SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Suat Kozluklu

YMS'de Kan Değişimi Kaçınılmaz ve Zorunlu da..

YMS'de Kan Değişimi Kaçınılmaz ve Zorunlu da..
A- A+ PAYLAŞ

..Şimdi asıl soru şu: Bir insan neden bir futbol kulübünün başkanı olmak ister?..    

Suat KOZLUKLU

Yeni Malatyaspor, iddiaya göre Kayseri lobisinin etkin çabasının da katkısıyla düştüğü Süper Lig'e döndürülünce, ortalık da adeta şenlik yeri oldu… Adaylar, kulisler, listeler ardı arkası kesilmeyen görüşmeler, telefon trafikleri.…

Adil Gevrek başkanlığındaki mevcut yönetim; mantığı ve hesabı-kitabı açıklanamayan futbolcu satışları, sezon ortasında elini – kolunu sallayarak takımı terk edebilen futbolcu tipi üreten disiplinsizlikler, bir sezonda 3 teknik direktör değişikliği, özellikle ikinci yarıdaki başarısız sonuçlar ve tüm bunların ardından takımın Süper Lig’den düşüşü nedeniyle uzun bir süredir Malatya kamuoyu nezdinde güvenini yitirmiş durumda.

İş başına geldiğinden bu yana 'hesap vermez' olan Adil Gevrek ve neredeyse yüzde 90'ını Malatya'da kimsenin tanımadığı yönetimi, takımı 2. Lig’den alıp, çokça da da 'şans' yardımıyla Süper Lig’e çıkarma ve Avrupa Kupaları’nda oynatma başarısından dolayı taraftarın kendisine tanıdığı krediyi hovardaca harcamak konusunda 2019-2020 sezonunda takındığı tutumu devam ettirmek yolunda ısrarcı olunca, ‘yeni başkan’ arayışları önce üstü kapalı şimdilerde ise açıkça dillendirilmeye ve yazılıp çizilmeye başlandı.

Adil Gevrek yönetimi henüz kongre kararı almadı; ancak kan değişimi kaçınılmaz ve ‘zorunlu’ görünüyor. Böyle bir atmosferde, futbol camiasınında iyi tanınan, Malatya futbol kamuoyunun da yakından bildiği Cengiz Günaydın’ın ismi ön plana çıkıyor. ‘Hayırlısı’ diyelim..

Cengiz Günaydın’ın ardından, Anadolu Ajansı ve İHA’ya demeç vererek sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan Ahmet Köse ismini de duymuş olduk. Köse, demecinde; “Yeni Malatyaspor’un sürdürülebilir ve güçlü bir mali yapıya kavuşması öncelikli hedefimiz. Camiamızın ve taraftarlarımızın hayalini kurduğu finansal ve sportif açıdan başarılı kulübü oluşturacağız. Sporda dünyanın önde gelen ülkelerinde uygulanan modelleri ve projeleri hayata geçirerek, Yeni Malatyaspor’un marka değerine katkı sağlayacağız. Kuracağımız yapıyla Türk futboluna örnek olacak bir kulüp haline gelmeyi ve sponsorluk gelirlerinde birkaç yıl içinde 100 milyon lirayı aşmayı hedefliyoruz.” demiş…

Güzel demiş Sayın Köse... Ona da ‘hayırlısı olsun’ diyelim…

Ancak, Köse, nedense, adaylığını açıkladıktan sonra, AA ve iha'dan servis edilen ABD- Avrupa karışığı, CEO'lu, bol paralı, parlatmalı tanıtım atağının dışında, kendisinin bireysel tarihçesiyle ilgili yayınlanan bazı haberlere çok alınmış!

Öyle ki; bağlı bulunduğu eğitim kurumunun sahibi, eğitimci sayın Enver Yücel şöyle bir tweet atıyor: “Yeni Malatyaspor Başkanlığına aday olan Ahmet Köse nin adını kirletmeye çalışmak ,Güneşi balçıkla sıvamaya benziyo ... Malatya lıları kandıramazsınız..” (tweetin orjinalini bozmadan olduğu gibi kopyaladım, yazım yanlışları Köse'nin patronuna ait. Tweetin orijinali de yazının sonunda)

Türkiye’nin sayılı bir eğitim kurumunun sahibinin böyle bir tweet atarak, faaliyet gösterdiği sektör bağlamında değil de Yeni Malatyaspor üzerinden Malatya’ya ilgisini kamuoyuna duyurması enteresan tabii.

Ancak, ‘Ahmet Köse’nin adını kimler, nasıl kirletiyor?’ anlamış değilim açıkçası.

Adı 3-4 gün öncesine kadar Malatya’da duyulmamış bir kişiyi, kimler, neden hedef alsın?

Sayın Ahmet Köse'nin patronu Enver Yücel'in memleketi Giresun. Memleketinin takımına yaklaşımı nedir, onu bilmiyorum da, Malatyaspor’a destek olması yine de çok kıymetli elbette. Yücel’in kurucusu olduğu BAU kıymetli bir marka; Yeni Malatyaspor’a değer katacağından da zerre şüphem yok!

Ama..

Gelelim yeniden Ahmet Köse’ye…

Köse, iyi bir Malatyalı olabilir, ancak kendisini Malatya’da çok da tanıyan eden yok!

Ve nedense, Yeni Malatyaspor için, meğer endişe içinde olduğunu öğreniyoruz bir anda. Ne güzel!

Google'da yaptığım basit bir araştırmada karşıma ‘BAU International Üniversitesi’nin ABD CEO’su diye çıkıyor Ahmet Köse.

Köse, 27 Aralık 2017 tarihli ‘Önce Vatan Gazetesi’ne verdiği röportajında, “Biraz da sizinle ilgili sorular sormak istiyorum Ahmet Bey. Siz daha önce New York Konsolosluğu’nda çalışıyordunuz. Daha önce neler yapıyordunuz bahsedebilir misiniz?” şeklindeki soruyu şu sözlerle cevaplandırıyor : “Aslında biraz farklı ve uzun bir hikâyem var ama özetlersek, uzun yıllar devlet memuriyetim oldu, en son New York Başkonsolosluğunda Ataşe olarak görev yaptığım sırada BAU Global Başkanı Enver Yücel Bey ile bir akşam yemeğinde tanışma şansım oldu, aynı gün akşam iş teklif etti, sonrasını biliyorsunuz. Eğitim sektörünün bu kadar zevkli, heyecanlı ve kendini her gün yenileyen bir sektör olduğunu bilseydim daha önceden eğitim sektörüne geçmeyi düşünebilirdim ama Enver Bey ve oğlu Bahçeşehir Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel Bey ile birlikte çalışmak kadar keyifli olur muydu onu bilemiyorum”. (Kaynak: https://www.oncevatan.com.tr/roportaj/abdnin-ilk-turk-universitesi-bau-international-h118471.html)

Bana ulaşan bilgilere göre, 2008- 2011 yılları arasında New York Başkonsolosluğu'nda koruma görevi yapan Ahmet Köse’nin, alınganlığının kaynağında, Yeni Malatyaspor Başkanlığına aday olduğunu açıkladıktan sonra yayınlanan bazı haberlerde, eski bir emniyet mensubu (polis memuru) olmasının ön plana çıkartılıyor olması bulunuyor.

Yeni Malatyaspor Başkanlığına aday olan bir isme ilişkin haberlerde, bu ismin kişisel tarihçesindeki eski bir polis memuru olduğu yönündeki bilginin, gizlenmesi gereken bir bilgi olduğunu sanmıyorum.

Sıkıntı verecek neyi var bunun? Ben bilmiyorum!

Sosyal medyada geçmişe dair sıkıntı yaratacak, kafaları karıştıracak paylaşımlar olduğuna dair iddialar var; ne kadar doğru bilemiyoruz!

Şimdi asıl soru şu: Bir insan bilinmiyor- tanınmıyorken, camiaya meçhul biri iken, bir anda neden bir futbol kulübünün başkanı olmak ister?

İlk cevap: Bir memleketinin, futbolun fanatiğidir. Zaten geçmişiyle camianın içerisinde, futbolun içerisindedirler. Memleketinin takımına gönül vermiştir, hedef ve iddiaları vardır.

Bir diğer cevap:  İş adamları ya da holding sahipleri,  birden bire “Ben şu takımın taraftarıyım ve kendi işimi gücümü bırakayım da tuttuğum takıma hizmet edeyim” diye başkan olacağım diye çıkmazlar.

Bunu açalım:

Çünkü futbol; artık endüstriyel bir sektör, milyar dolarlarla hesaplanabilen bir pazarın kontrol edilmesi üzerinden yürütülen bir mücadeleye dönüşmüştür artık.

Ünlü aforizmayı tekrar etmek gerekirse; futbol sadece futbol değildir.

Futbol; şimdilerde artık sadece fair play ya da güzel oyun değil; ticaret, para, futbol ekonomisi, futbol üzerinden kitlelere ulaşmak, ticari prestij, futbol yöneticiliği aracılığı ile geliştirilen ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkiler ağı, hatta çok daha fazlasıdır.

Böyle bir dünyada duygusallığa yer yoktur ve bunu en iyi futbol âleminin aktörleri bilir.

Bir spor kulübü başkanı olmanın hem prestij hem de maddi anlamda çok büyük getirisi vardır.

Futbol, ranttır...

Futbol, inanılmaz bir reklamdır, imajdır, kapıları açandır.

İş adamları futbol kulübü başkanı olarak hem kendisinin hem de şirketlerinin reklamını yapar.

Eğer büyük bir takımın başkanı/yöneticisi olursan bu sana prestij sağlar.

“Peki süper ligi domine eden kulüpler dışındaki kulüplerde niçin başkan olunur?” sorusunun cevabı için de şunları söylemek yanlış olmayacaktır sanırım: “Kulübün bulunduğu ilde, ilçede, şehirde söz sahibi olursun. Protokolde yerin olur, başkan oluncaya kadar gazetelerde, elektronik medyada bir defa olsun adın geçmemiştir ama başkan olduktan sonra artık kentin gazetelerinin, haber sitelerinin, yerel televizyonların en önemli haber kaynaklarından biri olursun ki bu da seni önce şehrine sonra Türkiye’ye tanıtır. Sonra ülke gündemine taşınırsın, futbol aracılığı ile tanınır, bilinir hale gelirsin, daha üst makamlarla yeni ilişkiler geliştirebilir hatta futbolu farklı kariyer basamakları ve ilişkiler ağının geliştirilmesi için sıçrama taşı olarak bile kullanabilirsin. Futbol sayesinde kurduğun ilişkiler ağını kendin, çevren ve mensup olduğun grupların çıkarları, hedefleri için kullanabilir, kentin biçimlenmesinde etkili olabilirsin. Anadolu’da futbol takımları o ilin gözbebeğidir ve sen de bundan pek tabi maddi-manevi faydalanırsın…”

Bu bilgiler ışığında, son soru ise şöyle: Ahmet Köse’nin Malatyaspor aşkı nereden kaynaklanıyor?

Gelelim madalyonun diğer yüzüne... Adil Gevrek olağanüstü kongreye gidecek mi? Mevcut tüzüğe göre, o razı olmazsa, kulübü kongreye götürmek, yönetimi almak çok zor. Üyelerin büyük bölümü, Gevrek'in yaptığı kayıtlar.. Yönetimin tamamına yakınının istifa etmesi kongre yolu açar ama, bu da aynen üyelik kayıtları gibi oluşturulan bir heyet olduğundan o da mümkün görülmüyor. Hesaplar bilinmediği ve tüm eleştirilere karşı açıklanmadığı için, kısa aralıklarla çok farklı rakamlar olarak kamuoyunda konuşulan borçlar, muhtemelen yönetim kurulunun mevcut üyelerince bile bilinmiyor!

Bu tabloda, bu ekonomik krizde kimler aday olabilir?

Bekleyip, göreceğiz.

_________________

Ahmet Köse'nin görev yaptığı eğitim kurumunun sahibinin attığı tweet

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

57 yorum yapılmış

  • Nur (3 yıl önce)
    BTC Türk Malatya Spor 'un başkanlık seçimleri nezmn acaba öğrenmem için yardımcı olur musunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Sayın Malatyasporlular,bir takım yanlışlıklar yokmu var,ama görevde olan veya talip olanda bizim insanımız,fazla kırıcı olmaya gerek yok,acilen kongreye gidilsin,acilen bu sürece Valilik ve Belediye dahil olsun HERKES HESAP VERSİN,göreve talip olanın önünü açın,kimseyi itibarsızlaştırmayın,AHMET KÖSE, TÜRKİYENİN EN BÜYÜK EĞİTİM ŞİRKETİNİN CEO su,yardımcı olun Malatya lılar takımına sahip çıksın yoksa burda yazı yazmayla iş bitmiyor.........................herkese başarılar...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    Yanlış anlaşılmasın kimseyi savunduğum yok lakin ucurumdan düşmüş bir takım tekrar süper ligde kaliyor sampiyon olmuşuz gibi sevinmemiz ,güzel günler hayal etmemiz,tedbırler almamiz gerekirken adil gevrek üzerinden matem havalarıyla beraber kin nefret ve hakaretler ile gündemı meşgul etmemiz malatyamizin için hayirlı mı sizce,,,sayın hemsehrilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • yucel (3 yıl önce)
    bizim gibi olan sehir takımlarının kongreye gitmesi secime gitmesi mali kongre yapması sehir takımını arka planada yöneten yönlendiren insanların işi olduğu için sıkıntı ve heyacan yapmamalıyız. cünkü o destek grubu tamam senın miadın doldu sen bırak dendıği anda o kulüpte anında kongre süreci başlar ve gelecek olan aday da yine o şehri yöneten tabiki kale arkasında kımsenın isimleirini bilmediği kişiler tarafından yeni başkan yönetime gelir. biz taraftar yada seyirci yada stada dahi gitmeden yorum yapan kişiler tarafınan cok yasa padişahım deriz . bu süreç böyle gider. çözüm: bence çözüm akılcı bir tüzük ve bütçe gelir fazlası harcamalrın mevcut yönetime ait olacagı bir tüzükle bizim gibi şehir takımları kurtulur. ancak: taraftar olmazsa bu iş olmaz yanı 5 6 bin kişilik bır taraftar grubu ile olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Mevcut yönetim başarısız olmuştur. Adil Gevrek te basın toplantısı yapmış takımın başarısız olmasındaki bütün sorumluluğun kendilerinde olduğunu kabul etmiştir ki çok doğrudur. Bu durumda olması gereken bu yönetimin istifa etmesi, yeni bir yönetimin gelerek hesapları kontrol edip takıma yeni bir yön vermesidir. Ancak nerdeeee. Burası Türkiye. Adam yapıştı koltuğa. Tipik Türk tipi yönetim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (3 yıl önce)
    Güzel bir bakış açısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Lafçı (3 yıl önce)
    Basın toplantısını izledim soru cevap kısmına geçiyor ilk gazeteci soru sormak yerine tüzük şöyle nasıl aday olacaklar deyip yorum yapıyor kardeşim gazetecisin sorunu sor borcu ne kadar de futbolcuları kaça sattın de menejer şirketi satımlardan kaç lira aldı de bu şirket kimin de yağdanlıkçılığa devam etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu şehrin siyasileri ve belediye başkanı Malatya sporu kaderine terk etmişler sebebini bir türlü anlamış değiliz ,olabilir eğer başkanı destekliyorlarsa olabilir çıkıp bir açıklama yaparlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (3 yıl önce)
    Çok çok ses getirecek bir başkan bekliyoruz artık Şampiyonluk getirecek alt yapısıyla parmak ısırtacak kendi kendine ayakta duracak yeni değil eski Sade yalın lakapsız sponsorsuz Malatyaspor hayalimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (3 yıl önce)
    Deprem olmuş malatyada zengin malatyalılar özel uçakla gelip vali belediye başkanı ile gezip nakit para okul yapacağız dediler....allah razı olsun reklam da olsa çok sağolsun var olsunlar ....ama malatyaspor 2. Depremi oldu ligden düştü erman ılıcak özel uçağının yakıtı kadar sponsor olsa biz şah oluruz ....mehmet ali aydınlar paranda gözümüz yok dahada var olsun fenere başkan adayı oldu vermediler tff başkan adayı oldu vermediler oda gitti fenerbahce kadın basket takımını aldı avrupa şampiyonu yaptı....biz size ne yaptık yav bizim adımızı kullanmayın bi göğüs reklamı vermedi acıbadem ...malatya size muhtaçsa biz düşelim ligden daha iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    m.ali aydinlar malatya denince sadece arapkir anliyor,,ondan ümıt yok . hemsehri olarak da saymayalim gitsin mesut bey..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Malatya ile ilişkisi sadece Bahçeşehir Koleji şubesinin açılması olan Enver Yücel memleketinin takımı Giresunspor ile ilgilenmek, Giresunspor'u Süper Lig'e çıkarmak yerine acaba neden Yeni Malatyaspor ile bu kadar yakın ilgilenmekte, Yeni Malatyaspor üzerinden neden polemiklere girmektedir? Enver Bey, memleketinizle sadece Piraziz'e giderek tatil yapacak kadar ilgilenmeyin, çok daha fazlasını yapın ve Giresunspor'u Süper Lig'e taşıyın. Giresun sizden Yeni Malatyaspor ile değil Giresunspor ile ilgilenmenizi bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (3 yıl önce)
    Sayın Suat Kozluklu Keşke Siz Başkan olsanız yok olmaz diyorsanızda Mallatyalı okadar milyarder var mezaramı götürecekler her biri bi ucundan tutsa Malatya olur sana Barcelona okadarda istemiyoruzLigden düşme acısını bidaha bizlere yaşatmasınlar yeter Düştüğümüzde inanın yurt Dışında Hüngür hüngür ağladım evimde matem havası vardı evet Sayın Kozluklu Beyefendi hadi görelim sizi Ayarlayın organize edin Bizim varlıklıları
    0
    0
    Yanıtla
  • Şampiyonluk için taraftar olması lazım. Öyle bedavaya şampiyonluk vermiyolar. Trabzonlular neden Türkiye'yi yönetiyorlar? Futbolla. Herkes stadyuma gidiyor son parasıyla bile. Malatya'da işsizliğin yüksek olmasına bağlıyorum ama eski ruhun geri gelmesi için takımın adının, ambleminin ve renklerinin eski haline gelmesi lazım. Yeni Malatyaspor, Yeni Orduspor, Yeni bilmem ne spor dersen olmuyor işte. Şimdi biz Yeni Galatasaray SK yı kursak olur mu kardeşim , değiştirin artık takımın adını
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat (3 yıl önce)
    düşünün taraftar ve tüm camianın %90ı sizi istemediğini güzel sözlerle yada küfür hakaret ile size bizzat iletecek siz ısrarla kalacaksınız, bir takım besleme gruplar var(gerek yazar gerek taraftar gurubu gibi) bunlar haricinde Adil beye herkes git derken kalsanda nasıl başarılı olacaksın, nasıl mutlu olacaksın, kimse seni istemezken nasıl ısrarla kalır insan, işte insan o zaman diyorki malesef biz Adil beye bir şeyler katıyormuşuz(makamdan beslenenler yada makama değer katanlar)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlik le ama gelir gider dengesi çok bozuk kendine yakın ya da kendisi kalmadığı sürece usulsüzlüklerin ortaya çıkmasından korkuyor olabileceği bir izlenim var görünen 70 trilyon borç futbolcuların Fifa ya şikayet ettiği bir kulüp var ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Salih bey doğru söylüyorsun kulübü bırakmayı düşünmüyor ben hep söylüyorum gelir gider defterinde her şey yolunda gözükebilir önemli olan harcamaların yerindeligidir. Efsane malatyasporda duyduğumuz bir orduyu doyuracak et faturalarının olduğu yönündeydi ne yapıldı hiç bir şey burdada biz elimizde delil olmadan kimseyi sucluyamayiz ama divan hesaplari incelemeli bir kongre toplanarak hesaplar incelenmelidir yoksa bu haliyle bu yönetim devam edemez çünkü başkana güven kalmamıştır ve kredisini tüketmiştir neden orda kalmak için ısrar ettiğini anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • İkinci yarı oynanan Ankara gücü maçından sonra 20 yaşındaki taraftara Adil Gevrek yumruk atmıştı o yumruk Tüm Malatyaya atıldı oçocuklar şu söz için yumruklandı Asil Gevrek Paralar nerde sözü için artı boşuna dememiş atalarımız Yavuz Hırsız Ev Sahibini bastırır diye özet bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yurtsever (3 yıl önce)
    Mehmet Ali Aydınlar Malatya spora çok yakışacağını düşündüğüm isimlerden birisi.Kamuoyunun üst düzey iş adamlarını Malatyaspor’a sahip çıkması için gerekli baskıyı sergilemesi lazım.Maddi olarak gücü elinde tutan takımıda ayakta tutar.Malatya halkının iş adamı da var,,takımı yaşatacak akıl ve feraseti de var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Ligler biteli 8 gün oldu kırk gün sonra ligler başlayacak ne kongre kararı var ne transfer görüşmesi var şehirde ses yok anlaşıldı adil gevrek hikmet hocayla birlikte bu takımı düşürmeden gitmezler konuşan vekilimiz sayın Fendoğlu vardı tahminim oda yüksek yerlerden konuşma emirleri almıştır sayın Gürkan da kulübe hiç karışmıyor iç siyasi çekişmelere Malatyaspor kurban edilecektir başkan ve teknik heyet güven kaybedip yipranmislardir kan değişimi gerekmektedir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (3 yıl önce)
    ????. SPOR GÜNDEM Malatyalı hiç bir şahıs ve zümre Şu an itibariyle süper lig'de Mücadele edeceği kesinleşen.BTC TÜRK YENİ MALATYASPOR'un üstünde ve önünde değildir. Sahip olunan Marka değerini dahada üst seviyeye taşıyacak, TEMSİL noktasında Şehrimizi Dünya ve Türkiye kamuoyunda Takımın ve kulübün menfaatleri ve haklarını savunabilecek görüş ve düşünceleri ile diğer kulüp başkanlarına örnek olabilecek, Farkında olan, benimseyen ve hazmeden BAŞKAN ve yöneticileri seçmek Hele biz Malatyalılar için zor olmasa gerek, Biz bu ÜLKE' ye çok be çok nitelik ve kişilik sahibi İNSANLAR yetiştirmiş Bir şehrin fertleriyiz.sanırım isim isim saymaya gerek yoktur. Ama günümüz dünyasında AST olan kişiler ve zümreler değil ; Kulübün veya takımın nasıl yönetilecegine dair kamuoyuna açıklanan YAZILI Beyandır. Kanun karşısında sorgulanabilen hesap verebilen,ŞEFFAF gizlisi saklı'sı olmayan bir BAŞKAN ve yönetim idari ve teknik kadro; Yazdıklarım ortak aklın mutabık kalındığı kanaatini taşıyarak SEÇİLMEK VE YÖNETMEK için cesareti olan BASKAN Adayları varsa işte onlara sesleniyorum onlar taşın altına ellerini değil gövdelerini koyduklarını bilsinler. ???? Mehmet naim YAZ (Ara sıra YAZAR)
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    1_ligde kaldık Çok ama Çok sevinçliyim 2 _ Adil hala başta Çokama Çok üzüntülüyüm diyorlarki okadar Kayıp miliyonlarca Avroyu belki kaybolmasın diye Bi yere sakladı şimdide unuttu nereye sakladığını Belkide onu hatırlamaya çalışıyor hatırlayınca paraları klübe Bırakıp ayrılacak diyorlar hadi ozaman allah zihin açıklığı versin diyorlar haret yavhu
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Suat bey anladığım kadarıyla Ahmet Köse nin başkan adayı olmasının sebeplerini iyi analiz etmiş ve ince bir eleştiri getirmiş siniz. Suat bey, Adil Gevrek ilk başkan olduğunda tanıyor muyduk, o da bu şekilde bir ülke tarafından konuşur olmadı mı. Siz Abdullah Kiğılı nın mi aday olmasını bekliyordunuz, Ahmet Köse nin başkan adayı olması çok doğal, iki cümleyi yan yana kurmaya zorlanan bir başkan yerine en azından vizyonu, misyonu olan biri tarafından yönetilmek iyi olur diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lafcı (3 yıl önce)
    İnşallah adil giderde yeni bir aday yeni malatyaya yeni başkan gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Başkan adayı varsa yada başkan olmak isteyen varsa yıllarını futbola vermiş bir ışık olmalı.Profsyonel olarak yöneticilik yapmış bir isim olmalı.Cenguz günaydın gibi örnek kişiler olmalı. Artık ismini bilmediğimiz ve tanınmayan kişilerin malatyaspordan prim yapmayı bırakması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (3 yıl önce)
    Parlama ve parlatma mükemmel! Herkes her göreve aday Türkiye gibi ülkelerde. Bugün herhangi bir ilçede herhangi bir kişiye sorsanız her türlü yönetici görevine talip olur. Uzmanlık, liyakat önemli değildir. Halihazırda yüzbinlerce ehliyetsiz ve liyakatsız bu ülkede önemli görevlerdedir. Liyakatsız olunca kurum da batar, devlette. Sonuçta ülke kaybeder. Liyakat sahibi olanlar da adam yerine dahi konmaz. 1-İlgili kişi ceo ise iyi bir geliri ve işi var demektir. Para kazanmayacağı işe neden girmek ister? 2-Anlaşılan patron kişinin de bir beklentisi var ya da adı geçen kişiden kurtulmak istiyor. 3- Anlamını dahi bilmediğiniz yabancı terimleri kullanarak kendinize olmayan bir etiketi yapıştırmak dürüstlük müdür? 4- CEO büyük bir firmanın en tepesindeki kişidir. Bir okul zincirinin bir ildeki sorumlusu olmanız sizin ceo oluğunuz anlamına gelmez. 5-Ataşe görevi elçiliklerde olur. Sıradan ve lise mezunu devlet memurları Ataşe olamaz. Ataşe olduğunu gösteren gerçek yazılı bir belge var mı? Ne gerek var gereksiz parlatma ve ikili ilişkilerle haberler yayınlatmaya. Futbol ile ilginiz ve alakanız nedir onu anlatın ve adaylığınızı açıklayın. Bu kadar. Ayrıca Gevrek yönetiminin görevi bırakacağı yolunda bir açıklaması da yok. Ayrıca new york ta Türkiye ve Türkler için gönüllü olarak neler yaptınız onları anlatın. Mesela Elise Island'da yıllardır asılı 3 büyük fotoğrafta haksız yere idam edildiği iddia edilen 3 Ermeninin darağacında fotoğrafları tekrar asıldı. Bu konuda neler yaptınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Malatya'nın yolunu bilmeyen dışardan aday istemiyoruz Malatya'da ikamet eden bir başkan istiyoruz futboldan anlayan ve kulübün bir kuruşunu hovardaca harcayan kişi bu kulübü borclandirmadan rahatlıkla idare eder ornekmi Karagümrük ve başkanı Süleyman hurma.adil gevrege kimse hesap soramiyor harcamalarda yerindelik denetimi yapilmiyor disiplin sıfır hoca şov yapıyor buraya gezmeye gelmiş adil gevreği gitmesi için umuta 2 yıllık sözleşme yapması dia denilen tosuncuga 3 yıl sözleşme yapıp oynamadan hiltonda besleyip para ödemesi clermeye getir 40 bin lira serbest kalırsın maddesi konması yeterlidir fazla yazmaya gerek yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Her kelimesine katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Sn Kozluk yazınızın bazı bölümlerini hayretler içinde okudum.Öncelikle Adil Gevrek’ hiç tanımadığımı.canlı olarak hiç görmediğimi Malatyaspo’u ilk 1966 daki Balıkesir maçından bu yana çok iyi takip ettiğimi,90 lı yollarda 2 yıl yöneticilik yaptığımı belirterek yorumumu yazmak istiyorum.Hata insanlara mahsus herkes hata yapabilir.Adil Başkan da bu sezon bazı ciddi hatalar yaptı.Biz hile yapıp yapmadığına karar vermeliyiz.Çünkü hile yapmanın çalmanın telafisi yok.Adil başkanın çok paralı zengin biri olmadığı aklı başında Kişiler tarafından gayet iyi biliniyor.Kulübün gelirleri yayıncı kuruluş,sportifi teşkilatı,futbolcu satışları,sponsorluk gelirleri gibi kaynaklardır. Sanıyorum bu gelirlerle kulüp fazla artısı olmadan ancak yönetilebilir.Kaldıki hesaplarla ilgili kulüpler TFF ye veUEFA ya hesap vermek zorunda(siz bunları bilmeyen gazetecisiniz.)Ayrıca bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyesinin yönetimde temsilcisi var divan kurulunda Bld.temsilci ve Millet vekili Sn Ahmet Çakır var eğer bir usulsüzlük varsa bütün bu kuruluş ve kişilerin zorunluğu var.Dediğim gibi uzun yollardır yakın takip ettiğim Malatyaspor’un en başarılı yönetimi diyebilirim,Çünkü Malatya spor tarihinde Tolga Seyhan dışında başarılı futbolcu pazarlaması olmamıştır.Mali yapın ve bunun sürdürebilir olmadık sürece futbolcu şatışın en iyi şekilde yapmak zorundasınız.Bura da şu sıkıntı var sattığınızın yeri dolduramazsınız zor durumda kalırsınız .Süper lig en küçük detayı bile kaçırmamak gerekir.Bu iş iyi bir ekip işi gönüllü işi bu işe sevdalanmak gerekir. İşte bu yol Adil Başkan sezon.başında va 2. yarı başında hatalar yaptı bu hatalar takımın hatta camianın kimyasını bozdu. Tabbi gelişen birçok olumsuzluk takımı bu noktaya getirdi.Şimdi doğru düşünmek zorundayız.Lig başlamasına çok az süre kaldı bana göre en azından şimdilik başkanı değiştirme şansımız yok.Kaos üzerine kaos yaşamamalıyız.Şimdi silkinmek zamanı takımı sevgimizle enerjimizle ayağa kaldırma zamanı.Sayın Kozluk’lu olayları iyi tahlil ederek yazın!!!Ben kendimi iyi bir Malatya’lı olarak niteliyorum. Bütün. camiaya saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı yine yazmışsın burdada. Tanımıyorsun adil gevreği başka adayıda tanıma ama bıraksın adil gevrek. tabir var da yayınlamazlar düştüğü çukura 2.defa düşmezmiş bir hayvan. Zaman daraldı yeni yönetim ne ara toplanacak ne transfer yapacak diyorsun da, adil gevrek transferde neler yaptı ki şimdi ne yapacak? Yine beleş mücadele etmeyen aylarca top oynamamış topçular getircek yine düşecez? En iyisi TFF ye yazı yazmak bizi düşürün Adil başkan daha fazla rezil etmeden takımı diye... Buda bi fikir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn Hakkı kardeş bu işin duayeni denilen Fatih Teri m bir araştırın son 4 yılda işe yaramayan fiyasko çıkan ne kadar futbolcu aldı.Keza F.Bahçe ve BJK’de farklı değil.Adilin aldığı futbolcular Azubuke , Butab,Alakc.Bifiuma,Acua,Hadebe Gilerme hepside para eden ve edecek futbolcular.Bunun yanında vasat olanlar da var.Öncelikle çok. güçlü finansman yapın yok kendi yağınla kavrulmak zorundasın.25 bin 30 bin ortalama seyircisi olanı yükler ve bazı harici destek alan(Antalya,A.Gücü) takımlar zaman zaman ilginç transferler yapıyorlar.Adil gitsin Ancak iyi hazırlığı olan güçlü bir yönetim gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)Cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    Cengiz bey,adil bey vizyonsuzdur bunu anlamamak için yada cidden tartışmaya açmak endişe vericidir !! Adil başkan bu saatten sonra bu işi yönetemez çünkü güven kaybı var siz ve de bir kaç kişi haricinde taraftarın çoğu desteklemiyor kendisini, korkarım seneye de kalırsa bu kez tribün protestolarıyla istifaya davet edilecek kendisi.Bırakması gerekirse el çektirilmesi elzemdir bu süreçte dedim diyeceğim her sene tff düşen takımı lige geri almaz bunu da ayrıca belirteyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim takıntım Adil Gevrek değil,umut ediyorum Malatyaspor’u çok iyi seviyelere çıkaracak bir yönetim iş başına gelir. Benim,zaman darlığı nedeniyle Adil başkanın devam etmesinden yana daha faydalı olacaktır.Sizde bir Adil Gevrek düşmanlığı var.Siz her hangi bir şirkette yöneticilik yaptınızmı?Kongre sürecini biliyormuşsunuz.Siz hadiseye tek yönlü bakıyorsunuz.Arkasını önünü görmüyorsunuz.Son zaman yorumcular Adil Gevreğin paraları götürdüğünü ifade ediyor.Ben defalarca yazdım hesaplar genel kurul haricinde TFF veUEFA tarafından denetleniyor yanlış yapması için kulüp içinde organize ekip kurup becermesi gerekir ki bu da oldukça riskli ve zor.Bunları yazmama rağmen anlamakta güçlük çekenler var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil gitsin...Taraftar takıma güç ve enerji verir..Yeterki onun sífatínı görmeyelim...İyi bir Malatyalı, Malatya'yi tum Türkiye'ye karşı rezil Eden adamı desteklemez..Başkan istifa edecek ve İstanbul'a dönecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yousef (3 yıl önce)
    Şuna emin olun ki gelecek olan kim olursa olsun Âdil Gevrek ten çok iyi olacaktır. Bu zat, Malatya ve Malatyalı imajını yerlebir etmiştir. Kulübün milyonlarini yok etmiştir. Gerçekten bu güne kadar hesap sorulmaması da enteresan. Bununla birlikte bunu getiren ve kollayan siyasi zat da sorgulanmalı. Ben nedense onun masum olduğuna hiç inanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir üstteki yorumumu oku.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baris (3 yıl önce)
    Adil gevrekkk istifaa!!!!!!!!!!’
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Mesela Fb başkanını dedesinin bakkalından dolayı bakkalın torunu fenerbahçe ye başkan adayı oldu gibi haber yapılırsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Malatyaspor hangi yüzle oynayacak süper ligde.? Resmen kümeye düşmüş bir takım kümede kalma mücadelesinde, ''alnının akıyla'' mücadele vermiş takımların karşısına çıkarken ezik olmayacak mı? CB Erdoğanın girişimi ile ligde kalma torpili ayıp durum değil mi? Ayrıca bir ülkenin Cumhurbaşkanı futbolla neden bu kadar iç içe olur? Belediye başkanı boy boy afişler asıp neden Erdoğan'a minnet dolu sözler eder? Süper ligde yabancı oyuncu çılgınlığı ile siyasilerin takımlarla bu kadar içli dışlı olması, federasyonda dönen dolaplar, şamar oğlanına dönmüş hakemler, kulìüpleri borç batağına sokup kasayı boşaltmalar normal mi? Hangisi normal? Şimdi diyeceksiniz ki ''ortak memlekette hiç bir şey normal değil ama biz ligde kaldık, bu gaz yeter bize, Malatyaspor tek sevdamız, sen acık soluklan şurada.''
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)
    Suat Kozluklu olayı çok güzel açıklamış.. Futbol demek rant demek....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Rıza Yıldırım (3 yıl önce)
    Adil gevrek Malatya yı küme düşürdü,refüze etti,rencide etti hemde acemi ve cahilce yapılan işlerle..Malatya kamuoyunun hiçmi güçü kuvveti ,itibarı yokta kongreye başına buyruk gitmiyor..Olmaz böyle şey Malatya büyük kent, Malatya spor büyük camia.. Evdeki hesap çarşıya uymaz sonra.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kumaşçı (3 yıl önce)
    Sayın kozluklu sizi seven ve takdir edenlerden biriyim kan değişikliği lazım Yeni bir aday olabilir ama mevcut başkandan daha iyi birinin olması lazım mesela Mehmet Ali Aydınlar gelsin yada Erman Ilıcak gelsin hiç düşünülmeden kulübün anahtarı teslim edilir sayın Kozluklu bu hasassiytinizi kulüp binası kurşunlanırken yada deprem zamanı Trabzonspor un kamptan futbolcunu kaçırırken yada ulusal medyada başkana ve yeni malatyaspora ağır hakaretler edilirken hakemler tarafından haksızlığa uğrarken birlik beraberlik zamanı bir birimizi yerken ve buna benzer çok şey varken malesef sizi göremedik NOT: kombineli iyi bir malatyaspor taraftarıyım her maç ordayım 26 yıllık esnafım
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın kumaşcı kim gelirse gelsin 2 kelimeyi bir araya getirecek kapasite de olur tabi dürüst vizyonlu futbolu bilen yöneticilik tecrübesi olan biri şart bu kim olur bilinmez ama kim gelirse gelsin bu kadar hatalar sarmalında bir kulüp istesede yönetemez Adil gevrek istifa
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Sayın Vekilin Tüfekçi bu sözlerinizin arkasında durmanızı istiyoruz bu kulübü Babasının çiftliği yapanlardan gelirlerin kaybolup küme düşürülen bir kulüp yapan bu yönetimi artık Bir Malatya istemiyor.... Futbol Akşamı sunucu – yorumcusu Fatih Avcı, Bülent Tüfenkçi’nin bu soru üzerine, “kendisi adına söylenebileceğini” ifade ettiği şu açıklamayı yaptığını aktardı: Şu an eğer 20 milyon TL’lik kaynağı bulamaz isek kadrosundaki birçok futbolcu alacaklarından dolayı şehri terk edecek ve Malatyaspor Kulübü bu anlamda neredeyse sezonu tamamlayacak bir oyuncu kadrosunu elinde tutamayacak. Bunun için 20 milyon TL’lik kaynağı bir an önce bulup, takıma aktarıp ve takımı Süper Lig’de tutup, yönetimle alakalı kesin ve net olarak sezon sonu kendi inisiyatifimizi kullanacağız. Gerekli kararları alacağız. Adil Gevrek zaten gelecek sezon büyük ihtimalle olmayacak”. Futbol Akşamı yorumcusu Adil Kınık da, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin Yeni Malatyaspor’a sahip çıkmak konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, Tüfenkçi’nin sohbet sırasında yaptığı açıklamalar için, “Sayın bakanın söyledikleri beni tatmin etti” dedi. Kaynak 06.05.2020 Malatyahaber
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Kentin önde gelenleri vekillerimiz hiç bir şey yapmıyor Reis Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkan sözleri papağan gibi tekrarlayarak bir kenti temsil edemezsiniz ya çıkın olanları biliyorsunuz kulüpte dönen dolapları bilmeyen kentte çocuk yok ama bir delikanlı çıkıp konuşmuyor ne Chp Millet Vekili Ağbaba ne Mhp Millet vekili Mehmet Fendoğlu konuşan susturuluyor Bir Malatyaspor daha yok kimse bu kentin kaderiyle oynamasın kentin dışına yapılan bir stad ve halen bir sürü eksiği var gelir gider dengesi alt üst olan bir kulüp Adil kınık Er tv de Canlı yayında chabake nin 1250 000 euro olarak gösterip futbolcuyu 350 000 euro ya oynatıp 900 000 euro nun hiç edildiğini iddia ediyor Sayın Selahattin Gürkan YeniMalatyaspor başkanı ile bir görüşme yapacaksın eğer bu görüşmede Adil Gevrek ile devam kararı çıkarsa bilmelisin ki o karar sonrası Bu kent Malatyalılar seni asla Affetmeyecek bunu bil ve öyle karar ver....
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (3 yıl önce)
    Ben öçelikle kim yenimalatyaspora başkan olursa olsun malatyanın ortak değerlerine sahip cıkmak tüm malatyalıların boynun borcudur ceolar hikaye herkes reklam peşinde keşke mehmet ali aydıner gibi baba yiğitler sahip cıkarsa. Uzaman gercek malatya kimliği ortaya cıkar herkese sevgi saygıyla islam alemin kurban bayramını kutluyorum ist ABUZER KUTLU
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı Suat abi gerçek bir Malatyalı sırf bu yazıları bile Önce Malatyaspor için yazdığı yazılar sonra Yeni Malatyaspor için yazdığı yazılar da süper tespitleri var bu yazılar bile iki takımında birbirine benzer tarihi paylaştığını gösteriyor anca şunu söylemek istiyorum ki Kulüp resmen ve resmen boşaltılmış aon 3 yılda herşey alenen orta da ama bir tane Vekil Bir tane Iş Adamı kulübü düzlüğe çıkarmak için çaba sarfetmiyor hiç edilen kulüp gelirleri hiç edilen kulüp futbolcu ödemesi yapılmayan bir kulüp ve sıkılması olmayan yönetim ve trolleri el insaf yahu azıcık insanda sıkılma olur Sayın Vali Gerekirse Istanbul da yaşıyorum gelip suç duyurusunda buluncam bu kulübün defterleri neden incelenmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)
    Herkes her şeyi hesap ediyor malatya insanı daima en iyisini istiyor Ancak işin başındaki belediye başkanı vekil gibi şehrin ileri gelenleri ne düşünüyor ne istiyor önemli olan o.Tavırlarından yada olaylara bakışlarında anlaşılan o ki malatyaspor yakında seçim olmadığı için umurlarında değil Çünkü şimdi her şey sebep sonuç ilişkisine göre hesap ediliyor Bir başkanlık meselesi var siz zannediyormusumuz ki başkan olan cebinden kulube para bağışlıyor Kesinlikle öyle bi şey yok Zengin insan para kazanmayacağı bir işe asla kuruş vermez Ha şunu yapar para verir borç hanesine yazar onun en az banka faizinin iki katı kadar alır ve bi o kadarda reklamını yapar Tek temenimiz taraftar olarak gerçekten malatya sevdalılarının kulubü dürüstçe yönetmesidir Yoksa aynı yönetimle bu kulüp önemizdeki yıl düşecek ilk takım olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle artı nerdeyse hepsi adil gevrek ile içli dışlı adil in orda olması işlerine geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Adil Gevrek ve yönetimiyle bu iş olmaz artık. Bu sene reisin sayesinde ligde kaldık, Adil, deprem sonrası saçma sapan açıklamalarıyla tff ile kulübü karşı karşıya getirdi. Adil devam ederse seneye kesin düşeriz. Belediye ve siyasiler duruma el koysun, takımı şirketleştirecek ve sponsor kaynağı olacak bir isme taahütname vermesi şartıyla başkan adayı olma şartı getirilsin. Gönlümüz M.Ali Aydınlar, Erman Ilıcak , Ahmet Çalık veya Mustafa Küçük isimlerinden birinin başkan olmasından yana.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Ahmet Köse isimli polis memuru herkimse zaten reklamını yapmış oldu. Şu kıymetli yazınızda bu kadar yer işgal etmeye değmez. Kaleminize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Evet eleştiriniz çok yerinde. Yalnız şans eseri üst lige çıkma yorumunuzu doğru bulmuyorum. Alt ligler dipsiz kuyudur. Öyle şans Vs yemez orda. Ahmet isimli kişi bence de tam olarak dediğiniz sebeplerle gelmek istiyor ve Malatya'da bulunmamış böyle istanbul kökenli kişileri istemiyorum açıkçası. Adil gevreke olan taraftar öfkesi sebebiyle insanlar denize düştüm dur şu yılana sarilayim mantigindadir. Adil bey çok iyi demiyorum ama bu tip insanlar, sadece kimlikte veya atadan malatyaliyim deyip 1 gün ugramamis kişiler emin olun amatore kadar geriletip takımın kaymanigi yiyecektir. Benim bildigim aday olması için en az 5 yıllık üyelik ve düzenli ayidat ödemiş ve toplantılara da iştirak etmesi gerekmektedir. Sürekli adil gevrekle ilgili eleştiri İki cümleyi bir araya getiremiyor ! Arkadaşlar trabzon başkanı gibi kötü örnek olup el kol hareketi yapacaksa böyle daHa iyi. Mevcut başkanı eleştirdiğim nokta ise vekillerin güdümünde olması. Cillerme transferinde bakan arayıp Son imzayı verin diyor. TFF başkanını elestiriyorsun adamlar hemen üstüne oynuyor! Siz olsanız ne kadar direnebilirsiniz. Burası Türkiye ve şartlar bu. Kurtlar vadisinde anadolu takımı olmak çok zor. Adil gevreke tavsiyem lütfen yeni enerjik bir teknik direktör bul ve aynı ilk yılki gibi başla. Ve genel olarak herkesle mesafeli ol: belediye vekiller TFF Vs. Resmiyet iyidir, herkes işini yapar. Sinei taraftara dön ve sabır. Eleştirmek bizden katlanmak senden. Bağırmak bizden sükunet senden...
    0
    0
    Yanıtla
  • 5 yıllık üyelik, düzenli aidat, toplantılara iştirak ??? Bu dediğin kişi sadece Futbol dehası, bilgin, üstad, ileri görüşlü Adildir. Bu adam Malatyayi tüm Türkiye'ye rezil etti. Takımı yerlerde surundurdu..Şu an yapacağı tek şey istifa etmek..Bunu bu zekasıyla yapabilir..İstifa ederse en az 3/4 aday var..
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Bir defa Enver Yücel çok değerli bir eğitimci ve girişimcidir ülkeye kattıkları değerlidir,önemlidir.Ahmet Köse'nin ismini daha önce duymadık ama ceo'su olduğu kurum zaten türkiye'nin en büyük eğitim kurumu ki sanırım bunu akıllı biri burada tartışmaz.Adil Gevreği de inanın aday olmadan sanırım adını sanını duyan yoktu !! Geldi ve 2.lig'de ve 1 lig'de başarılı oldu takım süper lig'e çıktı, adil başkanın vizyonun yetmediği su götürmez bir gerçek olduğu da koc bir şekilde ortaya çıktı yani tabiri cazise süper lig'de yapılamyan bir şeyii yaparak tarihe geçti adam çiftlik yönetir gibi koca süper lig takımını yönetmeye çalıştı ilk 2 sene şansın da yardımıyla ivme yakaladı erol hoca'nın başarısını aslında inanın kendi üzerine aldı erpl hoca ise gelecek sezon fenerbahçe'de olacak anlamayan,bilmeyen,görmeyenlerin zaten Erol hoca ve Sergen hoca'nın şu anda ki konumuna bakmaları doğru ve mantıklı olacaktır.! Adil başkan düştüğü ilk boşlukta takımı resmen küme düşürdü,yen, malatyaspor'u TFF lig'e geri alarak kabul etti bunu da iyi değerlendirme zamanıdır !! Adil başkan başarısızdır nokta kim ne derse desin adil başkanın vizyonu da ,futbol aklı da bu ligi kaldırmaz bir defa tutarsız işler yapıyor adam satıyor,sattığı adamın yerine bırakın sattığı adamın iyisini almayı nerede ( ÇÖP ) varsa gidip ucuz diye alıyor çöp diyorum bakınız ; ( Kjartansonn,Walter,yiğithan ) ve daha niceleri.! Takımlar transferini bitiriyor neredeyse yeni sezon açılacak halen transfer yapmıyorsun hoca israr etmesine rağmen inatlaşarak tabiri cazise yapmıyorsun bakınız ; ( Sergen hoca ve Erol hoca ) Erol Hoca Kaçtı kurtuldu,Sergen Hoca kaçamadı,kovuldu ( Yahu adil başkan gibi biri sergen'i kovdu ) adama hakikaten gülerler :) :) Son olarak mali tablo !! Yayıncı kuruluş,Tff katılım payı,Onca satılan oyuncudan gelen büyük meblağlar üstelik topçu transfer ederken kılı kırk yarıp bedava topçu alman ve sonrasında oluşan mali kriz ve şeffalıktan öte bir duruş kocaman sorgulanması gereken bir tablo ?? Yani bunları yapamadığı için işte adil gevreğin vizyonu yetersizdir diyorum.Dedim ve her zaman da diyeceğim ADİL GEVREĞİN gitmesi elzemdir,önceliktir ve acileyettir !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cavit44 (3 yıl önce)
    Degişim şart aydınlar gibi bi işadamı lazım adamın Prestije paraya ihtiyacı yok malatyanın ona ihtiyacı var Adil biyerlerden aldı süperlige çıkardı ama son dönem Yaptıgı yanlışlar bütün dogrularını götürdü malesef Takımı düşürme gayretine girdiler erol bulut u gönderen Mantık demekki hiç futboldan anlamıyorlar demek diger hatalarını söylemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer Osman (3 yıl önce)
    Kongre Kararı bir an önce alınmalı. Liglerin başlamasına çok az bir zaman var, iyi bir takım kurulması için bu zamanı iyi kullanmalıyız. Malatyasporun gerçekten başarılı olmasını isteyenler bu kararı hemen almalı.
    0
    0
    Yanıtla

Suat Kozluklu yazıları