SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Başarısı İçin

A- A+ PAYLAŞ

 Nurettin Soykan Tesisleri'inde, Yeni Malatya Spor için yapılan  istişare toplantısına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Mustafa Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Hasan Hüseyin Erkoç, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Derneği Başkanı Yunus Aktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek ile Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Görüş alış-verişinin yapıldığı ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

'ÇEŞİTLİ KONULAR YER ALIYOR'
14 Sayfalık yapılanma taslağında; kulübün neleri başarması gerektiği, başarı için neler yapması gerektiği, Yeni Malatya Spor'un ön ihtiyaç analizi, Yeni Malatya Spor'un Bank Asya 1. Lig ve Süper Lig için gerekli gelir karşılaştırması, Yeni Malatya Spor'un muhtemel gelir kaynakları, Gelir kaynaklarını değerlendirme, Yeni Malatya Spor'un ilişki çevresi analizi, Yeni Malatya Spor'un yapı çözümlemesi ve başarı göstergeleri, yönetim kurulu toplantılarının nasıl yapılması gerektiği ve yönetim kurulunun iş bölümü konuları yer alıyor.

SARAN; " BİRLİK VE BERABERLİK TOPLANTISI OLDU"
Toplantıya katılan Vali Ulvi Saran, "Yeni Malatya Spor'umuzun yeni sezona hazırlık, transfer ve gelecekteki politikalarının değerlendirilmesi kapsamında Belediye başkanımız, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz, ilimizin önde gelen isimleri ve kulüp yönetimimiz ile bir araya geldik. İstişare ve fikir alış verişi toplantısı oldu. İyi bir birlik ve beraberlik toplantısı oldu. Bu toplantıda; Yeni Malatya Spor'un gelecekteki konumuyla ilgili hususları tartıştık. Yeni Malatya Spor'un kısa süre içerisinde gösterdiği başarılar gerçekten takdire değer. Bundan sonrada hem bu yıl hem de önümüzdeki yıllar yüksek performans seviyesiyle takımımızın başarısını sürdüreceğine inanıyoruz. Hatta bu yıl bir üst lige çıkacak. Bu yönüyle bizim üzerimize düşen neyse yasalar, denetim ve gözetim sorumluluğumuz çerçevesinde ve aynı zamanda takımın varlığını geliştirmesi adına ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan tüm Malatyalılara, Malatyalı iş adamlarına Yeni Malatya Spor'a sahip çıkmaları konusunda mesaj vermek istiyoruz" dedi.

ÇAKIR; "ÖNEMLİ GELİŞMELER OLUR"
Malatya'nın bir futbol takımına ihtiyacının olduğunu her zaman konuşuyoruz diyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır; "Malatya'nın bir futbol takımına ihtiyacının olduğunu her zaman konuşuyoruz. Böyle bir futbol takımının da Malatya'nın tanıtımı noktasında, Malatya'nın ekonomisinin canlanması adına ve Malatyalılar arasındaki diyalogun, birliğin, beraberliğin sağlanması noktasında büyük bir katkı sağlayacağını herkes biliyor. Burada sadece belediyeden beklentiyle ya da belediyenin katkısıyla bunu sağlamak ve geliştirmek çok kolay değil. Doğruda değil. Doğru olan Malatya'nın bir bütün olarak; bütün birimleri, kurumları, şirketleri ve iş adamlarıyla buna sahip çıkmasıdır. Başarının anahtarının da bunda olduğuna inanıyorum. Bu anlamda güzel bir toplantı oldu. İnşallah bunun içerisini doldururuz. Bundan sonraki süreçte, Yeni Malatya Spor'umuza katkı noktasında önemli gelişmelerde olur. Dolayısıyla şuanda hazırlanan bütçeye baktığımız zaman mütevazi bir bütçe var. Bütün hesaplar ortada. Yönetim, bütçe ve hedeflerini sundu. Bundan sonra geriye başarı kaldı. Başarıyı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 FINDIKLI; "BERABER YÜRÜYECEĞİZ"

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da, "Eğer yönetiminiz şeffafsa, güvenilirse, güven veriyorsa arkasında şehri toplamak çok kolay olur. Ben şahsım adına Yeni Malatya Spor kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu'nun sonuna kadar arkasındayım. Bana ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Onlar dürüst olarak adım attıklarında yanlarında olacağım. Beraber yürüyeceğiz. Allah bahtlarını açık etsin" ifadelerine yer verdi.

 AKTAŞ; "HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK"
MİAD Başkanı Yunus Aktaş ise, iyi bir birlik ve beraberlik ortamının oluştuğunu belirterek, "İnşallah buradaki birlik ve beraberliğimiz takımada yansır. İstanbul'daki arkadaşlarımızın bir kısmı yorgun, bir kısmı kırgın inşallah o psikolojiyi de temizleyip, en kısa zamanda bir gece düzenleriz. Bütçe çok büyük değil, Malatyalılar bunu kaldırabilecek düzeyde. Herkes üzerine düşeni yapacak. Biz İstanbul'da Malatya kelimesini duyduğumuz zaman moralimiz düzeliyor. Özellikle de takımın başarısını duyduğumuz zaman kendi aramızda yorum yapabiliyoruz. O anlamda bir sorumluluk alıyoruz. Hepimiz dünü unutup yarına bakmak zorundayız. İnşallah yarınlar daha güzel olacak" dedi..

 ERKOÇ; "DÜN DÜNDE KALDI"
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, "Dün dünde kaldı. Önemli olan yarınların hesabını çok iyi yapmak. Ben kulüp başkanımızın bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Spor, dünyada bir hobi haline geldi. Sporsuz bir şehri de düşünmek mümkün değil. Biz Yeni Malatya Spor'u geçmişinde olduğu gibi yine parlak günlerinde, iyi günlerinde görmek istiyoruz. Bu anlamda da TSO olarak Sayın başkanımız ve yönetimin yanında olacağız. Bu şeffaf yönetime her türlü desteği de vereceğiz" diye konuştu.

Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, takımın hedefleri ve toplantı hakkında değerlendirmelerde yaparken, basın mensuplarının da fikirlerini aldı. Katipoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın kendisini telefonla arayarak, kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediklerini belirtti.

KATİPOĞLU: "ŞEFFAF BİR YÖNETİM VAR"
Yeni Malatya Spor kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, şeffaf bir yönetimin görev başında olduğunu ifade ederek, "Biz Yeni Malatya Spor'un başarısı için görev başındayız. Her şeyimizle şeffaf bir yönetimiz. Kimse bu konuda tereddüt etmesin. Bütün hesaplarımızda gayet açık. Şehirde de iyi bir birlik ve beraberlik oluştu. İstişare toplantısı da gayet iyi ve verimli geçti. İnşallah başarıyı da yakalayacağız ve takımımızı bir üst lige taşıyacağız
. Alt yapıda yeni bir oluşuma girdik. Teknik heyet değişikliği sonrası futbolcu seçmeleri yaptık. Bizim amacımız yarışmacı bir takım oluşturmak değil. Amacımız futbolcu yetiştirmek. Yetiştirici olmalıyız. Yetiştirici olduğumuz zaman takımda oluruz. Bu nedenle alt yapıya büyük önem veriyoruz. Bu anlamda da ilk olarak tesis sorununu çözeceğiz. Alt yapı için ayrı bir tesis oluşturup, profesyonel anlamda futbolcu yetiştireceğiz Geçtiğimiz sezon sıfırdan bir kadro oluşturduk. Bu sezonda iskelet kadromuzu bozmadan, gerekli mevkilere takviye yaptık. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Aceleci davranıp, hata yapmak istemiyoruz. Bank Asya 1. Lig'den futbolcu transferi yapabiliriz. Şuanda beklemedeyiz. Şunu da söylemem gerekir ki, iyi bir kadromuz var. Kulübün bütçesini de göz önünde tutarak, takıma fayda sağlayabilecek, nokta transferler yaptık. İnşallah bu sezon hedefimize ulaşacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız