SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Gündemindeki İsim Havutçu

0
Güncellendi - 2016-06-07 16:52:49
YMS'nin Gündemindeki İsim Havutçu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor teknik direktör sorunun çözmek için yoğun bir mesai harcıyor. Sarı kırmızılılar listelerinde yer alan isimlerle temasa geçerken, listede yer alan isimler arasında Tayfur Havutçu’nun öne çıktığı öğrenildi.

Yeni yönetimi belirlemek için çalışmalarını sürdüren kulüp başkanı Adil Gevrek, diğer yandan da teknik heyet sorununu çözmek için görüşmelerde bulunuyor. Göreve devam edecek olan başkan Gevrek’in öncelikli hedefi teknik heyet sorununu bir an önce halledip, transfer çalışmalarına yoğunlaşmak.

GÖRÜŞMELER HIZLANDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan gelecek sezon için devam etmesi yönünde onay alan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, teknik direktör arayışlarını hızlandırdı.

Teknik heyet sorununu 10 gün içerisinde çözmeyi planlayan Gevrek, listede yer alan isimlerle temasa geçerken, takımı hedefe taşıyacak bir isimle anlaşmanın yollarını aramaya başladı.

Gevrek, teknik heyet sorununu çözdükten sonra transfer çalışmalarına yoğunlaşacak.

PTT 1. LİGİN EN SUSKUN TAKIMI

PTT 1. Lig’deki ilk sezonunda kümede kalan hatta Play-Off’u kıl payı kaçıran sarı kırmızılılar, yeni sezona en iyi şekilde başlamanın hesaplarını yapıyor.

Bir yandan mali kongre ve olağan genel kurul hazırlıklarını sürdüren ancak şuana kadar tarih açıklamayan yönetim, diğer yandan da teknik heyet problemini çözmek için yoğun bir mesai harcıyor. PTT 1. Lig’in şu ana kadar en suskun takımı Yeni Malatyaspor’da kulüp başkanı Adil Gevrek bu sessizliği bozmaya hazırlanıyor. Takımı hedefine taşıyacak bir teknik adamla anlaşmak isteyen kulüp başkanı Adil Gevrek yeni hocayı belirleme çalışmalarına hız verdi.

TAYFUR HAVUÇU İSMİ ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI

Sportif direktör Ali Ravcı ile birlikte çalışmalarını sürdüren başkan Gevrek, takımın hedefine uygun bir hocayla anlaşmanın yollarını arıyor.

Kabarık bir liste belirleyen ancak gelinen süreçte bu isimler üzerinde eleme yapan yönetim, Tayfur Havutçu’ya yöneldi.

Genç teknik adam ile bir ön görüşme yapıldığı ve bu görüşmenin olumlu geçtiği öğrenilirken, henüz net bir anlaşmanın yapılmadığı kaydedildi.

Havutçu'ya Yeni Malatyaspor ile Boluspor'un da talip olduğu öğrenilirken, sarı kırmızılıların daha ciddi bir teklif sunduğu belirtildi. Ayrıca teknik direktör Havutçu'ya Katar'dan da tekliflerin olduğu da öğrenildi.

TAYFUR HAVUTÇU KİMDİR?

Futbol yaşamına Almanya'da başlayan Tayfur Havutçu, profesyonel olarak sahalarda SV Darmstadt 98 forması ile adım attı. 2. Bundesliga ekibi Darmstadt'ta ilk maçına ligin 7. haftasında Wuppertaler SV karşısında çıktı. Havutçu, 10. haftada bir kez daha kavuştuğu formayı sezon sonuna dek bırakmadı ve 35 maçta forma giydi. SV Meppen ve 1. FSV Mainz 05'e birer gol attı. Ancak takımı sezon sonunda lig sonuncusu olarak küme düştü. Ayrıca kariyerinde ilk ve son kez Almanya Kupası maçına da çıktı ancak 2. turda elendiler.

1993-1994 sezonu başında yöneticilerin isteğiyle Fenerbahçe'ye transfer oldu. Teknik direktör Alman Holger Osieck döneminde takımın önemli isimlerinden biri oldu. 29 Ağustos 1993'te İzmir'de oynanan Altay maçı ile ilk kez resmi olarak Fenerbahçe formasını giydi. 2-1 biten maçta takımdaki ilk golünü kaydetti. Fenerbahçe sezonu, lider Galatasaray'ın bir puan gerisinde ikinci olarak kapadı. Sonraki sezon ise orta saha yerine savunmada oynatılan Tayfur, yine takımın önemli elemanlarından biri oldu. Sezondaki tek golünü Beşiktaş'a kaydetti. Ancak kupalarda ve ligde yine başarı gelmedi. Toplamda 53 maçta 2 gol atmayı başardı. 1994-95 sezonu UEFA Kupası'nda Fenerbahçe'nin 4 maçında da oynayarak ilk kez Avrupa Kupası maçında oynayan Tayfur, Fenerbahçe'nin Cannes'a 5-1 yenidiği maçta ise kendi kalesine bir gol atmıştır.

1995-96 sezonu başında Kocaelispor teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından Kocaelispor'a transfer edildi. İlk sezonunda 34 maçın hepsinde forma giyerek takımın 5. olup UEFA Intertoto Kupası'na gitmesine büyük katkıda bulundu. Ayrıca ligde 3 gol kaydetti. Türkiye Kupası'nda ise 6. kademede eski takımı Fenerbahçe'ye penaltılarla elendiler. Tayfur, penaltısını gol çevirse de takımını elenmekten kurtaramadı.

1996-97 sezonunda takımın başına Fenerbahçe'den hocası olan Holger Osieck geçti. Tayfur yine takımın değişmez isimlerinden oldu. 7. olan takım asıl başarısını Türkiye Kupası'nı kazanarak gösterdi. Kocaelispor yarı finalde Beşiktaş'ı, finalde de Trabzonspor'u eleyerek Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götürdü. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ise Galatasaray'a uzatmalarda yedikleri golle 2-1 yenildiler.

İki sezon Kocaelispor'da görev yaptıktan sonra, 1997-98 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Başkan Süleyman Seba'nın da akrabası olan Tayfur Havutçu, başarılı performansı ile Beşiktaş kulübünde de takım kaptanlığına kadar yükseldi.

3 Ağustos 1997'de Şekerspor karşısında forma giyerek resmi olarak ilk kez Beşiktaş için sahaya çıktı. İlk sezonunda Türkiye'de toplam 42 maçta forma giydi. Ligde başarı gelmese de Beşiktaş kupada başarılı sonuçlar aldı. Tayfur, 6. kademe maçında Gençlerbirliği'ne iki maçta birer gol kaydetti. Finalde Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş, 1-1 biten maçlar sonunda penaltı atışlarıyla kupayı aldı. Tayfur, üstüste ikinci kez ulaştığı kupa finalinde, Beşiktaş'ın son penaltısını gole çevirdi. İki takım Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde de karşı karşıya geldi. Tayfur, 2-1 biten maçın sonunda bu kupaya da uzanmış oldu. Tayfur aynı sezon Beşiktaş'ın bütün Avrupa maçlarında da forma giydi. UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarının ikincisinde NK Maribor'a bir gol attı. Maçın sonunda Beşiktaş tarihinde ilk kez gruplara çıktı. Beşiktaş grubunda üçüncü olarak bir üst tura çıkamadı.

Tayfur sonraki sezonlarda da Beşiktaş'ın vazgeçilmez oyuncularından olmaya devam etti. Beşiktaş ile kazandığı ilk ve tek lig şampiyonluğu 100. yılda kazanılan lig şampiyonluğu oldu. Ligde 31 maçta attığı 4 golle takımın en önemli isimlerindendi.

2005-06 sezonunda futbolcu-menajer olarak görev yapmıştır. Sezonun ilk yarısında sadece 4 maçta görev alan Tayfur, ikinci yarıda hiç şans bulamamıştır. Beşiktaş ile çıktığı son resmi maç 14 Şubat 2006'da İnegölspor ile oynanan Türkiye Kupası maçıdır. Beşiktaş maçı 1-0 kaybetse de sezon sonunda Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

Beşiktaş ile birçok Avrupa Kupası maçına çıkan Tayfur, 2000-01 sezonu Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Levski Sofya ve Lokomotif Moskova'ya birer gol atarak takımın gruplara kalmasına yardım etmiştir. Gruplarda ise AC Milan'a penaltıdan bir gol kaydetmiştir. Avrupa'da gol attığı bir diğer maç ise 3-3 biten Valerenga maçı olmuştur.

18 Temmuz 2006'da eski teknik direktörlerinden Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk karşısında oynanan bir maç ile futbol hayatına son verdi. Beşiktaş'ın 2-1 mağlup olduğu maçın öncesinde Beşiktaş'ta oynamış yabancı ve Türk futbolcular bir gösteri maçı yaptı. Tayfur, 7. dakikada yerini Jose Kleberson'a bıraktı.

1994-2004 yılları arasında 10 yıl boyunca 59 kez millî takımlara çağrılan Tayfur Havutçu, 45 kez Türkiye A Millî Takım formasını giymiş bu maçlarda 6 gol atmıştır.

Tayfur, Türkiye formasını ilk kez Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde 31 Ağustos 1994'te Makedonya ile oynanan özel maçta ikinci yarı Recep Çetin'in yerine oyuna girerek giydi. 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde bir kez kadroya çağrılsa da forma giyemedi. 1998 FIFA Dünya Kupası ön elemelerinde ise zaman zaman forma şansı buldu.

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Kuzey İrlanda'yı 3-1 yendikleri maçta millî takım kariyerindeki ilk golünü penaltıdan kaydetti. Aynı elemelerde Finlaniya'yı 4-2 yendikleri maçta 2 gol, Moldova ile 1-1 biten maçta 1 gol kaydedip, takımının play-off'lara kalmasında büyük katkıda bulundu. Play-off maçlarının ilkinde İrlanda'ya penaltıdan bir gol atıp durumu 1-1 yaptı. İkinci maçta ise 0-0 berabere kalan Türkiye, tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Tayfur, bu başarılı oyunu ile EURO 2000 kadrosuna da çağrıldı ve Türkiye'nin çeyrek finalde elendiği turnuvanın 4 maçının üçünde forma giydi.

Tayfur, millî kariyerindeki son golünü 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İsveç ile deplasmanda oynanan hazırlık maçında 90+4. dakikada penaltıdan atarak takımına beraberliği getirdi. Elemelerde zaman zaman forma giyen Tayfur'lu Türkiye play-off'ta Avusturya'yı geçerek tarihinde 2. kez Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı. Havutçu, kupa kadrosunda da yer buldu. 13 Haziran 2002'de Çin ile oynanan maçta son 6 dakika Tugay Kerimoğlu'nun yerine girerek Dünya Kupası'nda forma giyme şansını elde etti. Tayfur, Japonya ve üçüncülük maçı olan Güney Kore maçlarının da son anlarında oyuna dahil oldu. Üçüncü olan Türkiye ile birlikte bronz madalya sahibi oldu.

Dünya Kupası'ndan sonra birkaç özel maçta millî takım forması giyen Tayfur'un son millî maçı 31 Mart 2004'te Hırvatistan ile oynanan hazırlık maçı oldu. Tayfur, 74. dakikada Tolga Seyhan'ın yerine oyuna dahil olmuştu.

2006-07 sezonunun ilk yarısı antrenörlük kursuna giden Tayfur Havutçu, Zeki Önatlı'nın yerine antrenör olarak görevine başladı. Sezonun bitmesine iki hafta kalan istifa eden Jean Tigana'nın yerine Beşiktaş'ın son iki maçlığına teknik direktörü oldu. 19 Mayıs 2007'de oynanan Ankaraspor maçı ilk teknik direktörlük mücadelesi oldu ve Beşiktaş maçı 2-1 kazandı ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantiledi. Son hafta ise Kayserispor'a 3-0 mağlup oldu.

Sonraki sezon takımın başına Ertuğrul Sağlam'ın gelmesiyle Havutçu, Beşiktaş'tan ayrıldı. Ekim 2008'de Sağlam'ın istifası üzerine takımın başına gelen Mustafa Denizli'nin yardımcısı olarak takıma geri döndü. Sezon sonunda takım lig şampiyonu oldu. Sonraki sezon da görevine devam eden Havutçu, Denizli'nin geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle 5 Şubat 2010'da oynanan Gençlerbirliği maçında Beşiktaş'ın başında sahaya çıktı ve maçı 4-1 kazandılar.

2010-11 sezonunda Bernd Schuster'in yardımcılarından biri olarak görevine devam etti. Ancak maçları yedek kulübesi yerine tribünden takip etti. Schuster'in sezon sonuna doğru istifasıyla bir kez daha Beşiktaş'ın başına geçti. 19 Mart 2011'de Kayserispor karşısında alınan 4-2'lik galibiyetle görevine başladı. 12 Mayıs 2011 tarihinde Kadir Has Stadı'nda Türkiye Kupası'ını penaltılarla 6-5 kazanarak, Beşiktaş teknik direktörlüğünde ilk kupasını kazandı.

16 Mayıs 2011 günü Beşiktaş Futbol Takımı ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Ancak bu dönemde şike davası sebebiyle tutuklanması dolayısıyla görev yapamamıştır. Tahliye edildikten sonra görevinin başına dönen ve Süper Final boyunca takımın başında olan Havutçu, sezonun bitmesinin ardından teknik direktörlük görevini bıraktığını açıkladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • MUSTAFA UZUNPINAR (7 yıl önce)
    Tolunay Kafkas neden düşünülmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA UZUNPINAR (7 yıl önce)
    Şu anda boşta mı bilmiyorum fakat Tolunay Kafkas hem kariyerli hem de adam gibi adam
    0
    0
    Yanıtla
  • battal (7 yıl önce)
    Tayfur gelirse burdan idda ediyorum 10 mac sonra gider yilmaz vural veya ziya dogan ikna edilmeli saygilar.
    0
    0
    Yanıtla
  • vehbi (7 yıl önce)
    Sayın Malatyaspor yöneticileri Allah aşkına Malatyaspora getireceğiniz kişi isim yapmış kendisini ispatlamış olması gerekir Tayfur Havutçu nerede başarılı olmuş ki malatyaspora gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ddt (7 yıl önce)
    tayfur havutcunun antrenör olarak başarıları nedir acaba??? yazıkkkkk irfan hocadan sonra ..yeri dolmaz irfan hocanın kolay kolay...
    0
    0
    Yanıtla
  • kutay (7 yıl önce)
    irfan hoca ikna edilip onunla anlaşılmalı. o olmazsa 1. hüseyin kalpar 2. ünal karaman 3.nurullah sağlam 4. bayram bektaş 5. bülent korkmaz 6. soner tolungüç 7. yusuf şimşek 8. ercan albay 9. ergün penbe 10. erhan altın alternatifleri düşünülebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öcal doğan (7 yıl önce)
    Sayın Malatyaspor yöneticileri Başakşehir yardımcı antörnü Erol bulut bir düşünün lütfen . Kendini çok geliştirdi . Çoktan beri yardımcı antörlük yapıyor ve bir patlama Zaman'ı geldi . Çok faydalı olur diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • uu44 (7 yıl önce)
    tayfurun bi hocalığı yok adanademirde geçen sezon gördük tayfur gelirse bu takım küme düşmemeye oynar 6. 7. hafta istifa diye tribünde bağırılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyfullah Fırat (7 yıl önce)
    Tayfur Havutçu ismi tam bir fiyasko.Hiçbir teknik adamlık başarısı yok.Takımı savunma ağırlıklı oynatır.Oysa,PTT 1.lİg'de şampiyon olmak için ofansif oynamak gerekir.Tayfur hocanın Adana Demirspor'u ne hale getirdiği ortada.Bence oynattığı ofansif futbolla Ümit Özat,Erkan Sözeri,Samet Aybaba isimleri düşünülmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • mulayim (7 yıl önce)
    tam adamı bu işin acaba hangi lobinin istediğini yerine getireceğiz.Ziya Doğan,Mehmet Özdilek,Feyyaz Uçar ve Tayfur Havutçu
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (7 yıl önce)
    Allahaşkına biri çıksın ve irfan buzun ne suçu vardı desin.. zararın neresinden dönersen kardır..gidin irfan hocayı geri getirin..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA YILDIZ (7 yıl önce)
    HİÇ GELMESİN TAKIM DÜŞER
    0
    0
    Yanıtla
  • engin (7 yıl önce)
    bence en faydalı olacak olan kişi duygusal bağıda olduğunu zannettiğim Yılmaz VURAL hocamızdır. Çünkü yılmaz hoca kariyerine Malatya da başlamış başarılar elde etmiştir. Yalnız yapılacak mukavele uzun süreli ve başarıya endeksli bir ücret politikası ile olmalıdır. Basından takip ettiğimiz kadarıyla Almanya da 2 veya 3 lig takımını satın alıp kendisini ispatlamak niyetinde olan hocamıza kariyerinin başlangıcı olan Malatya'mız da takımın her şeyiymiş gibi yetkilendirip süper ligde şampiyonluğa oynatacak takım yaratacağından hiç kuşkum yok. Yetkililerin bu konuyu düşünmesi , Yılmaz hocam için de Hodri Meydan !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Takım ikinci lige marş marş.Yazık olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (7 yıl önce)
    nurullah sağlam gaziantep'in eski hocası veya ercan albay da olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    beğenmediğiniz yücel ildiz karabük'ü 2, bizi ve orduspor' süper lige çıkardı. bizim futbolcular yücel hocayla anlaşamadı, yoksa yücel ildiz bu ligin en iyi hocalarındandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    geçen ay malatya'da oynanan ve bize futbol ziyafeti sunan yeni malatyaspor- karşıyaka maçından sonra dikkatleri çeken karşıyaka'nın hocası soner tolungüç de düşünülebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (7 yıl önce)
    Yine ağır davranılıyor. Bu da ister istemez insanların kafasında acaba küme düşmemeye oynacakmışız gibi bir şüphe uyandırıyor. Halen Teknik direktör yok. Elle tutulur teknik direktörler ya yeni takımları ile anlaştı. Yada görüşmeler başladılar bize dönüşleri artık imkansız. Millet iç transferi bitirdi dışa başladı biz halen. ne zaman mali kongre ne zaman genel kurul yapacağız telaşındayız. Bizim önce teknik direktör almamız sonra da iç transfere başlamamız gerekiyor. Dış transferi unutun. muhtemelen sezon öncesi antrenmanlarına da yetişemezler. Ligler başlayınca transferler gelir. Çünkü her sene bu şekilde oluyor. Bu senenin de diğer yıllardan farkı şu anda görünmüyor. Lütfen acele edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    yılmaz vural'dan önce a. demirspor'u çalıştıran ve adeta demirspor'u şampiyonluktan eden tayfur havutçu'dan bir şey olmaz. daha kaliteli isimlere bakılmalı hüseyin kalpar, erkan sözeri, yücel ildiz, ünal karaman hatta şu an boşta olan irfan buz hocayla tekrar görüşülüp irfan hoca ikna edilmeli. yoksa malatya bu kafayla seneye küme düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (7 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Yücel ildizmi? aman ha ondan hoca olmaz.Bu Tayfur ondan ćok daha iyi.
    0
    0
    Yanıtla