SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Play-Off'ta Elendi: 2-4

A- A+ PAYLAŞ
Yeni Malatya Spor, play-offu son saniyede yediği gol nedeniyle kullanılan penaltılarda kaybetti. 120 dakikalık süre 1-1 sonuçlandı ve penaltı atışlarında da 3-1 üstünlük sağlayan Adana Demirspor, 4-2'lik maç skoruyla tur atlayan taraf oldu. Antalya Mardan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında üstün olan taraf Adana Demirspor'du. 55. dakikadan itibaren Yeni Malatya oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı, ancak maçın normal süresi 0-0 sonuçlanınca, 15'er dakikalık uzatmalara geçildi. Yeni Malatya, 97. dakikada Enis'in attığı golle 1-0 öne geçti. Adana Demirspor, maçın bitimine saniyeler kala, 120 dakikadaki atak ve Serdar'ın ters vuruşundan gelen golle 1-1'lik skora ulaşınca, maç penaltılara kaldı. Son saniye golüyle şok olan Yeni Malatya Spor'lu oyuncular, penaltılara büyük bir moralsizlikle başladılar ve başarısız oldular. Yeni Malatya'dan Hüseyin Kartal, Cem ve Ümit penaltı atışlarından yararlanamazken, Enis Yeni Malatya'nın tek penaltı golüne imza attı. Adana Demirspor, 4 penaltıdan 3'ünü gole çevirince, penaltı skorları 3-1 oldu ve Adana Demirspor takımı 4-2'lik maç skoruyla çeyrek finale kalan taraf olurken, Yeni Malatya elendi. Malatya kent meydanıyla Ticaret ve Sanayi Odası binasına kurulan dev ekranlardan naklen verilen maçın bu şekilde bitimiyle birlikte, taraftarlar büyük hayal kırıklığına uğradılar.

STAD: Antalya Mardan
HAKEMLER: Hakan Ceylan, Emre Suna, Ahmet Şimşek, 4. hakem Hakan Akmısır,
MALATYASPOR: Mesut Balkan, Mehmet Tosak (Dk.25 Ümit), Can Ulun, Adem Sağlam, Nedim Köseoğlu, Serdar Karkın, Hüseyin Kartal, Recep Yaşar (Dk.78 Cihan), Hüseyin Kar (Dk.107 Gür Ege), Cem Çetin, Enis Kahraman    YEDEKLER: Eray Çalışkan, Gür Ege Gürel, Mehmet Duz, Mehmet Akif Tatlı, Ümit Aydemir, Önder Dalkıran, Cihan Yeşilırmak,  
ADANA DEMİRSPOR: Metin Aktaş, Ufuk Arslan (Dk.112 Cihan), Kadir Keleş, Serkan Özsoy, Kemal Samet Özen, İlhan Aydoğdu, Adem Dursun, Samet Albayrak (Dk.80 Aydın), Metin Tuğlu (Dk.88 Muzaffer), Burhan Coşkun, Ertan Koç 
YEDEKLER: Şener Özcan, Çetin Kılıç, Aydın Tuna, Hakan Akbaş, Koray Kurt, Halil Cihan Ünal, Muzaffer Taşkın
GOLLER: Dk.97 Enis (Yeni Malatya), Dk.120 Ertan (Adana Demirspor)
SARI KARTLAR: Can, Nedim,  Hüseyin Kar,  Ümit, Hüseyin Kartal,  Mesut (Yeni Malatyaspor), Samet Özen, Burhan (Adana Demirspor)
PENALTI GOLLERİ: Burhan, İlhan, Muzaffer (Adana D.Spor), Enis (Yeni Malatya)

6. dakikada ilk tehlikeli atak geliştirdi. Hüseyin Kar ortaladı, Hüseyin Kartal kafayı vurdu. Adana kalesinin yanından aut.
15. dakikada Adana atağında, Metin Tuğlu'nun ara pasıyla Ertan buluştu ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kötü vurunca, top yandan auta çıktı.
23. dakikada Adana'nın kazandığı faul atışını Metin kullandı. Kaleci topu almayı başardı.
25. dakikada Samet Albayrak'ın ara pasıyla buluşan Ertan yine Malatya kalecisiyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleciden kornere gitti. Bu pozisyona müdahale etmek isteyen Mehmet Toşak sakatlandı, yerine Ümit girdi.
35. dakikada Malatya atağında Cem soldan ortaladı. Hüseyin Kartal, uygun durumda çok kötü vurdu, auta gönderdi.
43. dakikada Cem, soldan aut çizgisine kadar indi. Ortaladığı topu Adana kalecisi Metin Aktaş, Malatya forvetlerinden önce almayı başardı ve gole izin vermedi.
Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.
İlk yarı 0-0 kapandı.
50. dakikada Adana tehlikeli oldu. Bekir'in 18 yayı üzerindeki sert şutunda kaleci Mesut gole izin vermedi.
71. dakikada Adana'nın baskı kurduğu Malatya kalesinde Ertan'ın ayağından topu kapan Recep, yaklaşık 70 metre deparla götürdü ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Müsait durumda olmasına rağmen vuruşu çok cılız olunca top kalecide kaldı.
Hakem 2 dakikalık uzatmayı işaret etti.
90+1'de Adana Demirspor'un kazandığı serbest atışı Serkan Özsoy kullandı. Kaleci Mesut, 90 tabir edilen yerden topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Üst üste 3 korner kazanan Adana sonuç alamadı.
Maçın normal süresi 0-0 bitince, 15'er dakikalık iki devre halindeki uzatmaya geçildi.
1. UZATMA DEVRESİ..97. dakikada Malatya atak geliştirdi. Hüseyin Kartal cezaalanında vurdu, savunmadan döndü. Gelen top Enis'in önünde kaldı. Bu futbolcu güzel bir vuruşla Yeni Malatya Spor'u 1-0 öne geçirdi.
100. dakikada Yeni Malatya yine ataktı. Hüseyin Kartal'ın pasıyla Cem, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mutlak gol pozisyonunda bu oyuncunun vuruşuna son anda savunmadan  bir oyuncu müdahale etti, golü engelleyip topu kornere gönderdi. Kornerden sonuç yok. 
Uzatmanın ilk yarısı 1-0 bitti.
2. UZATMA DEVRESİ112. dakikada Ertan, Yeni Malatya cezaalanı çizgisinin önünden vurdu. Mesut, son anda topu çeldi ve mutlak bir gole engel oldu. Savunma topu uzaklaştırdı.
120. dakikanın son saniyeleri oynanırken Adana Demirspor'lu Ertan soldan ortaladı, yere ve bir Yeni Malatyalı Serdar'a doğru giden ve bu futbolcunun da dokunduğu top ağlarla buluştu. Skor 1-1 olunca, tur penaltılara kaldı.
PENALTILAR..İlk penaltıyı Yeni Malatya'dan Hüseyin Kartal kullandı ve üstten avuta vurdu: 0-0
Adana Demirspor'un ilk penaltısını Burhan kullandı ve takımını öne geçirdi: 0-1
İkinci penaltılarda Yeni Malatya'dan Cem'in vuruşunda, topu Adana kalecisi Metin kurtardı:0-1
Adana Demirspor'un ikinci penaltısını Samet Albayrak kullandı. Mesut topu kurtard: 0-1
Üçüncü penaltılara geçildiğinde Yeni Malatya adına atışı Ümit kullandı, Adana kalecisi gole izin vermedi: 0-1
Adana Demirspor'un üçüncü atışını kullanan İlhan, golü kaydetti: 0-2
Dördüncü penaltılara geçildi ve Yeni Malatya'nın atışını Enis kullandı ve golü kaydetti: 1-2
Adana Demirspor'un dördüncü penaltısını Muzaffer attı ve golü kaydedince, diğer atışlara gerek kalmadan takımının tur atlatan skoru ilan etti: 1-3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız