SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de 'Sentetik Saha' Endişesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:45:53
YMS'de 'Sentetik Saha' Endişesi
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, ligde çok puan alan değil, az puan kaybeden takımın şampiyon olacağını söyledi.

TFF Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan Uçar, Ümraniyespor'un bay geçtiği haftada, Turgutluspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti. 

Tecrübeli teknik adam, Ümraniyespor karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Ümraniyespor, bizim puan kaybetmemizle birlikte oturduğu yerden puan kazanacaktı. Her şeyden önce iyi bir maç oldu. Oyuncularımın iyi mücadele ettiklerini düşünüyorum. Turgutluspor maçında attığımız golden çok kaçırdığımız gol pozisyonları var. Rakibe verdiğimiz pozisyonlar, bizim bireysel hatalarımızdan verdiğimiz pozisyonlardı. Biraz daha dikkatli olmamız lazım. Rakip puan veya puanlar için elinden geleni yapacaktır" dedi. 

"ELİMİZDEN GELENİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Ligde önemli bir viraja girdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Önemli bir viraja girdik. Son haftalarda iyi bir çıkış yakaladılar. İlk 6 için mücadele edeceklerini düşünüyorum. Sonrasında iç sahada Ümraniyespor maçımız var. Bizim için zorlu bir hafta olacak. Ama bu zorlu haftadan en iyi puanlar la ayrılmak istiyoruz. Bunun içinde elimizden geleni ortaya koyacağız."

"EKSİKLERİMİZ VAR"

Feyyaz Uçar, eksik oyuncuların çokluğu nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını kaydederek, "Turgutluspor maçında Serkan Çalık ve Onur Kalafat’ın sakatlıkları var. Onur Kalafat’ın durumu biraz zor görünüyor. Serkan Çalık’ın maça yetiştirmeye çalışıyoruz. Emre Toraman sarı kart cezalısı. Genç Ferhat’ın bir sakatlığı var. Biz zaten uzun haftalardır böyle oynuyoruz. Diğer arkadaşlarında bu hafta Fatih Gül’ün verdiği gibi katkı bekliyoruz. Herkese fırsat geliyor. Bunun için bütün oyuncularımın hazır olması gerek. Çünkü her hafta en az 2 oyuncumuzdan yararlanamıyoruz” diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞI KIZIŞTI"

Haftalar ilerledikçe şampiyonluk yarışının kızıştığını dile getiren tecrübeli teknik adam, "Lig kızışacak tabi. Bunun olacağı belliydi. Sezona başlarken tüm takımlar hemen hemen Şampiyonluk için oynar. Sonra bazı takımlar yarıştan kopar. Küme düşmeme telaşı saracak. Bazı takımlar ilk 6’ya girmek için oynuyor. Alttan yukarıya takımlar gelmeye başladı. Yukarıda da ciddi puan kayıpları var. Bu ligin kızışması devam edecek. Bence çok puan alan değil, az puan kaybeden bu yarışı kazanır” dedi.

"ÇİM SAHADA İYİ OYNUYORUZ"

Uçar, 1461 Trabzon maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Sahanın sentetik olması bizi tedirgin ediyor. Biz çim sahada iyi oynuyoruz. İdmanlarımızı çim sahada yapıyoruz. Sentetik sahada devamlı oynamaya alışan takımın bir avantajı vardır. Bu avantajı da kullanmak isteyen takımlar var. Trabzon’un ikinci takımının neden sentetik çim sahada oynanması irdelenmeli. Avrupa standartlarına uygun deniliyor. Bence bu standart kalkmalı. Bu grupta her takım çim sahada oynamalı. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonunun bu konularda daha ayrıt edici ve standartlara uygun hale getirmeli. Mevcut standartlara uygun olduğunu düşünmüyorum."

FOTO: YMS antrenmanı ve Feyyaz Uçar (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız