SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'den Cezaya İtiraz

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:52:01
YMS'den Cezaya İtiraz
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da, Sarıyer ile İstanbul’da oynanan karşılaşmada Yeni Malatyaspor taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle bir maç sahasında seyircisiz oynama cezasının şoku yaşanıyor. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen bir maç seyircisiz müsabaka oynama cezasıyla birlikte şok olan Yeni Malatyaspor yönetimi, gerekli evrakları hazırlayarak TFF’ye itirazda bulundu.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Enes Perçin, “Biz karar sonrası gerçekten şok olduk. Bu nedenle antrenman programımızı değiştirdik. Takımımız maçın oynanacağı Malatya İnönü Stadı’nda antrenman yaptı. Teknik heyetimiz, seyircisiz oynanacak olan karşılaşmada futbolcuları bu ortama alıştırmak için antrenmanı stada aldı. Taraftarlarımız ilk resmi müsabakada takımla buluşacağı için hummalı bir hazırlık içerisindeydi. Bunun yanında herkes canlı olarak takımımızı görme imkanı bulacaktı. Ama verilen karar hepimizi şoka uğrattı” dedi.

Cezanın iptali ya da ertelenmesi için TFF ile görüşeceklerini ifade eden Perçin, “Dileğimiz böyle hadiselerin olmamasıydı. İstanbul’da bizi destekleyen birçok taraftarımız vardı ama maç sonrası yapılanlar sportmenliğe aykırıydı. Bunun cezası da bir maç seyircisiz müsabaka oynama olarak belirlendi. Malatya’daki ilk maçımızda seyircisiz oynama cezası gerçekten üzücü oldu. Gerekli itirazları yapacağız. Cezanın iptali ya da ertelenmesi için TFF ile görüşeceğiz. Bundan sonraki süreçte taraftarlarımızın sağduyulu olmasını istiyoruz. Bu tip davranışlar Malatya'mıza ve taraftarımıza yakışmıyor. Bunun bilincinde olmalıyız” diye konuştu.

Sarıyer karşısında futbolcuların güzel bir oyun ortaya koyduklarını kaydeden Perçin, şunları söyledi: 

“Takımımız Sarıyer karşısında iyi mücadele etti. Yeni futbolcularımızın bir takım eksikleri vardı. Ama bunların hepsi zamanla telafi edilecektir. O yönden oynanan futbolu beğendik. Hücuma dönük bir futbol vardı. Hocamız maçın sonuna kadar kazanmayı isteyen bir Yeni Malatyaspor’u sahaya sürmüştü. Güzel bir maçtı ve 1 puan aldık. Bence iyi bir başlangıç oldu. Bunun arkası gelecektir. Hafta sonu sahamızda Gümüşhanespor ile oynayacağımız karşılaşmada da güzel futbolumuzu sürdürüp, galip gelmek istiyoruz.”

Yeni Malatyaspor genel kaptanı Çetin Aydoğan (fotoğraftaki) ise, Sarıyer karşılaşmasında takımın ortaya koyduğu performansın herkesin takdirini topladığını belirterek, “Takımın özgüveni açısından Sarıyer maçının bize olumlu dönüşleri oldu. Ligin ikinci haftasında sahamızda Gümüşhanespor ile karşılaşacağız. Bu ligde bütün takımlar aynı kalitede. Bizim her maça aynı ciddiyetle hazırlanmamız gerekiyor. Sporcu arkadaşlarımız ve teknik heyetimiz bu konunun bilincindeler. Kısmet olursa Gümüşhanespor maçını kayıpsız geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Aydoğan, Sarıyer maçında futbolcuların iyi mücadele ettiğini ve bu performansın artarak sürmesini beklediklerini ifade ederek, “Sarıyer maçı bir gösterge oldu. Futbolcu arkadaşlarımızın bu veriyi ortaya koyduktan sonra bunun altına inmemeleri gerekiyor. Zaten o bilinçle mücadele ederlerse, üzerine koyarak ilerleriz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız