SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS "Uzatmalar"da Tükendi:2-4

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:50:02
YMS
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Fethiyespor karşısında 90+3'te penaltıdan yediği golle gelen 2-2'lik skor üzerine uzatmalara kalan maçta, Yılmaz'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalınca, uzatmada da 2 gol yedi ve 4-2'lik mağlubiyetle elenerek, PTT 1. Ligine yükselme umuduna veda etti. Maçın Trabzon bölgesinden olan hakemi Mustafa Aydın  kötü yönetimiyle maça ve sonuca damgasını vurdu.

Yeni Malatya, 21. dakikada Gökhan'ın golüyle 1-0 öne geçtiği maçta, 28. dakikada Alican'ın tartışmalı golüne engel olamadı ve skor 1-1'e geldi. 61. dakikada Eren'le tekrar öne geçme fırsatını yakalayan Yeni Malatya, 90+3'de rakip takımın tartışmalı bir pozisyonda gelen penaltı golüyle skor 2-2'ye gelince şok yaşadı. Uzatmanın ilk devresinin 2. dakikasında Yılmaz'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Yeni Malatya, 109. ve 115. dakikalarda Volkan'ın golüne engel olamayınca maçı 4-2 kaybetti. 

Yeni Malatyaspor, Fethiyespor karşısında her iki yarıdaki futboluyla daha etkisiz gözükürken, sahada Yeni Malatya'nın en başarılısı olan kaleci Vedat, birçok pozisyonda gole izin vermedi. Buna rağmen 2-1'lik skoru yakalayan ve maçın 90 dakikalık normal süresine eklenen 5 dakikalık uzatma süresine de bu avantajla giren Yeni Malatyaspor, birkaç dakika önceki penaltı itirazlarına kafası takılan maçın hakemi Mustafa Aydın'ın 90+3'de yarattığı penaltıdan yediği golle skor 2-2'ye gelince panikledi. Yılmaz'ın da kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalarak rakibi karşısında dezavantajlı duruma düşen Yeni Malatyaspor, maçın "uzatmalarına" Yeni Malatya aleyhine verdiği, lehine vermediği penaltılarla damgasını vuran Trabzon bölgesi hakemi Mustafa Aydın'ın da katkı sağladığı Fethiyespor'a 4-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Başkanı Ertan Mumcu, maçı protokol tribününden izledi. Stadda 500 dolayında Malatyalı taraftar da maçta takımlarına destek verdi ve karşılaşmanın sonunda büyük hayal kırıklığı yaşadı.

90+3'de gelen ve maçın uzamasına neden olan Fethiyespor penaltı golünden sonra tribündeki Yeni Malatyaspor'lu taraftarlar tepki gösterirken, taraftarlarla müdahale eden polis arasında arbede yaşandı. Yaralanan bir polis ile bir Malatyalı taraftar, staddaki ambulansta tedavi edildi.

STAD: Konya Büyükşehir Belediye Atatürk,

HAKEMLER: Mustafa Aydın, Ömer Faruk Yeşil, Mehmet Kısal, 4. hakem Volkan Şeker,

YENİ MALATYASPOR: Vedat, Gökhan, Yılmaz, Ömer, Halil Zeybek, Emrah (Dk.46 Hüzeyfe), Okan, Yasin (Dk.99 Mustafa Cevahir), Eren (Dk.90 Muhammet), Erdal, Ramazan,

YEDEKLER: Ziya, Muhammet, Halil Çelik, Hüzeyfe, Ercan, Muharrem Ozan, Mustafa Cevahir,

FETHİYESPOR: Okan, Sabri Gümüşsoy, Sabri Turgut, Onur, Hasan Ahmet (Dk.80 Volkan), Bülent (Dk.85 Türker), Necdet, Emre (Dk.80 Uğur), Ekrem, Alican, Halil,

YEDEKLER: Ömer, Yaşar, Volkan, Kenan, Uğur, Türker, Mustafa Kemal,

GOLLER: Dk.21 Gökhan, Dk.61 Eren (Yeni Malatya), Dk.28 Alican, Dk. 90+3 Onur-penaltı, Dk.109 ve Dk.115. Volkan (Fethiyespor)

KIRMIZI KART: Dk.92 Yılmaz (Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Ramazan, Okan, Halil (Yeni Malatyaspor), Emre, Necdet, Uğur, Volkan (Fethiyespor)

İLK YARI..

Karşılaşmaya Yeni Malatyaspor'un vuruşuyla başlandı.

11. dakikada Fethiye atağında Hasan Ahmet, 25 metreden sert vurdu. Kaleci Vedat uçarak, topu kornere tokatladı. Kornerden sonuç yok.

17.dakikada Fethiye ataktı. Onur cezaalanı dışından çok sert vurdu. Son anda savunmaya çarpan top, direğin hemen yanından kornere çıktı. Kornerden sonuç gelmedi.

21. dakikada Yeni Malatya'nın golü geldi. Eren, kendi çabasıyla sağdan getirdiği topu cezaalanına ortaladı. Gökhan'dan önce müdahale eden savunma kornere gönderdi. Korner atışını Ramazan Yasin'le paslaşarak kullandı. Yasin sağdan ortaladı, savunmadan dönen topla buluşan Gökhan güzel bir kafa vuruşuyla golü attı:1-0

23. dakikada Fethiyesporlu Onur'un sert şutunu kaleci Vedat kornere çeldi.

27. dakikada Fethiyesporlu Halil, kaleye surt şut çıkardı. Vedat topu engellemeyi başardı.

28. dakikada Fethiyesporlu Emre'nin cezaalanı yayının üzerinde kullandığı serbest atışta top savunmaya çarpıp kornere çıktı. Sabri Gümüşsoy'un kullandığı korner atışından gelen topla buluşan Alican eliyle birlikte kafayı uzattı ve kaleye gönderdi. El-kafa vuruşuyla top kaleye girerken, pozisyon gol olarak geçerli sayıldı:1-1 

32. dakikada rakibine sert giren Yeni Malatyasporlu Yılmaz sarı kart gördü.

42. dakikada Onur, çalımlarla Yeni Malatya cezaalanına girdi. Bir anda kendini yerde buldu. Penaltı itirazlarına rağmen hakem oyunu devam ettirdi.

45. dakikada Halil Zeybek'in ara pasıyla Eren, Fethiye kalecisi ile karşı karşıya kalacakken, kaleci müdahale etti ve tehlikeyi önledi. Bu pozisyonda Eren sakatlık geçirdi.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 1-1 kapandı.

2. YARI

Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya Emrah'ın yerine Hüzeyfe'yi alarak oyuna başladı.

53. dakikada Ekrem, soldan Yeni Malatya cezaalanına girdi. Yerden ortasında Hasan Ahmet'ten önce kaleci Vedat eliyle müdahale ederek çeldi, savunma topu uzaklaştırdı.

56. dakikada Necdet'in uzun pasıyla Ekrem, Yeni Malatya cezaalanı içerisinde Gökhan Sinanoğlu ile mücadele ederken, kendini yere attı ve penaltı bekledi. Hakem, Ekrem'e "aldatma" gerekçesiyle sarı kart gösterdi.

58. dakikada Yeni Malatya kalecisi Vedat mutlak bir golü önledi. Emre'nin pasıyla bir anda Hasan Ahmet, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Vedat topu çeldi.

61. dakikada Yeni Malatya bir kez daha öne geçti. Yasin'in soldan ortasında Eren topa yükseldi, kafayı vurdu ve golü attı:2-1

67. dakikada Onur cezaalanı dışından sert vurdu. Top Yeni Malatya kale direğinin 1 metre yanından dışarı çıktı.

72. dakikada Necdet'in sağdan yaptığı ortada, Yeni Malatya kalecisi Vedat yükselerek, rakipten önce topu almayı başardı.

75. dakikada Hüzeyfe'nin sert şutu Fethiye kalesinin üstünden aut.

76. dakikada Vedat yine mutlak bir gole engel oldu. Fethiye atağında Hasan Ahmet soldan ortaladı. 6 pas içerisinde savunmaya çarpan topu önünde bulan Onur dokundu, Vedat son anda kornere çeldi ve tehlikeyi önledi.

87. dakikada Halil Zeybek, Fethiye kalecisiyle karşı karşıya kaldı. Topa çok kötü vurdu ve takımını mutlak golden etti.

89. dakikada Onur'un sert şutunda top kale çizgisi üzerinde Ramazan'a çarparak kornere çıktı. Fethiyesporlular yaklaşık 1 dakika  hakeme penaltı itirazında bulundular.

Hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

+2'de Fethiye'nin kazandığı faul atışını Onur kullandı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı. 

+3'de Yeni Malatya cezaalanı içerisindeki atakta Türker, Ramazan'la çarpıştı ve kendini yerde buldu. Hakem penaltı kararı verdi. Onur'un vuruşu Vedat'ın topa müdahalesine rağmen gol oldu:2-2

Karşılaşmanın normal süresi 2-2 bitince, 15'er dakikalık uzatma devrelerine geçildi.

1. UZATMA

92. dakikada Yeni Malatyaspor'lu Yılmaz, rakibe arkadan müdahale edince, hakem tarafından ikinci sarı kartın artından kırmızı kart gösterilerek oyun dışı bırakıldı.

99. dakikada Onur sağ çaprazdan Yeni Malatya cezaalanına girdi, sert vurdu, aut.

103. dakikada Yeni Malatya'dan Mustafa sert vurdu, farklı şekilde aut.

Uzatmanın ilk devresi 2-2'lik skorla tamamlandı.

2. UZATMA

109. dakikada Fethiyespor öne geçti. Sağdan Ekrem ortaladı, savunma topu seyredince, topla buluşan Volkan voleyle ağlara gönderdi:2-3

115. dakikada Fethiye farkı ikiye çıkardı. Yeni Malatyaspor'un baskı kurduğu anda topu kapan Onur, 1 Malatyaspor'luya karşı 3 kişiyle gelişen atakta cezaalanına girdi, Volkan'a çıkardı. Bu futbolcu golü attı: 2-4

Karşılaşmayı 4-2 kazanan Fethiyespor, finale yükseldi.

HABER: Şenol YALVAÇ- Konya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız