SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Moral Veren Buluşma

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:29
YMS'de Moral Veren Buluşma
A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da futbolcular kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda, şehrin mülki amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri takıma destek olacaklarını açıkladı. 
 
Nurettin Soykan Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemekli toplantıda yeni sezon hazırlıklarına başlayan sarı kırmızılı takımda futbolcular, kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu’nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Yeni Malatayspor yönetimi, teknik heyeti ile futbolcular katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Yeni Malatyaspor’un yeni sezona büyük bir azim ve kararlılıkla hazırlandığını dile getirdi.
 
Yeni Malatyaspor’un azim ve kararlılığıyla bir üst lige çıkacağına inandıklarını ifade eden Saran, “Geçen bir yıl içerisinde Yeni Malatyaspor ciddi bir performans göstererek, önemli başarılara imza attı. Daha önceki dönemlerde daha yüksek bir başarı grafiği sergilemişti. Takımın play off’taki üstün başarısıyla Spor Toto 2. Lige çıkması gerçekten takdire değer bir başarıydı. Geçtiğimiz sezon bazı şansızlıklar nedeniyle gösterilen bütün gayretlere rağmen ancak bu kadarı başarılabildi. Ama bu aşamadan sonra Malatya Belediye Başkanımızın, kulüp başkanlığını yapan Ertan Mumcu’nun ve kulübün değerli yöneticilerinin gayretiyle önümüzdeki döneme büyük bir azim ve kararlılıkla giriliyor. İnşallah bu dönem gösterilecek yüksek gayret ve performansla Yeni Malatyaspor’un play off’a dahi gerek kalmaksızın bir üst lige çıkmasını birlikte müşahide edeceğiz” dedi.
 
“MALATYA İYİ BİR DİNAMİĞE SAHİP”
Vali Saran, Yeni Malatyaspor’a herkesin sahip çıkarak, destek vermesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Güçlü dinamiklere sahip olan Malatya’nın futbol çok daha yüksek seviyelerde olmalıydı. Elbette ki, her müessesenin, her sürecin bir zaman sonra yorulması, duraklaması ve düşüşe geçmesi mukadderdir. Geçmişte böyle bir çöküntü dönemi yaşandı. Malatyaspor, başarı grafiğinde düşüş dönemi yaşadı. Bu dönemi atlatarak, yukarı doğru ilerlediği bir gelişme seyrini izliyoruz. Malatya’nın adına yakışır bir seviyeye gelebilmesi için, geçmiş güzel günlerine dönebilmesi için birlik ve beraberlik içinde olarak, bu yükü sadece belediyemizin omuzlarına bırakmadan bu alanda sorumluluk sahibi olan kesimlerin, iş adamlarımızın katkı vermesi gerekiyor. Biz mülki idari olarak göstereceğimiz çabanın belirli sınırla kalacağını vurgulamak istiyoruz. Her şeyden önce mülki idari olarak bu alanda Malatyaspor’un yönetim süreçlerini, mali akışını, kaynaklarını temin etmesinden harcamasına kadar olan süreci denetlemek gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu sebepten dolayı doğrudan doğruya idari ve mali süreçlerine katılmamız mümkün değil. Ancak biz her zaman ilin yöneticisi olarak gerekli manevi desteği vermeyi ve Malatyaspor’un belki doğrudan doğruya belli bir dönemdeki etkinliğini değil, uzun vadedeki etkinliklerini belirli bir seviyeye getirecek destekleri verebilecek durumda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Bu noktada Malatyaspor’a orta ve uzun vadede yapabileceğimiz altyapı unsurlarını harekete geçirmek için çalışacağız. Bu da özellikle spor altyapısının güçlendirilmesinden geçiyor. Biz bu alanlarda destek yapabiliriz. Hemen yanı başımızda olan konaklama ve eğitim tesisinin finansmanını bir kısmı Spor Toto Teşkilatı tarafından karşılanmıştı. Bizde tesisin tamamlanması adına bu sene ciddi bir ödenek ayırdık. İnşaat faaliyeti tekrar başladı. Yakın bir zamanda tesis tamamlanacak.”
 
Yeni Malatyaspor’un çok daha iyi seviyelere geleceğine inandıklarını söyleyen Saran, “Malatya Belediyemiz, takıma katkı vererek, önemli bir sorumluluk üstlendi. Birkaç yıldan beri samimi gayretlerle, çok büyük bir basiretle, az kaynakla çok iş yaparak ve finansmanı en iyi şekilde kullanarak belediyemiz takımımızı bir yere kadar getirdi. Buradaki gayretin ve samimiyetin sonucunu aldık. Bu sene muhakkak bir süratle çok daha iyi bir seviyeye geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
MALATYA BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR: “TAKIMIMIZIN DESTEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya’da büyük bir futbol sevgisi ve potansiyeli olduğunu belirtti. Yeni Malatyaspor’u eski güzel günlerine kavuşturmayı amaç edindiklerini ve bu yönde çalıştıklarını kaydeden Çakır, şunları söyledi: “Bu sezon çok değerli futbolcular takıma katıldı. Bunu hep birlikte sahada da göreceğiz. Ben başta teknik direktörümüz olmak üzere herkesin bu işe yürekten sarıldığına inanıyorum. Malatya, bölgenin en önemli ve Büyükşehirlerinden birisi haline geldi. İnşallah Malatya, önümüzdeki ilk yasama döneminde de yasal olarak Büyükşehir statüsüne kavuşacak. Böyle bir şehre de büyük bir takım yakışır. Biz bunu hedef edindik. Malatya Belediyesi olarak her türlü zorluğu göğüsleyip, bu hedefe yürekten inandık. Ben yönetim, teknik heyet ve futbolcularımızın bunu başaracağı kanaatindeyim. Biz her türlü zorlukta takımımızın yanındayız. Takımımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Burada kamuoyunun da desteğini arkamızda görmemiz bizim için büyük önem taşıyor. “
 
Çakır, iyi bir sezon geçirerek, takımın hedefine ulaşacağını kaydederek, “Hedefimiz iyi bir takım oluşturmak. İyi bir takımı Malatya’ya kazandırmak istiyoruz. Niyetimiz halis ve iyi bir amacımız var. Türkiye’de çok az ilde futbola merak var. Malatya’da futbola olan ilgi oldukça yüksek. Bunu harekete geçirmek gerekiyor. Geçmişteki başarıları tekrar yakalamak istiyoruz. Yeni katılan ve bundan sonra takıma katılacak olan futbolcu arkadaşlarımızla birlikte güçlü bir takımımız olacak. Omuz omuza verirsek başarının da geleceği kanaatindeyim. Bu anlamda bütün Malatyalılardan takımımıza sahip çıkıp, destek olmalarını, maddi ve manevi takımın yanında olmalarını istirham ediyorum. Çünkü bu takım hepimizin ortak sevdası. Ortak paydamız olan bu takıma destek olmak zorundayız. İnşallah yüzümüzün akıyla bu seneyi geçireceğiz” diye konuştu.
 
ERTAN MUMCU: “YENİ SEZONDA İSTEDİĞİMİZ BAŞARIYI YAKALAYACAĞIZ”
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu da, iyi bir kadro kurduklarını ifade ederek, “Güzide şehrimizin onlarca ortak paydası var. Biliyoruz ki bu ortak paydalardan bir tanesi ve en büyüğü de Yeni Malatyaspor kulübümüzdür. Bu anlamda göreve gelişimizin 7. ayında 2012-2013 sezonu için şehrimizdeki birlik, beraberlik ile olumlu havayı arkamıza alarak, özellikle de Büyükşehir eşiğindeki Malatya’mıza daha üst liglerde bir takım yaraşır parolasıyla görevimizin başındayız. Bu noktada Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bizleri cesaretlendirmiştir. Şu anda birbirinden değerli 19 tane futbolcu arkadaşımızla yeni sezon için bir hedef belirledik. Bu hedefte taraftarımızın, medyanın ve şehrin büyük katkısı olacağını biliyoruz. İnşallah bu süreçte belediyemizin ortaya koyduğu katkıyı, diğer unsurlarında el ele vererek bu hedefte bize yardımcı olacaklarına inancımız tamdır. Gündemden sıkılan ve futbolu seven hemşerilerimize bir heyecan oluşturmak amacıyla transferlerimiz devam ediyor. Bu hafta içerisinde de kadromuza katacağımızı futbolcular olacak. İyi bir kadro kurulduğunu hissediyoruz. Bu yönde de bize olumlu dönüşler oluyor. Ben Büyükşehir eşiğindeki Malatya’ya önümüzdeki sezon iyi bir başarı koyacağımızı ümit ediyorum” dedi.
 
MALATYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞAHİN: “HÜKÜMETİMİZ SPORA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”
Yeni Malatyaspor’a şehrin bütün dinamiklerinin destek vereceğini ifade eden Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Bir şehrin tanıtımı noktasında özellikle sportif faaliyetlerin ne denli önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. Yerel manada bir destek olmadan herhangi bir işlevde bulunmanız mümkün değil. Ancak geçmişten günümüze kadar Malatya’mızda gerçekten Süper Lig’de ilimiz Malatyaspor tarafından temsil edilirken çok parlak yıllar geçirdik. Daha sonra değişik sebeplerden dolayı kesintiye uğrayan bu süreci, değerli belediye başkanımız, takımın o güzel günlerine kavuşması için büyük katkılar veriyor. Belediyemizin geçmişten bugüne kadar vermiş olduğu destekler oldukça ciddiydi. Bizlerde takımımız için bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte valiliğimiz, siyasilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin takımımıza yeterince destek olacağı kanaatindeyim. Maddi noktada çok fazla katkı sunma imkanımız olmayabilir. Ancak bunun yanında özellikle altyapı hazırlıklarının oluşması noktasında hükümetimizin spora vermiş olduğu önemi bir kat daha artırmış oldu” diye konuştu.
 
TSO BAŞKANI HASAN HÜSEYİN ERKOÇ: “BİRLİK VE BERABERLİKLE TAKIMIMIZ BİR ÜST LİGE ÇIKACAKTIR”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, birlik ve beraberlikle hareket edilerek, takıma sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
 
Erkoç, ilin gelişiminde sporun önemli katkısı olduğuna dikkat çekerek, “Tabi ki bir ilin ekonomik gelişiminin yanı sıra ilin diğer yönleriyle de öne çıkması gerekiyor. Bu anlamda da geçmişi parlak olan ilin, spor noktasında yine aynı günleri yakalaması hepimizin en büyük arzusudur. Bu anlamda Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve kulüp başkanımız Ertan Mumcu’nun takıma ne kadar destek verdiğini, son yıllarda ne kadar önemsediklerini açık bir şekilde görüyoruz. Ben inanıyorum ki, Malatya bu birlikteliği yakaladıktan sonra önümüzdeki sezon bir üst ligde rahatlıkla oynayabilecek bir seviyeye gelecektir. Bunun ışığını şimdiden görüyoruz. Ama burada yine teknik heyetimize ve çok değerli futbolcularımıza da yüreklerini ortaya koymaları gerektiğini söylemek istiyorum. Her ne kadar şehir bu birlikteliği yakalamış olsa da, teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimizin de buna inanması büyük önem taşıyor. Bizde sivil toplum örgütleri olarak her zaman takımımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız