SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Yeniden Göreve Gelen Buz Kimdir?

0
Güncellendi - 2016-07-07 17:09:37
YMS'de Yeniden Göreve Gelen Buz Kimdir?
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig’de ikinci sezonunu yaşayacak olan Yeni Malatyaspor’da, İrfan Buz’da takımın başında ikinci dönemini yaşamaya hazırlanıyor. Geride kalan sezon takımı kümede tutan hatta Play-Off potasına kadar taşıyan tecrübeli teknik adam bu kez Süper Lig hedefiyle yeniden dümene geçti.

PTT 1. Lig’de 2015-2016 sezonunun bitimine yakın takımdan ayrılma sinyalleri veren Buz, ligin son haftasında Malatya İnönü Stadı’nda oynanan Boluspor maçı sonrası veda edip, helallik istemişti. Sezonun bitimiyle, mukavelesi devam etmesine karşın yönetimle karşılıklı anlaşarak takımdan ayrılan Buz, taraftarların ve camiasının sevgisini kazanmıştı.

Yeni Malatyaspor ile sözleşmesi devam eden tecrübeli teknik adam, herhangi bir resmi sözleşme imzalamadan takımın başına geçerek, görevine başlayacak.

SAHADA ANTRENÖR TRİBÜNDE TARAFTAR OLDU

Tecrübeli teknik adamın takımdan ayrılması kimilerinde büyük üzüntüye, kimilerinde ise hayal kırıklığına neden olurken; Buz’un galip gelinen bir maç sonrası taraftarların olduğu yere çıkıp üçlük çektirmesi, bir galibiyeti çocuklarıyla saha ortasında çocuk sevinciyle kutlaması, İrfan Başaran ile galibiyeti kutlarken gözlüğünü kırması kalmıştı. Buz, samimiyetiyle sahada antrenör, tribünde ise taraftar oldu.

Yücel İldiz’den boşalan teknik direktörlük görevini ligin 8. haftasında alan ve ardından kritik maçlarda aldığı galibiyetlerle takımı tehlikeli bölgeden uzaklaştıran İrfan Buz, takımda yaşanan sıkıntılara rağmen oyuncularına özellikle soyunma odasında yaptığı konuşmalarla takımını küme tutmuş ancak yaşanan sıkıntılarının takıma iyice yansımasıyla sarı kırmızılıları Play-Off potasına sokamamıştı.

BUZ NE YAPTI?

İrfan Buz Yeni Malatyaspor’un başına 2015-2016 sezonunun 8. haftasında geldi. Yücel İldiz’in ilk 7 haftada aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaşayan sarı kırmızılılar için İrfan Buz ismi çoğu kişinin kafasında soru işaretleri bıraksa da, aslında farklı bir dönemin yaşanacağını ortaya koymaya başlamıştı.

Göreve geldiğinde puan hesaplaması yapan ilk yarı için 20 puan hedefini koyan Buz, ilk yarıyı 21 puanda tamamlamış ve ikinci yarı için kümede kalma adına herkesi umutlandırmıştı. Ligin ikinci yarısında gazetecilere yaptığı her açıklamada, ‘bu takım kümede kalacak’ diyen tecrübeli teknik adam, en sıkıntılı ve umutsuz anlarda bile bu söyleminden vazgeçmedi.

Üst üste aldığı iyi sonuçlarla küme düşme potasından kurtulan takım, bir anda kendisini Play-Off yolunda buldu. Gazetecilerin ‘hocam Play-Off olur mu?’ sorularına Buz’un cevabı ‘önce kümede kalmayı garantileyelim’ oldu. Buz, ekibiyle birlikte zorlu geçen PTT 1. Lig’de büyük yatırımlar yapan kulüpler karşısında enteresan sonuçlar aldı ve takımı PTT 1. Lig’de tutmayı başardı.

İRFAN BUZ TAKIMI LİGDE TUTTU

Teknik direktör İrfan Buz, Yeni Malatyaspor’un başına sezonun 8. haftasında geçti. Buz, 5 puanla aldığı sarı kırmızılı takıma 43 puan kazandırdı ve ‘kümede kalma’ hedefini gerçekleştirdi.

Buz, ligin 8. haftasında takımın başına geçtiğinde sarı kırmızılıların 5 puanı bulunuyordu. 7 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Yeni Malatyaspor’u küme düşme potasından alan Buz, ilk yarıda 10 haftalık bölümde 16 puan topladı ve ilk yarıyı 13. sırada tamamladı.

Tecrübeli teknik adam, ligin ikinci yarısında ise aldığı sonuçlarla dikkatleri çekti. Buz, spor otoritelerinin ‘küme düşer’ dediği Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda 22 puan kazandırdı ve takımı ligde tuttu.

BOLUSPOR MAÇI SONRASI VEDA ETMİŞTİ

İrfan Buz, ligin son haftasında Malatya İnönü Stadı’nda oynanan Boluspor karşılaşması sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Malatyalılara veda etmişti.

Buz, “Herkese teşekkür ediyorum. Yönetime ve personele teşekkür ediyorum. Arkadaşları gerçekten çok sevdim. Artı bütün Malatyalılara teşekkür ediyorum. Onlar beni, bende onları seviyorum. Yaptığımız mücadelede bu sezon içerisinde haklarını helal etsinler. Malatya çok daha iyi yerlere layıktır. Çıtayı belirli bir yere getirdik, bunun üzerine çıkılması gerekiyor. Malatya halkı ve taraftarlarının bunu hak ettiğini söyleyebilirim. İnşallah önümüzdeki iki yıl içerisinde bu gerçekleşecektir” ifadelerini kullanmıştı.

İRFAN BUZ KİMDİR?

15.04.1967 İstanbul doğumludur. 1971 yılında ailesi ile birlikte Almanya'ya göç etti. Almanya’da öğrenimini tamamladıktan sonra olarak Dortmund Üniversitesi Teknik İnşaat bölümünden inşaat teknikeri olarak mezun oldu. Almanya'nın çeşitli kulüplerinde futbol oynadıktan sonra 1988 yılında Almanya 3. Lig takımlarından Lüdenscheid takımından Türkiye 1. ligi futbol takımı Sarıyer Spor Kulübü'ne transfer oldu. Daha sonra sırası ile Vanspor ve Sakaryaspor'da oynadıktan sonra 1995 yılında Almanya'dan teklif alarak bu ülkeye geri döndü. Almanya’da futbol kariyerine devam ederken Barışspor Hackenberg takımında antrenör futbolcu olarak teklif aldı ve bu takımda antrenörlük hayatına başladı.

1999 yılında Henef Köln spor okulunda UEFA B lisansını aldı. UEFA B lisansını birincilikle bitirdi. Daha sonra DFB yani Almanya Futbol Federasyonu'ndan teklif aldı ve alt yapılarda U-11'den başlayarak U-19'a kadar bütün yaş guruplarında antrenör olarak görev aldı. Bu yapılardaki çalışmaları 1999 – 2008 yılına kadar devam etti. 2005 yılında UEFA A Lisansını aldı. 2009 yılında TFF Avrupa temsilciliği görevinde bulunan Erdal Keser hocadan teklif alarak Milli Takım scout'luğu görevine başladı. Bu bölge Schalke, Dortmund, Bochum, Essen ve Duisburg bölgelerini içine almakta, Türk futbolcularının en yoğun olduğu bölge olarak tanınmaktadır. Daha sonra ise SpVg Olpe takımında 4 sene çalıştıran İrfan Buz, FC Iserlohn 46/49 takımının başına gelmiş ancak kısa bir süre bu takımı çalıştırdıktan sonra Bursaspor'da Christoph Daum'un yardımcılığına getirmiştir. Burada Daum'un yardımcılığını yapmış bu teknik adamın ayrılmasının ardından da 25 Mart 2014 günü Galatasaray SK ile deplasmanda oynanan Türkiye Kupası maçında takımın başına geçmiş ve takımı bu maçta Bekir Yılmaz'ın son dakika golüyle 2-2 berabere kalarak çok önemli bir avantaj kazanmıştır. Buz ise maçtan sonra "Hayatımın en mutlu günü !" ifadelerinde bulunmuştur. Daha sonra Bursaspor'un adı Elvir Baliç ile anılsa ve hatta Baliç ile prensip anlaşmasına varılıp Türk Telekom Arena'da maçı takip etse de son anda yönetim kurulu takımın başına İrfan Buz'u getirme kararı almıştır. İrfan Buz, 2014 - 2015 sezonu başlarında Bursaspor görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş'in bu göreve gelmesi ile birlikte boşta kalan Buz, 24 Eylül 2014 tarihinde Gençlerbirliği takımının başına getirilmiştir. 13.10.2015 tarihi itibari ile PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'a Yücel İldiz'den boşalan koltuğa getirildi ve sezon sonuna kadar bu görevi sürdürdü, lig bittikten sonra kulüp hocayla yollarını ayırdığını açıkladı. Yeni sezon için Bayram Bektaş'la anlaşan Yeni Malatyaspor'da, yeni hoca ile işler iyi gitmeyince Bektaş ayrıldığını duyurdu, yönetim tekrar İrfan Buz'la anlaşıldığını bildirdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Erol (7 yıl önce)
    Adamın eline iyi kadro verirsen tüm imkanları seferber et Y.Malatyayı süper lige çıkarır.Geçen dönem en kötü takımı bizdik.Düşmekten iyi kurtulduk.Bu yılda aynı hatalara düşmeden işi baştan sıkı tutmalıyız.Yoksa kimse bizim gözyaşımıza bakmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    vizyonu, misyonu, hırsı ve akademik liderliğiyle irfan hoca ileride dört büyüklerin ve milli takımın başına geçerse kimse şaşırmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • abartma kardeş bu ligin orta teknik ddirektörü. şampiyonnluğu unut
    0
    0
    Yanıtla