SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'den Darbe Girişimine Tepki

0
Güncellendi - 2016-07-18 02:27:17
YMS'den Darbe Girişimine Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu Karacasu’da sürdüren Yeni Malatyaspor takımı 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında demokrasi ve milli iradeye sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın halkın darbecilere karşı sokaklara çıkmasını söylemesinin ardından kampta bulunan sarı kırmızılı ekip takım halinde Bolu meydanına gitti. Kalabalık toplulukla birlikte milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan takım uzun süre Bolu halkı ile birlikte meydanda durdu.

Yaşanan Darbe Girişimi’nin ardından 16 Temmuz’da akşam antrenmanına çıkan Yeni Malatyaspor, takım halinde Türk Bayrağı açarak,  milli iradenin ve demokrasinin öncüsü olduklarını bir kez daha gösterdi.

Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz, demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Buz, “Vatanımızı bölmek isteyen hainler ve bu darbeye kalkışan hainlere cevabını vatandaşlarımız ve bizlerde vermiş bulunmaktayız. Türkiye’yi öyle kolay kolay bölecek, parçalayacak bir şekle getiremezler. Biz birlik olduğumuz sürece bayrağımızı kanımızın son damlasına, son nefesimize kadar muhafaza edeceğiz. Yeni Malatyaspor olarak ülkemizde bir daha bu tür olayların gerçekleşmemesini umuyoruz. Şehitlerimizi anıyoruz. Bu ülke için her şeyimizi ortaya koyacağımızdan kesinlikle herkes emin olsun. Örnek bir davranış gösterdikleri için futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye’mizi ne olursa olsun kimse bölemez” dedi.

GEVREK'İN TEPKİSİ..

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek de, “Siyasi görüşü ne olursa olsun Gün birlik günüdür, ülkemize sahip çıkma zamanı” dedi.

Darbe girişimini sert bir dille protesto eden Gevrek, İstanbul’daki protestolara katıldı. Gevrek, “Siyasi görüşü ne olursa olsun Gün birlik günüdür, ülkemize sahip çıkma zamanı, meydanlarda olalım” diye konuştu.

Gevrek, her zaman demokrasinin yanında olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Ülkemize yapılan alçakça darbe girişimini şiddetle lanetliyorum.  Bu ve bunun gibi kahpece girişimlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin sonuna kadar yanındayız. Türkiye, bu hain girişimi milletimizin dimdik duruşu, devletimizin ve hükumetimizin gayreti ile bertaraf etmiştir. Milletimize silah sıkanlar, kurtuluş savaşında bile saldırıya uğramayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alçakça, haince, şerefsizce bombalayanlar bu milletin, bu ülkenin, bu devletin asla bir parçası olamaz. Milletimize çevrilmiş olan tankı ve silahı kışlasına sokan şanlı insanımız gereğini yaptı, yapacaktır. Darbe kalkışmasının duyulmasından itibaren insanımız ülkesine, hükumetine sahip çıkmıştır. Gerçekleştirilmiş olan bu alçaklığı asla unutmayacağız.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yms1

yms2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız