SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'li Futbolcular Testi Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:46:28
YMS'li Futbolcular Testi Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’da yeni sezon hazırlıkları sürerken, futbolcular laktat testinden geçti.

Teknik direktör Yücel İldiz yönetiminde Bolu Gerede kampını sürdüren Yeni Malatyaspor’da 11 günlük süre geride kaldı. Denenmeye gelen oyuncuların çokluğu, alt yapıdan alınan isimlerin kampa katılması ve dış transferin gecikmesi nedeniyle çok verimli bir ilk etap kampı geçiremeyen sarı-kırmızılı takımda hafta sonu bazı testler yapıldı. 

Futbolculara 10 günlük sürede yapılan kondisyon yüklemelerinin ne durumda olduğunu ve oyuncuların nabız, yağ, kilo gibi bazı değerlerinin hangi seviyede olduğunu analiz etmek için laktat testi uygulandı. Malatya’dan kampa davet edilen, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Abdullah Güllü ve Yrd. Doç. Faruk Akçınar’ın uyguladığı laktat testi başarıyla sonuçlandı. Futbolcuların sahanın etrafında kendi temposunda koşmasını, elektronik cihazlarla takip eden ve koşunun bir bölümün ortasında oyuncudan kan alarak o anki performansını inceleyen test teknik heyete her oyuncu hakkında ayrıntılı bilgi vermiş olacak. Test sonucu futbolcuların genel kondisyon durumları hakkında Yücel İldiz’e ve yardımcılarına kapsamlı bir rapor sunan Abdullah Güllü ve Faruk Akçınar ikilisi, kulübün gerek görmesi halinde bu tür bilimsel çalışmalarda Yeni Malatyaspor’a destek olabileceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız