SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Aydın'ın Karnesi

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatya Spor, Cafer Aydın'ın göreve gelmesiyle birlikte 6 maçta 1 mağlubiyet 5 de galibiyet elde etti.

Ligin 24. haftasında Akçaabat Sebatspor ile Yeni Malatya Spor arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ardından teknik direktör Vedat İnceefe, kişisel işleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İnceefe'nin görevi bırakmasının ardından yönetim, takımı Cafer Aydın'a emanet etti.

Ligin 25. haftasında takımın başında Bugsaşspor maçına çıkan Aydın, ilk karşılaşmasını 2-1 kaybetti. Yeni Malatya Spor, 25. hafta itibariyle 34 puanla 10. sırada yer alıyordu. Sarı siyahlı takımın 25. haftada grupta 5. sırada bulunan Beypazarı Şekerspor ile arasındaki puan farkı ise 12'ydi.

Bugsaşspor maçının kaybedilmesinin ardından sarı siyahlı takımda Cafer Aydın, futbolcularla bir araya gelerek ligde konumları hakkında bir toplantı yaptı. Yeni Malatya Spor, Bugsaşspor mağlubiyetinin ardından Sarıyer'e konuk oldu. Karşılaşmanın 80. dakikasında defans oyuncusu Adem'in kaydettiği golle 1-0 öne geçen sarı siyahlı takım 87. dakika kalesinde gol gördü. Herkesin mücadele 1-1 bitecek dediği anda Cihan Yeşilırmak sahneye çıktı ve Yeni Malatya Spor'a galibiyeti getiren golü kaydetti. 2-1 sona
eren Sarıyer karşılaşmasının ardından futbolcuların da morali yerine geldi. Cafer Aydın, bu dönemde basın mensuplarına verdiği demeçlerde, önlerinde kalan bütün maçları kazanmak istediklerini belirtmişti. Sarıyer maçında alınan galibiyetin moraliyle sarı siyahlı takım Hacettepespor ile kendi sahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptı. Sahasında maç kaybına tahammülü olmayan sarı siyahlı takım Serdar Karkın'ın golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti. Yeni Malatya Spor, elde ettiği bu 2 galibiyet sonrası puanını 40'a çıkartarak, 8. sıraya yerleşti. Ligin 28. haftasında Yeni Malatya Spor'un deplasmanda oynayacağı Körfezspor maçı ise, iki takım için büyük önem taşıyordu. Play off ümitlerini sürdürmek isteyen iki takımın mücadelesi büyük bir heyecana sahne oldu. Cem Çetin ile karşılaşmanın 3. dakikasında öne geçen Yeni Malatya Spor, Körfezspor'un 24. dakikasındaki golüne engel olamadı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada son sözü Önder Dalkıran söyledi ve sarı siyahlı takım hanesine 3 puan daha yazdırdı. Yeni Malatya Spor'da yakalanan seri galibiyetler takımdaki havayı da değiştirdi. Daha keyifli ve neşeli geçen antrenmanlarda futbolcular play off'a kalacaklarına emin oldukları açıklamalar yaptı. Sarı siyahlı takım 3'te 3 yapmanın verdiği moralle sahasında oynadığı Adıyamanspor maçını 2-0 kazanarak, puanını 46 yaptı ve rakipleriyle arasındaki puan farkını iyice kapattı. Ligin 30. haftasında küme düşmeme mücadelesi veren Çankırı Belediyespor'a konuk olan sarı siyahlı takım, bu mücadeleden de 2-1 üstün ayrılarak, grupta 5. sırada bulunan İskenderun Demirçelikspor ile arasındaki puan farkını 1'e düşürdü.

Sarı siyahlı takım yakaladığı galibiyet serileriyle rakipleri arasındaki puan farkını kapatırken, 7. sırada yer aldı. Ligde 24. haftaya kadar 9 galibiyeti bulunan Yeni Malatya Spor, Cafer Aydın'ın göreve gelmesiyle birlikte galibiyet sayısını 14'e çıkarttı. Sarı siyahlı takım Cafer Aydın'ın görevi devraldığı 6 haftalık süreçte 5 kez sahadan galip ayrılırken, 1 kez de mağlup oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız