SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Sözleşmesi Bitenler, Devam Edenler..

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunu 32 puanla 16.sırada tamamlayan ve küme düşmenin kaldırılmasıyla birlikte 2020-2021 sezonunda da Süper Lig’de yer alacak olan Yeni Malatyaspor’da, sezon bitmeden giden oyuncuların yanı sıra birçok oyuncunun sözleşmesi sona erdi.

Süper Lig’de ilk iki sezonunun ardından başarısız bir üçüncü sezon geçiren Yeni Malatyaspor’da, takımdan giden ve sözleşmesini fesheden oyuncuların yanı sıra takımda kalan oyuncuların performansları bir hayli eleştirilmişti.

Sezonu 32 puanla 16.sırada tamamlayan sarı siyahlılar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) pandemi dolayısıyla bu sezon küme düşmeyi kaldırmasının ardından küme düşmemiş ve Süper Lig’de devam edecek olmanın mutluluğunu yaşamıştı.

Doğu Anadolu temsilcisinde yönetimin geleceği merak konusu olurken, teknik direktör Hikmet Karaman’ın bir sezon daha sözleşmesi bulunuyor. Kurtarıcı olarak takımın başına getirilen ve 1,5 sezonluk sözleşme imzalanan Karaman’ın sarı siyahlı takımla sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona eriyor.

Yeni Malatyaspor’da sözleşmesi biten ve devam eden oyuncular ise şöyle:

1 Temmuz 2017’de Fransız ekibi Le Havre’den Yeni Malatyaspor’a transfer olan Benin asıllı Fransız kaleci Fabien Ceddy Farnolle’un sözleşmesi bu sezon itibariyle sona erdi.

Ufuk Ceylan’ın takımdan ayrılmasının ardından ikinci kaleci olarak görev alan 21 yaşındaki Abdulsamed Damlu’nun ise sarı siyahlı takımla bir sezon daha sözleşmesi bulunuyor. 1 Temmuz 2014 yılından buyana Yeni Malatyaspor’da forma giyen Abdulsamed’in sözleşmesi 30 Haziran 2021 yılında sona erecek.

Sarı siyahlı takımın 18 yaşındaki milli kalecisi Murat Akşit’in ise 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. 1 Temmuz 2019’da Yeni Malatyaspor’a transfer olan genç milli eldivenin 30 Haziran 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Doğu Anadolu temsilcisinin Zimbabveli defans oyuncusu Teenage Lingani Hadebe’nin ise sözleşmesi devam ediyor. Beşiktaş’ın gündeminde olan 25 yaşındaki stoper, 14 Temmuz 2019’da Kaizer Chiefs takımından transfer edilmişti. Performansı ile bütün takımların dikkatini çeken Hadebe’nin sözleşmesi 30 Haziran 2022 yılında sona eriyor.

Yeni Malatyaspor’un Ekvatorlu stoperi Arturo Rafael Mina Meza’nın ise sözleşmesi bu sezon itibariyle tamamlandı. 21 Ağustos 2017 yılında Arjantin ekibi River Plate takımından transfer edilen ve 3 sezon sarı siyahlı formayı giyen Mina’nın sözleşmesi sona erdi. Mina ile Beşiktaş’ın yakından ilgilendiği iddia ediliyor.

Sarı siyahlı takımın Trabzonlu defans oyuncusu Mustafa Akbaş’ta sözleşmesi devam eden oyuncular arasında yer alıyor. 8 Ocak 2019’da Yeni Malatyaspor’a transfer olan Akbaş’ın sözleşmesi 30 Haziran 2021 yılında sona erecek.

Yeni Malatyaspor’un Fenerbahçe’den Sadık Çiftpınar’ın transferine karşılık olarak kadrosuna kattığı 22 yaşındaki stoper Yiğithan Güveli’nin sözleşmesi de devam ediyor. 1 Ocak 2019’da takıma katılan ve yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımda forma giyemeyen genç stoperin sözleşmesi 30 Haziran 2021’de tamamlanacak.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun devre arasında Yeni Malatyaspor’a transfer olan sol bek Karim Hafez Ramadan Seif Eldin’in de takımla sözleşmesi sona erdi. 31 Ocak 2020’de takıma katılan Hafez’in sözleşmesi sezon sonu itibariyle tamamlanmış oldu.

Yeni Malatyaspor’un 29 yaşındaki sol bek oyuncusu Sakıb Aytaç’ın da takımla olan sözleşmesi devam ediyor. 28 Ağustos 2019’da sarı siyahlı takıma transfer olan Aytaç’ın sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona erecek.

Doğu Anadolu temsilcisinin bir diğer sol beki Erkan Kaş’ın ise sözleşmesi sona erdi. 6 Ağustos 2018’de takıma katılan Kaş’ın sözleşmesi sezon sonu itibariyle tamamlandı.

Yeni Malatyaspor’un Fas asıllı oyuncusu İssam Chebake’nin de sözleşmesi devam ediyor. 4 Temmuz 2017’de Fransız ekibi Le Havre’den transfer olan Chebake’nin sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona erecek.

Sarı siyahlı takımın ön liberosu Robin Yalçın’ında sözleşme süresi tamamlandı. 10 Ocak 2019’da Çaykur Rizespor’dan Yeni Malatyaspor’a transfer olan Robin Yalçın’ın sözleşmesi sezonu sonu itibariyle sona ermiş oldu.

Yeni Malatyaspor’un Ganalı merkez orta saha oyuncusu Afriyie Acquah’ın sözleşmesi de devam ediyor. Özellikle İtalya’dan transfer teklifleri alan 28 yaşındaki oyuncu, 23 Ağustos 2019’da İtalya ekibi Empoli’den transfer edilmişti. Acquah’ın sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona erecek.

Malatya temsilcisinin Hollandalı merkez orta saha oyuncusu Mitchell Donald’ın da sözleşmesi sona erdi. 31 Temmuz 2018’de Kızılyıldız’dan transfer edilen Donald’ın sözleşmesi sezon sonu itibariyle tamamlanmış oldu.

Sarı siyahlı takımın 24 yaşındaki genç merkez orta saha oyuncusu Ahmed Ildız’da sözleşmesi devam eden oyuncular arasında yer alıyor. 1 Temmuz 2018’de Kasımpaşa’dan transfer edilen Ildız’ın sözleşmesi 30 Haziran 2021’de tamamlanacak.

Yeni Malatyaspor’da bu yıl takım kaptanı olarak görev yapan orta saha oyuncusu Murat Yıldırım’ında sözleşmesi devam ediyor. 31 Ocak 2017’de Boluspor’dan transfer edilen Murat Yıldırım’ın sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona eriyor.

Doğu Anadolu temsilcisinin Burundili on numarası Youssouf Ndayishimiye’nin ise sarı siyahlı takımla uzun bir sözleşmesi bulunuyor. 30 Ocak 2020’de Aigle Noir FC takımından transfer edilen 22 yaşındaki genç oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2023’te sona erecek.

Yeni Malatyaspor’un Fildişili sol kanat oyuncusu Moryke Fofana’nın da takımla sözleşmesi devam ediyor. 1 Temmuz 2019’da Konyaspor’dan transfer edilen Fofana’nın sözleşmesi 30 Haziran 2021de sona erecek.

Sarı siyahlı takımın 28 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Gökhan Töre de sözleşmesi devam eden oyuncular arasında bulunuyor. Opsiyonu kullanılarak sözleşmesi uzatılan Töre, 16 Temmuz 2019’da takıma katılmıştı. Töre’nin sarı siyahla olan sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona erecek. Töre’nin adı Beşiktaş ile anılıyor.

Yeni Malatyaspor’un devre arasında kadrosuna kattığı İzlandalı forvet Vidar Örn Kjartansson’un da sözleşmesi sona erdi. 27 Ocak 2020’de devre arasında transfer edilen Vidar’ın sözleşmesi sezon sonu itibariyle tamamlandı. İzlandalı golcünün bir yıllık opsiyonu bulunuyor.

Malatya ekibinin Giresunlu santraforu Eren Tozlu’nun sözleşmesi sona erdi. Bu sezon yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle uzun süre forma giyemeyen 30 yaşındaki golcü oyuncu, 1 Temmuz 2016’da takıma katıldı. Sarı siyahlı takımla başarılı sonuçlara imza atan Tozlu’nun sözleşmesi bu sezon sonu itibariyle tamamlandı.

Doğu Anadolu temsilcisinin geride kalan sezonda Kayserispor’dan kadrosuna kattığı tecrübeli golcü Umut Bulut’unda bir yıllık sözleşmesi bulunuyor. 6 Ocak 2020’de sarı siyahlı takıma katılan 37 yaşındaki golcü oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2021’de sona erecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Erdoğan (3 yıl önce)
    Şabek,Akuğa,Yusuf,Fofana,G.Töre hariç hepsi ni verin gitsin Defansa Mina alınmalı başka Kaleci acil alınmalı bir de Süper bir golcü alınmalı ikitanede bir sağ bir sol bek alınmalı Mevcut Başkan ve ekibi derhal kulüpden elini çekmeli yoksa düşecek 4 takımdan biri Malatyadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tulgay (3 yıl önce)
    Dia ile derhal sözleşme yenilenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • şaka bir yana sözleşmesi bitenler içinden Mina ve Robin Yalcın ile sözleşme yenilenmeli diğerlerine elveda denilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İsim yamak doğru olmaz yedi veya sekiz futbolcu dışında kim nereye gidiyorsa gitsin bunlara başkan ve hoca dahildir.bir sözümde fedarasyona oldu olacak adana demir bursa Akhisar kesmez TFF birinci ligin tamamını süper lige alın olmadı 2.ligide alın 365 gün maç oynansin işin tadı kaçtı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    37 yaşındaki umut bulut ile daha 1 yıl sözleşmesi varmış. Şaka gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Umuta 2 yıllık sözleşmeyi bizim başkan dışında kim yapar umut dia ve clerme sözleşmeleri bile başkanın gitmesi için yeterlidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    erkan kaşı amatör takımlar bile kabul etmez hayatım boyunca gördüğüm en dandik futbolcu demeyecem futbolculara hakaret olarak algılanmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfkı (3 yıl önce)
    Şu el kol işareti yapan kulüp başkanına sorun sözleşmesi bitenlerden talebi olabilir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sakıb ı istiyormuş. Üstünede Umut u verin. Ali Ağa El kol hareketinde rahmetli Cavcav ın rekorunu egale etti. Tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Bu yönetimin derhal bırakması gerekli..Hocanında bırakması lazım..Yine şahsi çıkarlardan kimseden ses çıkmıyor..Bu yıl her hafta öldük öldük dirildik..Yapılan yanlışlar gayet açıktı..Yeni sezona az var derhal bırakmaları lazım yeni yapılanma için ..en az 5 iyi oyuncu lazım ilk 11 için..
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (3 yıl önce)
    Kısace takımda oyuncu yok. Hepsini gönder 24 transfer yap. Bu oyuncularla 32 puan iyi almışız... Bu adamlarla süper ligde kalmayı bırak.1.ligden çıkamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunyamin (3 yıl önce)
    Ben bir elazığlı olarak ,malatya sporu tebrik ediyorum ligde kaldığı için,fakat çok büyük hatalar yapıldı,gilerme,jahovic,bifuma,fofanna,gibi topçuların satılıp veya kadroya alınmaması,hikmet hocanın getirilmesi,devre arası takır takır işleyen takimin kadrosunun bozulması büyük hata,yönetim başarısız olmus,hoca basarisiz olmus,herzaman sans boyle gelmez,istifa etmeliler,guven tazelemeleri gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan (3 yıl önce)Bunyamin isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığlı Hemşerim, Yorumlarınıza katılıyorum. Elazığ-Malatya kardeştir. Keşke Malatya-Elazığ F.K. adlı bir futbol takımız olsa ne güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Fenerbahçe de kaleci farnole talip olmuş inşallah giderse kurtuluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mina ve Hadebe hariç hikmet dahil hepsini yollayın hepsi takımı sattı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Başkan kulübü birakmamakta neden ısrar eder anlamış değilim tabi öyle bir kulüp tüzüğü varki evlere şenlik kulüp herkese açık değil oy kullanacak delegeler ya akrabası yada arkadaşı karşısına kulübe 100 trilyon bağışlayan aday çıksa divandan izin alması lazım diyelim divan izin verdi bu delege yapısıyla yine adil gevrek kazanır kisacasi bu kulüp ipotek altındadır kurtuluşu çok zordur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Bütün kulüpler sıraya girmiş malatyadan futbolcu transfer edelim diye hele dia denilen bir tosuncuk varki onu alana biz üste para vereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Sayın Gürkan sayın Fendoğlu takıma sahip çıkıp bizi bu yonetim ve Hoca'dan kurtariniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Ahmet ıldız umut cabek Mustafa Akbaş yigithan hemen gönderilmeli yoksa bu sene ilk yarıda dusmemiz kesinleşir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Umut Bulut, Ahmet İldiz, Murat Yıldırım, Mustafa Akbaş, İssam Chebake in sözleşmeleri kesinlikle uzatılmalı bunlar olmadan yeni bir küme düşme mücadelesi asla düşünülemez. Sayın Adil gevrek beyefendi başkanlığında büyük hoca Hikmet karaman da aynı şekilde takımın başında kaldığı yerden devam etmelidir!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Dia nın sözleşmesi 2 yıl daha uzatılmalı yoksa küme düşmemiz hayal olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    En lüzumsuz oyuncu Umut Bulut
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Umut bulut ile 5 yıllık yeni sözleşme yapılmalı.başka kulüpler transfer için kapıda bekliyorlar.sonra biz maçı izlerken nasıl güleceğiz.Ayrıca yiğithan güveli de Avrupada oynamak istiyormuş.Bizde çok verimli sezon geçirdi! Aman böyle değerleri başka kulüplere kaptırmayalım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (3 yıl önce)
    2020 2021 sezonunda kesin düşeriz bu futbolcularla kimse malatyaspora gelmek istemiyor şimdiden kapıya kilit vurun gidin malatyaspor taraftarını alaya almayın yöneticiler ? gidif üçüncü sınıf butbolcu getireceksiniz bir daha düşersek efsane malatyaspor gibi oluruz amatörden çıkamayız zaten bu yönetimle olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet yılmaz (3 yıl önce)
    sayın malatyalı hemşerilerim ben izmirde yaşıyorum ve malatyalıyım malatya sporuda seviyorum sayın adil gevrek ve ekiyle sağ olsun kümeye düşürdü eyer adil gevrek gerçek malatyalısa lutfen daha fazla malatyalıların ve malatya sporun gururyla oynamasın lutfen adilbey elini çek hikmet karamanda senin olsun sanki malatya düşmanı konuşacak çok şey var özetle söyledik eliniz çekin malatyadan pişkin pişkin özur diliyorsun utanmadan
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Yedekte iki genç kalecimiz var.Bunlar ne zaman oynayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yolla amatör de 3.lig de bi oynasın tecrübe kazansın sonra bakılır amatör zihinli arkadaşım
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Hiç bir planlama yok satılan futbolcuların ücretleri ne oldu muamma 7 8 aydır ücretini alamayan futbolcular var o kadar gelir o kadar futbolcu bonservis ücreti ne olduğu muamma kulüpte dönenleri sokaktaki çocuk biliyor ama nedense ilgililer Malatya nın önde gelenlerinden ses ve seda yok Malatyalı eğer sahip çıkmazsa bu kulüpte Efsane Malatyaspor gibi olması pek muhtemel
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (3 yıl önce)
    Aklıma Kemal Sunal un propaganda filmi geldi. Kasabanın sıhhıyecisi, öğretmeni.... o torafta kaldı diyor. ? bizde kalanlara bak ne kadar işe yaramaz varsa uzun sözleşme yapmış adil bey ve çok kıymetli yönetimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed coşkun (3 yıl önce)
    Erkan kaş ile sözleşme yenilenirse takım taraftarlığım biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim 44 (3 yıl önce)
    Malatya.birdaha.dusmasin.malatyaya.yakismiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Takıma çok çok iyi kaleci,iyi bir stoper en az iki orta saha iki de tecrübeli güçlü son vuruşları iyi sotrofor Ayrıca Dağbelören ve solvent için altarnatif futbolcular gerekli.Kadro planlaması iyi yapılmalı bu yol 4 takım düşüyor en küçük detay bile atlanmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (3 yıl önce)
    Beceriksiz bir yönetim in el de tuttuguna bak yarisi 2 ci lig de Banko oynamayan futbolcular
    0
    0
    Yanıtla