SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS- Samsun Maçının Öyküsü

0
Güncellendi - 2016-08-30 19:50:12
YMS- Samsun Maçının Öyküsü
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Ligin ikinci haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında ağırladığı Samsunspor’u Dilaiba’nın golüyle 1-0 yendi.

Yeni Malatyaspor bu sezon seyircisinin önüne Samsunspor karşılaşmasıyla çıktı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu 3-1 yenen sarı kırmızılılar, kendi saha ve seyircisi önünde mutlak 3 puanla sahaya çıktı.

TARAFTARLARDAN ANLAMLI PANKARTLAR

Takımlarını Malatya İnönü Stadı’nda izlemek için tribünlere gelen taraftarlar, maraton ve kapalı tribünün büyük bir kısmını doldurdu. Yeni Malatyaspor sahaya çıkarken, taraftarlar 15 Temmuz şehitleri için hazırladıkları koreografiyi maraton tribününde açtı. Maça büyük ilgi gösteren ve stadı dolduran Derebeyleri taraftar gurubu, tribünlerdeki organizasyonlarıyla Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mesajlar verdi.

Yeni Malatyaspor taraftarı, maraton tribününde kırmızı kartonların fon olarak kullanıldığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tank ve vatandaşların yer aldığı fotoğrafla, ‘Zafer selaları semalarımızda okunuyor’ yazılı pankart açtı.

Aynı şekilde kapalı tribündeki taraftarlar dev Türk Bayrağı açarak, gür sesle İstiklal Marşı’nı okudu. Kapalı tribünün yan tarafına ‘Vatan için sokakta, sevdamız için stattayız’ pankartı açıldı.

SAMSUNSPOR TARAFTARLARI AZERBAYCAN BAYRAĞI AÇTI

Samsun’dan gelen 14 taraftar, takımlarını Yeni Malatyaspor deplasmanında yalnız bırakmadı. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bulunan misafir tribününde yerlerini alan Samsunlu taraftarlar, takımlarını alkışlayarak, moral verdi.

Samsunsporlu taraftarlar, İstiklal Marşı’nın okunduğu esnada takımlarının kaşkollerinin yanı sıra Azerbaycan’ın Bayrağını da açtı.

“GEÇMİŞ OLSUN ELAZIĞIM’ PANKARTI

Derebeyleri taraftar grubunun yer aldığı maraton tribününden Samsunspor ile oynanan karşılaşmada anlamlı mesajlar verildi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları unutmayan taraftarlar, Elazığ’daki hain terör saldırısını da kınayarak, ‘Geçmiş olsun Elazığım’ pankartını açtı.

Elazığ’da meydana gelen bombalı terör saldırısında yaralananlar için taraftarlar Malatya merkezde toplanıp, Elazığ’a kan vermeye gitmişti.

Yeni Malatyasporlu futbolcularda sahaya siyah ağırlıklı formayla çıktı.

GEÇEN SEZONDAN 5 FUTBOLCU SAHADAYDI

Yeni Malatyaspor, Samsunspor karşılaşmasına Vedat Kapurtu, Caner Arıcı, Sedat Ağçay, Mehmet Sak, Yiğitcan Erdoğan, Ahmet Burak Solakel, Mıchael Pereıra, Sunday Mba, Eren Tozlu, Sadık Çiftpınar, Boubacar Dıalıba Dıabang on biri ile çıktı. Geçen sezondan takımda kalan Vedat, Sadık, Yiğitcan, Sedat ve Mba ilk 11’de yer aldı.

Taraftarlar futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulunurken, Yeni Malatyaspor karşılaşmaya hızlı başladı. Boubacar Dıalıba Dıabang ile Mıchael Pereıra arasındaki uyum hücum bölgesinde üst üste pozisyonların yakalanmasını sağladı. İkiliye Eren Tozlu ve Caner Arıcı’da en iyi şekilde destek verdi. İlk yarıda Samsunspor kalesinde gol arayan ve birçok pozisyon yakalayan sarı kırmızılılar, ilk yarının bitimine saniyeler kala Dilaiba’nın golüyle 1-0 öne geçti ve soyunma odasına üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da sarı kırmızılılar üstün başladı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan sarı kırmızılılar, istediği ikinci golü bulamadı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın bir başka özelliği de, uzun yıllardır ilk kez bir maçın "kartsız" tamamlanmasıydı. Centilmence geçen karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler, 90 dakika boyunca kart kullanma gereği duymadı.

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYe, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a3

aa2

a5

a1

a4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız