Haziran 2010 ile bugünkü tarihe kadar geçen sürede kulübümüz yaklaşık 26 milyon 54 bin TL harcama yapmış. 26 milyon 54 bin TL'nin futbolculara ödenen prim, transfer ücreti, maç başı ödemelerin tamamı 14 milyon 936 bin TL. Bunu 4 yıla böldüğünüzde 3 milyon 734 bin TL gibi bir futbolcu ödemesine tekabül eder. Yine bu 4 yıl da teknik heyete ödenen rakam 1 milyon 580 bin TL. Bunu 4 yıla böldüğünüzde 395 bin TL yapıyor. 4 yılda 3 milyon 900 bin TL maliye ve sigortaya para ödedik. 4 yılda deplasman ve kamp giderlerine 1 milyon 540 bin TL para ödemişiz. Bunun dışında kalan personel ücretleri, federasyon, iaşe, malzeme, bakım, önceki dönem borç, futbolcu malzemeleri gibi toplamda 4 milyon 157 bin TL harcanmış. 4 yılın toplamı 26 milyon 54 bin TL" dedi.

"18 MİLYON 334 BİN TL HARCAMA YAPILDI"

Mumcu, görevde bulundukları 2,5 yıllık süreçteki mali tabloyla ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: 

"Bizim 2,5 yılık dönemimizi değerlendirecek olursak; toplamda 18 milyon 334 bin TL'lik bir harcama gözüküyor. 2,5 yılda 9 milyon 534 bin TL futbolculara ödememiz var. 2,5 yılda teknik kadroya 975 bin TL para ödemişiz. Yine bu 2,5 yılda 1 milyon 160 bin TL deplasman, kamp, ulaşım ve konaklama giderlerimiz olmuş. Yine bu dönemdeki en çok bizim döneme tekabül eden bir ödeme kalemimiz var ki, yaklaşık 3 milyon 300 bin TL. Bu da maliye ve sigorta ödemesi. Kalan rakam, 3 milyon 365 bin TL ise, personel ödemeleri, piyasa ödemeleri, federasyon, sağlık, iaşe, tamir, bakım ve buna benzer giderlerden oluşuyor. Biz bu dönemde belediyemizden yani Esenlik şirketimizden 18 milyon 334 bin TL'lik harcamamızın 10 milyon 35 bin TL'sini almışız. Bu 2,5 yılda 4 milyon 14 bin TL'lik bir rakama tekabül ediyor. Kalan 8 milyon TL'yi de bağış ve yardımlar, stat reklam gelirleri, üye aidat gelirleri, bonservis gelirleri, kombine bilet gelirleri ve iç saha müsabaka gelirlerinden oluşmaktadır. 4 yılda toplam Esenlik şirketimiz Bu kulübe 14 milyon 625 bin TL katkı sağlamış, son 4 yıla böldüğümüzde bizim şirketimizden tahsil ettiğimiz para 3 milyon 650 bin TL'dir."

Dilek ve temenniler bölümünün ardından oylamaya geçildi. Gelir-gider tablosu, denetim kurulu raporu, sicil kurulu raporu ve disiplin kurulu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni Malatyaspor'un 2014-2015 sezonu tahmini bütçesi ise 7 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız