SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Rakibi Hatayspor

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:52:45
YMS'nin Rakibi Hatayspor
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, 2. Lig Beyaz Grupta sezonu 4. sırada tamamlandı ve Play-Off statüsüne göre ligi 3. sırada bitiren Hatayspor'la eşleşti. Play Off'ta Hatayspor'la ilk maç 16 Mayıs Cuma günü Malatya'da, ikinci maç ise 20 Mayıs Salı günü Hatay'da oynanacak. İki takım, ligde son maçlarını 13 Nisan günü Malatya'da oynamış ve bu maçı Yeni Malatyaspor 1-0 kazanmıştı (Yandaki fotoğraf bu maçın seremonisinden). Ligin ilk yarısında Hatay'da oynanan maçı ise Hatayspor 3-0 galip bitirmişti.

LİGDE TOPLU SONUÇLAR VE PUAN CETVELİ..

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta fikstür maçları, Pazar günü oynanan 34. hafta maçlarıyla tamamlandı. Giresunspor 67 puanla ligi şampiyon olarak tamamlayıp 1. Lige çıkarken, sonraki 4 sırada yeralan Göztepe, Hatayspor, Yeni Malatyaspon ile Kartalspor takımları Play-Off'a kaldılar.

Ligin son hafta maçlarında alınan toplu sonuçlar şöyle:

34.Hafta

Kartalspor 5 - 2 Çankırıspor

Tarsus İdman Yurdu 0 - 0 Pendikspor

Sarıyer 3 - 3 Hatayspor

Tokatspor 0 - 4 Dardanelspor A.Ş.

Aydınspor 1923 3 - 1 İnegölspor

Kırklarelispor 1 - 0 Gaziosmanpaşa

Göztepe A.Ş. 3 - 2 Turgutluspor

Gümüşhanespor 0 - 0 Konya Anadolu Selçukluspor

Giresunspor 2 - 1 Yeni Malatyaspor

Bu sonuçların ardından ligin sonundaki puan sıralaması şöyle gerçekleşti:

Takım O  P

1.Giresunspor 34 67

2.Göztepe A.Ş. 34 66

3.Hatayspor 34 63

4.Yeni Malatyaspor 34 58

5.Kartalspor 34 58

6.Pendikspor 34 56

7.İnegölspor 34 54

8.Aydınspor 1923 34 46

9.Turgutluspor 34 43

10.Gümüşhanespor 34 40

11.Kırklarelispor 34 38

12.Tokatspor 34 38

13.Konya Anadolu Selçukluspor 34 36

14.Sarıyer 34 34

15.Tarsus İdman Yurdu 34 33

16.Dardanelspor A.Ş. 34 32

17.Gaziosmanpaşa 34 28

18.Çankırıspor 34 25

PLAY-OFF TARİHLERİ BELLİ OLDU

PTT 1. Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği Spor Toto 2. Lig Play Off müsabakalarının tarihleri belli oldu. 

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Çeyrek Final 1. maçlar 16 Mayıs Cuma günü, rövanşlar ise 20 Mayıs Salı günü oynanacak. Bu müsabakaların galipleri arasında yine çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Yarı Final 1. maçları 23 Mayıs Cuma günü, rövanşlar ise 27 Mayıs Salı günü oynanacak. Tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Final müsabakası ise 31 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. Müsabakaların başlangıç saatleri daha sonra ilan edilecek.

Ligin Beyaz ve Kırmızı gruplarını 2., 3., 4. ve 5. sırada bitiren takımların yeralacağı play-off müsabakalarında finale kalan takımlar arasında yapılacak maç, 1. lige yükselecek 3. takımı belirleyecek.

PLAY-OFF STATÜSÜ

Bu müsabakalar ile ilgili "2013-2014 Sezonu Spor Toto 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nde" yer alan madde şöyle:

"Madde - 3 Müsabaka Sistemi

...

(4) Çift devreli lig müsabakaları sonunda Spor Toto 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, PTT 1. Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılırlar. Play Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşur.

A - GRUP İÇİ EŞLEŞMELER

a) Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar "Birinci Eşleşme"yi, 3. ve 4. sıraları alan takımlar "İkinci Eşleşme"yi oluştururlar. Eşleşmeler çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyle oynanır.

b) Her iki grupta "Birinci Eşleşme" ile "İkinci Eşleşme"de tur atlayan takımlar "Üçüncü Eşleşme"yi teşkil ederler. "Üçüncü Eşleşme" çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların "İkinci Eşleşme"nin galibi olan takımların sahasında olması suretiyle oynanır. "Üçüncü Eşleşme"lerin sonunda tur atlayan takımlar, PTT 1. Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Final Müsabakasını oynamaya hak kazanırlar.

c) Play Off Müsabakalarında, galibiyet sayılarının eşit olması halinde averaj göz önüne alınır ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

B- FİNAL MÜSABAKASI

Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım PTT 1. Lig'e yükselen 3. takım olur."

HABER: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız