SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Yine Hayal Kırıklığı:4-1

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:58:59
YMS Yine Hayal Kırıklığı:4-1
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Play-Off çeyrek final rövanş maçında Hatayspor'a 4-1 mağlup olarak elendi ve 1. Lige yükselme umudu son buldu. Malatya'daki ilk maçı 1-0 kazanan Yeni Malatyaspor, ikinci maçta 2'si penaltıdan olmak üzere yediği 4 golle bu sezonu da hayal kırıklığıyla kapattı. Kendi seyircisi önünde geçtiğimiz Cuma günü oynanan maçta rakibine 1-0 üstünlük sağlayan, ikinci maç için daha avantajlı olabilecek skora ulaşamayan, oynadığı futbolla da umut vermeyen Yeni Malatyaspor, ikinci maçta da "turu geçeceğine inanmış" bir ekip görüntüsü vermedi. ilk yarıda rakip takım karşısında adeta tel tel dökülen, defansı sıkça hata yapan, orta sahası top tutamayan Yeni Malatyaspor'da, maç boyunca vasata yakın oyun sergileyen tek oyuncu Kaleci Vedat'tı. 1-1'lik skorla başlanan ikinci yarıda, Hatay'ın telaşı nedeniyle oyuna ortak gibi gözüken Yeni Malatyaspor karşısında, Hatayspor pozisyona girmekte zorlanmasına rağmen, Gökhan Sinanoğlu ve Necdet'in gereksiz müdahalelerle yarattıkları iki penaltıdan yediği golle, maçı ev sahibi takıma verdi. Hatayspor, uzatma dakikalarında da bir gol bularak, karşılaşmayı 4-1 kazandı.Ciddi paralar harcanarak 2. Ligde şampiyonluk iddiasıyla sezonlara başlayan Yeni Malatyaspor, 2013- 2014'te de geçen yıllardaki başarısızlığını tekrarladı. Bu arada, Hatayspor'un "seyircisiz" oynama cezası nedeniyle, karşılaşmayı yalnızca kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 1500 kişilik ev sahibi taraftar grubu izledi. Öte yandan, Beyaz Grup'taki diğer yarı finalist, rövanş maçında Kartalspor'u 2-0 mağlup eden Göztepe oldu ve yarı finalde Hatayspor'la eşleşti.

STAD: Antakya Atatürk,

HAKEMLER. Tayfur Özkan (İstanbul), Nihat Samuk (Kocaeli), Mehmet Kapluhan (İstanbul), 4. hakem Osman Yiğit Özer (İstanbul),

HATAYSPOR: Ömer Kısa, Mehmet Ayaz (Dk.72 Soner), Ömer Bozan, Güney (Dk.56 Serbay), Gökhan (Dk.56 Volkan), Özgür, Taylan, Barış, Emre, Mehmet Enes, Halil,

YEDEKLER: Fatih, Erhan, Enis, Soner, Serbay, Serkan, Volkan,

YENİ MALATYASPOR: Vedat, Koray, Gökhan Sinanoğlu, Fahri (Dk.53 Serkan), Ramazan, Coşkun (Dk.64 Muharrem Ozan), Eren (Dk.74 Uğur), Hüseyin, Gökhan Güney, Rahman, Necdet,

YEDEKLER: Erşen, Mustafa, Muharrem Ozan, Serkan, Ercan, Şahin Ali, Uğur,

GOLLER: Dk.9, Dk.73 (Penaltı), Dk.83 (Penaltı) Halil, Dk.90+2 Taylan (Hatayspor), Dk. 32 Hüseyin (Yeni Malatya)

SARI KARTLAR: Ömer Bozan, Enes, Halil, Barış, Emre (Hatayspor), Gökhan Sinanoğlu, Ramazan, Gökhan Güney, Uğur (Yeni Malatya)

1. dakikada Hatayspor tehlikeli atak geliştirdi. Sağdan cezaalanına giren Gökhan sert vurdu, üstten aut.

9. dakikada Hatayspor golü buldu. Emre orta sahanın sol çaprazından Barış'a uzun bir top çıkardı. Barış, topu bekletmeden cezaalanına ortaladı. Gelen topu Taylan, Halil'in önüne indirdi. Halil gelişine vurdu:1-0

11. dakikada Hatayspor'un kazandığı korner atışını Gökhan kullandı. Kaleci Vedat yumrukladı, ancak top kısa düştü. 6 pasın içinde Mehmet Enes, zor olanı yaptı ve kale yerine topu üstten auta göndererek, takımını bir golden etti.

19. dakikada Hatayspor sağ kanattan Barış'la geldi. Bu futbolcu ortaladı, Taylan boş kale yerine topu direğe nişanladı ve Yeni Malatyaspor savunması dönen topu uzaklaştırdı.

21. dakikada Hatayspor'lu Ömer, sağ çaprazdan cezaalanına girdi. İki savunma oyuncusunu çalışmadı, Vedat'la karşı karşıya iken vurdu, top direğin bir karış üstünden auta çıktı.

23. dakikada, o dakikaya kadar tel tel dökülen Yeni Malatya, ilk atağını geliştirdi. Eren cezaalanı içerisinde topla buluştu. Kaleyi nişanladı. Attığı şut kaleye giderken kaleci tokatladı, yön değiştiren top direğe çarptı ve döndü. Ömer, dönen topu almayı başardı ve gole imkan vermedi.

24. dakikada Hatayspor'lu Cüneyt, sol kanattan ortaladı. Gökhan gelen topu kaleye plaseledi. Kaleci Vedat, son anda topu almayı başardı.

32. dakikada Yeni Malatya, beraberlik golünü buldu. Necdet'in sağdan ortasından gelen topu Fahri, Eren ve Hüseyin'in bulunduğu bölgeye aktardı. Eren topun üstünden atladı, Hüseyin kalabalık savunmaya rağmen topu kaleye gönderdi. Hatay defansının müdahale çabasına rağmen top gol çizgisini geçti ve Yeni Malatyaspor 1-1'lik skora ulaştı.

35. dakikada Hatayspor yine tehlike yarattı. Ömer'in kafasından seken top cezaalanı içerisinde Barış'ın önüne düştü. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Vedat gole izin vermedi.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti. 

Karlaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

67. dakikada Hatayspor'dan Ömer'in sağdan ortaladığı topa Taylan kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı.

73. dakikada Hatayspor penaltı kazandı. Gökhan Sinanoğlu, gereksiz bir müdahale ile Taylan'ı yere indirerek penaltıya sebebiyet verdi. Atışı kullanan Halil, skoru 2-1'e taşıdı.

83. dakikada yine penaltı. Necdet, cezaalanı içerisinde Soner'i düşürdü. Hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı yine Halil kullandı ve aynı köşeye topu göndererek, ikinci penaltıyı da gole çevirdi: 3-1

Karşılaşmanın hakemi oynanmamış süre olarak 6 dakikayı işaret etti.

90+2'de Hatayspor farkı 3'e çıkardı. Yeni Malatya atağı, Hatay kontraatağına dönüştü. Savunmanın ofsayt diye duraksamasından yararlanan Soner, ortasahanın hemen önünde topu aldı, cezaalanına kadar taşıdı, geriden gelen Taylan'a çıkardı. Bu futbolcu plase bir vuruşla golü attı:4-1

Karşılaşmayı 4-1 kazanan Hatayspor, Play-Off'ta yarı finale çıkan takım oldu.

HABER: Şenol YALVAÇ- (ÖZEL)

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız