SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS, Pazar Günü Rizespor'la 5. Maçını Oynayacak

0
Güncellendi - 2021-01-15 01:55:39
YMS, Pazar Günü Rizespor'la 5. Maçını Oynayacak
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 19.haftasında 17 Ocak Pazar günü sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 16.00’da başlayacak.

Süper Lig’de son 5 haftada galip gelemeyen Yeni Malatyaspor, geride kalan 5 haftada sadece bir kez galip gelebilen Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Sarı siyahlı takım, kritik mücadeleden 3 puanla ayrılarak hem kötü gidişata ‘dur’ demek hem de üzerindeki kara bulutları dağıtmak istiyor.

5'İNCİ RANDEVU

Yeni Malatyaspor ile Çaykur Rizespor, Süper Lig’de beşinci kez karşı karşıya gelecek. İki takımın daha önceki 4 randevusunda Çaykur Rizespor’un üstünlüğü dikkat çekiyor.

Süper Ligin 19.haftasında Yeni Malatyaspor, 17 Ocak Pazar günü saat 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

İki takım Süper Lig’de daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 3’ünü Çaykur Rizespor, 1’ini ise Yeni Malatyaspor kazandı.

İki takım Süper Lig’de ilk kez 2018-2019 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Rize’de oynanan karşılaşmayı ise Çaykur Rizespor 3-0 üstün tamamladı.

Yeni Malatyaspor ile Çaykur Rizespor, 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Çaykur Rizespor, ikinci yarıda evinde oynadığı karşılaşmadan da 3-0 üstün ayrıldı.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ DURUMU

Lig’de geride kalan 5 hafta sonunda 2 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşayan Yeni Malatyaspor, hanesine sadece 2 puan yazdırabildi. Şuana kadar çıktığı 17 karşılaşmada 5 galibiyet, 6 beraberlik, 6’da mağlubiyet yaşayan ve topladığı 21 puanla 14.sırada yer alan sarı siyahlı takım, Çaykur Rizespor maçıyla birlikte yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Süper Lig’deki son galibiyetini 13.haftada sahasında Kasımpaşa’ya karşı 2-0’lık skorla alan Yeni Malatyaspor’un son 5 maçında aldığı sonuçlar şöyle:

Aytemiz Alanyaspor-Yeni Malatyaspor: 1-1

Yeni Malatyaspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 1-3

MKE Ankaragücü-Yeni Malatyaspor: 3-1

Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor: 2-2

Hes Kablo Kayserispor-Yeni Malatyaspor: 1-0

Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor, şuana kadar ligde oynadığı 17 karşılaşmada 5 galibiyet, 6 beraberlik, 6’da mağlubiyet yaşadı. 17 maçta hanesine 21 puan yazdıran mavi yeşilli takım, Yeni Malatyaspor’un gerisinde 15.sırada bulunuyor.

Rizespor, ligde geride kalan 5 haftada ise sadece bir kez galip gelebildi. Karadeniz temsilcisi, son 5 lig maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı.

Süper Ligde son puan durumu şöyle:

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre; Rizespor ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kazanan Yeni Malatyaspor, daha sonraki üç karşılaşmayı gol atamadan kaybetti.

Rizespor'un Ocak 2019'dan bu yana Süper Lig'de karşılaştığı rakipleri arasında en fazla averaj yakaladığı ekip Yeni Malatyaspor (3G & +8 averaj).

Süper Lig'de oynadığı son dört maçın üçünü kaybeden Yeni Malatyaspor (1B), aynı sayıda yenilgiyi sezonun ilk 13 karşılaşmasında almıştı (5G 5B).

Deplasmanda beş maçtır kazanamayan Rizespor (2B 3M), bu karşılaşmalarda toplam 13 gol yedi.

2020/21 Süper Lig sezonunda kalesine 100 isabetli şut gelen tek takım Rizespor.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen takım olan Yeni Malatyaspor (8), son iç saha maçında kalesinde bu şekilde iki gol gördü (2-2 vs Sivasspor).

Rizespor bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından en fazla gol yiyen iki takımdan biri (6; Gençlerbirliği ile birlikte).

Bu sezon Süper Lig'de Yeni Malatyaspor formasıyla yedi golü bulunan Adem Büyük, daha fazla gol sevincini en son 2016/17 sezonunda yaşamıştı (9).

Süper Lig'de ilk maçına çıktığı 20 Ocak 2020'de bu yana Rizespor'un attığı gollerin %35'ini kaydeden Milan Skoda (15/43), Yeni Malatyaspor'a karşı forma giydiği tek maçta duble yapmıştı (Temmuz 2020).

Hamza Hamzaoğlu yabancı teknik direktörlerin çalıştırdığı takımları konuk ettiği son yedi Süper Lig maçını kaybetmedi (5G 2B) ve son dört karşılaşmada puan bırakmadı.

 

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Eğer Rizespora yenilirse düşme Hattına yaklaşırız. Psikolojik olarak toparlanma güç olur. Bu maçta kesin 3 puan almalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Yildiz (3 yıl önce)
    Zor maç hamza hoca tam kadro çıkarmıyor yarım kadro bir devre yarım kadro ikinci yarı yönetim yok sesi çıkmıyor inşallah biz yanılırız
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Bozok (3 yıl önce)
    Teşekkürler Fatih Karagümrük, bu hafta 17. Sıraya düşmeyeceğimiz kesinleşti. 37 yaşındaki teknik direktörleri, kariyerli futbolcu nasıl oynatılır konusunda klasikleşmiş klüp klüp gezen süper lig antrenörlere ders veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu maç,eğer kaybedilirse düşme işlemi yürürlüğe girmiş demektir. Umarız bu olumsuz düşünce gerçekleşmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    İşte alt sıradaki takımlarla 6 hatta 9 puanlık bir maç.Çık üç puanı al hem kendini hemde taraftarını rahatlat.
    0
    0
    Yanıtla