SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de İlyas İşi Tamam

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:49
YMS'de İlyas İşi Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’un süper lig ekibi Çaykur Rizespor’dan sezon sonuna kadar kiraladığı forvet oyuncusu İlyas Çakmak, Yeni Malatyaspor’un başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Çakmak, hedefleri olan bir takıma gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Futbol yaşantım boyunca memur zihniyetinde bir futbolcu olmadım. Her zaman hedefleri olan takımlarda yer edinmek istedim. O yüzden de Yeni Malatyaspor’u seçtim. Buraya geldiğim içinde mutluyum. Çünkü burası PTT 1. Lig'i geçen sezonda, bu sezonda çok isteyen bir kulüp” dedi.

Çakmak, ligin son haftasına kadar şampiyonluk yarışını sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti: 

“Ligin ilk yarısında Göztepe’de forma giydim. Yeni Malatyaspor’u takip ettim. İlk yarıda kötü puan toplanılmadı ama ekstra giden bir Hatayspor var. Ligin ilk yarısında iyi bir seri yakaladılar. Takımımız puan kayıpları yaşadı. Puan kayıpları olabilir ama önemli olan son haftaya kadar bu yarışı devam ettirebilmektir. Sonuçta birinci olamadığınızda her şey bitmiyor. Ondan sonra Play-off süreci başlıyor. Buna da kafa olarak hazırlanmamız gerekiyor. Çünkü şampiyonluğu zorlayan takımlar, son 2-3 haftada havlu atma durumunda oluyor. Tabi Play-off’a gittiğinde de kafa mantalite olarak bitmiş oluyor. Bir kere kendimizi Play-off’a da hazırlamamız gerekiyor. Çünkü Play-off’tan da bir üst lige çıkma şansımız var. Ama amacımız son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde bulunmak olacak.”

“TAŞIN ALTINA ELİMİ KOYUP, TAKIMA FAYDALI OLACAĞIM”

Genç golcü, Yeni Malatyaspor’a faydalı olmak istediğini belirterek, “Golcülük çok farklı bir durum. Bazen olur 5 hafta gol atamazsın. Ama sonraki haftalarda da art arda gol atarsınız. Önemli olan burada kişi değil, herkesin takıma katkı sağlayabilmesidir. Golcülük her anlamda farklı bir olaydır. Bazen net bir vuruş yaparsınız gol olmaz. Ama çok kötü bir vuruş gol olabilir. İnşallah takım arkadaşlarımızla birlikte gol yollarında etkili oluruz. Bende takıma katıldım. Taşın altına elimi koyup, takıma faydalı olmak istiyorum” diye konuştu.

Kısa süre içinde takıma uyum sağlayacağını ifade eden İlyas, “Göztepe’de son haftaya kadar kadrodaydım. Kampa gitmedim ama idman programı verdiler. Günde çift idman yaptım. Benim için o idmanlar çok iyi oldu. Sözleşmemi feshettikten sonra bir haftada kendim çalıştım. Tabi ki takımla yapılan antrenman gibi olmaz ama ham değilim. En fazla 10 gün içerisinde takım düzeyine gelirim” şeklinde konuştu.

Çakmak, takım olarak şampiyonluk yarışını sürdürürken, Play-off’u garantilemek istediklerini de sözlerine ekleyerek, “Yeni Malatyaspor’da forma giyen arkadaşlarım var. Bu ligi iyi biliyorum. Çünkü bu ligde 3 şampiyonluk yaşadım. Bu lig öyle ters bir lig ki, kafaya oynayan takımlar her zaman iç sahada sıkıntı yaşarlar. Çünkü buraya gelen rakip her zaman puan peşindedir. Sahanızda kapanırlar, pozisyon üretmekte zorlanırsın ama deplasmanda daha rahat pozisyona girebilirsiniz. Hatayspor, bir iki adım daha önde görünüyor. Ama geriye kalan takımlar için her şey eşit. Yukarıyı hedefliyoruz ama aşağıya da bakmak gerekiyor. Çünkü aşağıdan da takımlar geliyor. Öncelikle bizim Play-off’u garantilememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız