SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Futbol Altyapısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:14
YMS'nin Futbol Altyapısı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından hayata geçirilen “Kulüp-Okul Futbolu Eğitim Projesi” içinde yer alan Yeni Malatyaspor’da altyapı çalışmaları hız kazandı. 

Proje kapsamında Malatya’da belirlenen 12 okul ile iş birliği içinde olan Yeni Malatyaspor kulübü, 15 Haziran’a kadar 240 öğrenciyle birlikte futbol şenliği düzenleyecek. Oyuncuların antrenmanlarda kullanacakları malzemelerden, ulaşım ve tesisine kadar her şeyi karşılayan kulüp, ayda 2 kez sporcularla buluşacak. Özellikle burada tespit edilen yetenekli çocukların kulüp bünyesine katılarak, altyapının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje çerçevesinde 240 sporcu Orduzu Pınarbaşı Tesislerinde antrenman yaptı. Keyifli vakit geçiren çocuklara antrenman bilincinin yerleştirilmesi planlanıyor.

Faaliyetle ilgili bilgiler veren Yeni Malatyaspor Altyapı Teknik Sorumlusu Murat Uçkun, “Faaliyetlerimizi “Kulüp-Okul Futbolu Eğitim Projesi” kapsamında gerçekleştiriyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından hayata geçirilen ve 63 profesyonel kulübün katıldığı “Kulüp-Okul Futbolu Eğitim Projesi” kapsamında Yeni Malatyaspor olarak bizde katıldık” dedi.

Kulüp olarak sporcuların her türlü malzeme ihtiyaçlarını karşıladıklarına dikkat çeken Uçkun, “Proje kapsamında ilimizde belirlenen 12 ilköğretim okulundaki beden eğitimi öğretmenlerimizle görüşerek, okullarında yetenekli 2001-2002’lerde 10, 2003-2004’lerde 10 oyuncu tespit edildi. Bu doğrultuda belirlenen 12 okulun antrenmanlarda kullanacakları malzemeleri kulübümüz tarafından kendilere teslim edildi. Bu oyunculara, okullarında haftada bir kez beden eğitimi öğretmenleri tarafından çalıştırılarak, kulübümüz tarafından da ayda 2 kez olmak üzere antrenman yaptırılmaktadır. Kendi araç ve tesislerimizi kullanarak, 240 tane oyuncuya 15 Haziran tarihine kadar futbol şenlikleri organize edilecektir” diye konuştu.

Uçkun, projenin amaçlarıyla ilgili de bilgiler vererek, şunları söyledi: “12 yaş ve altı futbol organizasyonlarını tekrar canlandırmak, oyuncu havuzunu genişletmek; yetenekli çocukları doğru zamanda, doğru eğitimin verilmesini sağlamak istiyoruz. Bunun yanında çocukları futbol sahasına çekerek, spor yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. En önemlisi de kulübümüzün U-7, U-8, U-9 ve U-10 takımlarını oluşturmaktır. Bu anlamda da oyuncu havuzumuzu genişletmek istiyoruz.”

Öte yandan yazın başladıkları yaz spor okulunu devam ettirdiklerini de sözlerine ekleyen Uçkun, “Yazın başlattığımız futbol okulumuzda aynı disiplin içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Velilerden gelen istek üzerine kış ayında da çalışmalarımızı devam ettirme kararı aldık. Bu sporcularımızda, Cumartesi ve Pazar günleri okullarını aksatmamak kaydı ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarda herhangi bir ücret alınmamaktadır. Yetenekli gençlere gerekli eğitimleri veriyoruz. Bu yetenekli gençleri tekrardan kulübümüze kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız