SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Tokat Maçı Taktiğini Çalıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:56:47
YMS Tokat Maçı Taktiğini Çalıştı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, Cumartesi günü deplasmanda Tokatapor ile oynayacağı karşılaşmanın taktik çalışmasını yaptı. 

Ligin üçüncü haftasında deplasmanda Tokatspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmanın taktik provasını yaptı. Malatya İnönü Stadı’nda, teknik direktör Özcan Kızıltan yönetiminde gerçekleştirilen taktik çalışmada, oyuncuların bir hayli istekli oldukları gözlendi.

Antrenman öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, futbolcularına herkesin inanmasını isteyerek, “İnanın, bu çocuklar ligde gerekeni yapacak” dedi.

Kızıltan, iyi bir kadroya sahip olduklarını ve herkesin kendilerine güvenmesini beklediklerini ifade ederek, “Bana şu iki hafta ya da yıllarım gösterdi ki, futbolda kolay hafta ya da kolay maç yoktur. Futbolda, “nasıl olsa yeneriz” diye bir şey yoktur. Futbolda dün ne yaptığında önemli değildir. Önemli olan bugün ne yaptığın ya da yapacağındır. O nedenle Tokatspor, ligde ilk iki haftada maçlarını kazanarak, önemli bir moral depoladı. Bizde iki maçımızı kazanmamız gerekirken, 1’er puanla ayrıldık. Bunlar insanları tedirginliğe iten sonuçlar olabilir. Çünkü geçtiğimiz sezonlarda alınan beraberlikle Malatya’da sıkıntı yaratır hale gelmiş. Geçmişe takılıp, olumsuz düşünceler içerisine girmek doğru değil. Burada bu işin icraatçıları futbolculardır. Biz şartlar ne olursa olsun futbolcularımızın güvenini artırıp, onlara güven vermeye çalışıyoruz. Hakikaten iyi ve yetenekli bir kadromuz var. Ama öz güveni almış, kafası tedirginliklerle dolu olan bir oyuncu grubu istediği kadar yetenekli olsun istediklerini yapamaz hale gelirler. Geçtiğimiz sene göreve geldiğimizde durumumuz kötüydü. Şuan durumumuzda bir şey yok” dedi.

Herkesi yenebilecek güç ve kaliteye sahip olduklarını kaydeden Kızıltan, şunları söyledi: “İyi oyuncularımız var. Kaliteli bir takımız. Evet, ilk iki haftada istediğimiz sonuçları alamadık. Ama herkes biliyor ki, iyi bir ekibiz. Herkesi her yerde yenebilecek güç ve kalitemiz var. Malatya kamuoyundan oyuncularımıza inanıp, güvenmelerini istiyoruz. Görecekler ki her şey daha iyi olacak. Ama böylesi karamsar bir tablo ve “eyvah ne oluyor?” endişeleri bu takımı daha da sıkıntıya sokabilir. Geçtiğimiz sezonları unutmadan hareket etmeliyiz. Doğrusu budur ve böylesi olması gerekir. Malatya gibi futbol kültürü yüksek ve geçmişte önemli işler yapmış bir ilin taraftarının böyle düşünmesi daha doğru ve daha bize yakışandır. Biz onları mutlu etmek adına hakikaten çok çalışıyoruz. Bu takıma ve çocuklara destek verirlerse, futbolcularımızın da onları mutlu edeceklerine inanıyorum.”

Kızıltan, futbolcuların gerekeni yaparak, herkesi mutlu edeceğine inandığını belirterek, “Ben bu takımda her hafta galibiyet bekliyorum. Her hafta, her maçı kazanabileceklerini düşünüyorum ve buna inanıyorum. Ona göre çalışıyoruz. Kalitemiz, gücümüz, her şeyimiz var. Ama bazen olmuyor. Bazen atamıyoruz. Gümüşhanespor maçında ilk yarı daha farklı bir skorla soyunma odasına gidebilirdik. O zaman çok farklı şeyler konuşabilirdik. Ama olmadı. Ancak bundan sonrada olmayacak diye bir şey yok. Herkesi her yerde yenebilecek bir takımız. Biraz sabır, sevgi, destek ve güven istiyoruz. Bu takımın bunlara ihtiyacı var. Malatya kamuoyu ve taraftarlarımızdan bunu rica ediyorum. Tabi ki onları her zaman mutlu etmeye çalışıyoruz ama bazen mümkün olmuyor. Bazen futbolda her ligde bunlar olabiliyor. Son zamanlarda Galatasaray’ın ligde aldığı sonuçlarda ortada. Teknik direktör Fatih Terim ve futbolcu Drogba’da eleştiriliyor. Futbol nereden bakarsanız bakın sonuç oyunudur. Sonuç aldığınızda haklısınızdır. Sonuç alamadığınızda da her şey tartışmaya açıktır. Biz bu bilinçteyiz. Oyuncularımızda bunun bilincindeler. Onun için en az hatayı yapmaya çalışıyoruz. İnanın bu çocuklar gerekeni yapacaktır” diye konuştu.

Kızıltan, Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçıyla ilgili ise, “Kupa ok uzun bir maraton. Aynı lig gibi. Her platformda iddialı olmak zorundasın ama belirli noktalarda ligdeki kritik maçlarla denk geldiğinde yol ayrımına girebiliyorsunuz. Ama biz her yerde başarılı olmak isteriz. Malatya’yı her yerde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Kupada iddialıyız demek biraz hayalcilik olur ama gidebildiğimiz yere kadar gitmek isteriz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız