SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Okulunda 150 Öğrenci

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:33:13
YMS Okulunda 150 Öğrenci
A- A+ PAYLAŞ

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte futbola ara verildi, ancak Yeni Malatyaspor Yaz Futbol Okulu'nda çalışmalar devam ediyor. Yılın tüm aylarında devam eden futbol okulu çalışmaları yaz döneminde antrenman temposunu artırdı. 

PTT 1.Lig takımı Yeni Malatyaspor Kulübü bünyesindeki futbol okuluna 150 sporcu katılıyor. 1999 ile 2008 doğumlu genç ve çocukların kayıt yaptırabildiği futbol okulunda sporculara çalışmalarda 7 antrenör nezaret ediyor. Daha çok fiziksel spor hareketlerinin yanı sıra, top kontrolü, pas, şut ve yan top gibi temel eğitimlerin verildiği futbol okulunda her yaş kategorisine ayrı çalışmalar yaptırılıyor.

150 sporcuyu 2 gruba bölen alt yapı hocaları, haftanın 3 günü antrenman yaptırıyor. Tek defaya mahsus 50 TL kayıt parası alınırken, aylık 70 TL de kurs ücreti talep ediliyor. Kulübün hesabına aktarılan para Yeni Malatyaspor için de gelir teşkil ediyor. Yeni Malatyaspor alt yapısının son 3 sezonda Kulübe net 150 bin lira kar bıraktığı mali kongrelerde açıklanırken, bu kaynakları futbol okulu ve Akademi Liglerine katılım oluşturuyor.

ALT YAPI SORUMLUSU UÇKUN: “CİDDİ HEDEFLERİMİZ VAR”

Alt yapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Yeni Malatyaspor Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun, sezonun ardından tüm enerjilerini futbol okulu için harcadıklarını söyledi. Uçkun, “Akademi Liglerimizi sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra şimdi yaz spor okulu diye tabir ettiğimiz futbol okulumuza yöneldik. Burada 150 sporcumuz var. Tüm antrenörlerimiz, masör ve servisimizle hizmet ediyoruz. Futbola ilk defa başlayandan çok yetenekli olanlara kadar birçok farklı karakterde genç ile çalışıyoruz. Herkesin seviyesine göre futbolun teorik bilgilerini aktarıyoruz. Yetenekli gördüğümüz sporcuları uygun yaş kategorisindeki kendi takımımıza dahil edip lisans çıkarıyoruz. Bu ailelerden de ücret talep etmiyoruz. Futbol okulu konusunda kulübümüzün ciddi bir hedefi var. Kendi alt yapımızdaki sürekliliği sağlamak adına burası bizim için çok önemli. Ben, sizin vasıtanızla tüm Malatyalı aileleri, çocuklarını hem spor yapmaya hem de bizimle çalışıp Yeni Malatyaspor’a katkı sunamaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yeni Malatyaspor alt yapısından son 5 yılda; Burak Açil, Mert Ali Turgut, Mesut Çiğdem, Erkan Levent, Mehmet Ayaoku, Abdulsamet Damlu, Burak Kavlak, Ferhat Canlı, Hakan Bezci gibi genç oyuncular profesyonel olarak A takıma yükselmiş ve bazıları çeşitli takımlara transfer olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız