SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS 'Nokta' Transferler Peşinde

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'da yönetim nokta transfer yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar 3 oyuncuyu kadrosuna katan sarı kırmızılılar, 3 ya da 4 transfer daha yaparak sezona iyi başlamak istiyor.

Geride kalan sezon ilk defa mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig'de iyi bir performans ortaya koyan Yeni Malatyaspor'da yeni sezon hazırlıkları sürüyor. İlk etap kamp çalışmalarını Bolu Termal'de gerçekleştiren sarı kırmızılılar, ikinci etap kamp çalışmaları çerçevesinde 14 Temmuz'da Düzce'deki Topuk Yaylası'nda toplanacak ve 28 Temmuz'a kadar çalışmalarını burada sürdürecek.

Geride kalan sergilediği başarılı performansı yeni sezonda da sürdürüp, ligde daha üst sıralarda yer almanın planlarını yapan Yeni Malatyaspor'da bir numaralı gündem transfer. Bolu Termal'de gerçekleştirilen birinci etap kamp çalışmalarının son günlerinde kampa giden ve hem teknik direktör Erol Bulut hem de sportif direktör Ali Ravcı ile bir araya gelen kulüp başkanı Adil Gevrek, iyice transfer çalışmalarına yoğunlaştı.

Teknik direktör Erol Bulut ile transfer konusunda detaylı bir görüşme gerçekleştiren kulüp başkanı Adil Gevrek, listelerinde yer alan futbolcularla görüşmelerini sürdürüyor.

TAKIMA 3 OYUNCU KATILDI

Yeni Malatyaspor, 9 Haziran'da başlayan transfer döneminde 3 futbolcuyu gönderirken 3 yeni oyuncuya da renklerine bağladı.

Geçtiğimiz sezon takımda kiralık olarak forma giyen defans oyuncusu Matheus Doria Macedo, orta saha oyuncusu Aytaç Kara ve forvet oyuncusu Gilberto Oliveira Souza Júnior ile yeniden anlaşma yapılmamıştı.

Transfer çalışmalarında titiz davranan ve nokta isimleri kadrosuna dahil etmek isteyen sarı kırmızılı yönetim, bu sezon ilk olarak Sırp Danijel Aleksic'i kadrosuna kattı. Orta alanda 10 numara pozisyonu için aradığı kanı FC St. Gallen takımında bulan Yeni Malatyaspor, 27 yaşındaki oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Sırbistan uyruklu olan Danijel Aleksic Yugoslavya'nın Pula şehrinde 30 Nisan 1991 yılında doğdu. On numara pozisyonunda forma giyen 1,82 metre boyundaki Aleksic, sol ayağını iyi kullanıyor.

Genoa, Athlétic Club Arlésien, Saint-Étienne, Lechia Gdansk, Genoa Primavera, SpVgg Greuther Fürth, FK Vojvodina Novi Sad ve FC St. Gallen 1879 takımlarının formalarını giyen Danijel Aleksic, geçen sezon ligde 28 karşılaşmada 7 gol atıp, 3'te asist yaptı.

Yeni Malatyaspor, hücumda ise alternatifli bir kadro oluşturmak istiyor. Fas'ın milli yıldızı Khalid Boutaib'i kadrosunda bulunduran sarı kırmızılılar, Ömer Şişmanoğlu'nu kadrosuna kattı.

1989 Almanya Hamburg doğumlu olan Ömer Şişmanoğlu, 1,86 metre boyunda. İleri uçta forma giyen Şişmanoğlu, sol ve sağ kanatta da görev yapabilme özelliğine sahip olmasının yanı sıra çift ayağını da kullanabiliyor.

FC St. Pauli, Konyaspor, Hamburger SV U19, Eskişehirspor, Beşiktaş JK, Antalyaspor A.Ş., Kayserispor ve Göztepe'nin formalarını giyen Ömer Şişmanoğlu, Süper Lig'de oynadığı 149 karşılaşmada 37 gol atıp, 11'de asist yaptı.

Türkiye U21 ve Türkiye A2 Milli Takımları'nda da forma giyen Şişmanoğlu, geçtiğimiz sezon İzmir ekini Göztepe'de 8 karşılaşmada 158 dakika görev alırken, 1 kez gol atma başarısı gösterdi.

Kayserispor'da 57 karşılaşmada 9 gol 4 asist ile oynayan Şişmanoğlu, Antalyaspor'da 40 maçta 20 gol 5 asistlik bir performans sergiledi. Beşiktaş formasıyla çıktığı 27 karşılaşmada 6 kez gol sevinci yaşayan Şişmanoğlu, Eskişehirspor'da oynadığı 25 karşılaşmada 10 gol atıp, 3 asist yaptı. Konyaspor'da 13 karşılaşmada 1 gol, 1'de asistlik performans ortaya koyan Şişmanoğlu, Göztepe'de geçtiğimiz sezon 8 karşılaşmada forma giydi ve 1 kez gol sevinci yaşadı.

Yeni Malatyaspor, geleceğe yönelik ise önemli isimleri kadrosuna katmaya devam ediyor. Geçen sezon kadrosuna kattığı genç oyuncularla dikkat çeken sarı kırmızılı yönetim, son olarak Kasımpaşa'da forma giyen 22 yaşındaki Ahmet Ildiz'i kadrosuna dahil etti.

22 yaşındaki Ahmet Ildiz Avusturya'nın Wien kentinde doğru. Merkez orta sahada forma giyen 1,81 metre boyundaki Ildiz, AKA Rapid Wien U16, AKA Rapid Wien U18, SK Rapid Wien II ve Kasımpaşa takımlarının formalarını giydi. Ildiz, geçen sezon Süper Lig'de Kasımpaşa formasıyla 13 karşılaşmada 485 dakika görev alırken, 1 gol atıp, 1'de asist yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • BABA (5 yıl önce)
    Nokta olsun ki gözükmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Kamil kardeş bu oyuncuları spor camiasından takip ediyoruz.Sen ömer Şişmanoğlu ile Ahmet ıldizi önceden duymadıysan ya okur-yazar değilsin ya da uzayda yaşıyorsun.Bilgi çağında bu kadar cehalet de olmaz ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Aleksiç haricinde diğer iki transfer Dia ve Barazite gibi elimizde kalacak oyuncular aldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lig başlamadan aleksisin iyi olduğunu,Diğer iki futbolcunun kötü olduğunu nasıl anladın.Kampda berabermisiniz.?
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (5 yıl önce)
    kimseyi satılmaz bi orta saha bi forvet bi defans bi de sissokko nun yerine adam alınırsa takım süper olur. fazla transfere gerek yok en az 3 e çok 4
    0
    0
    Yanıtla