SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Yeni Teknik Direktörü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:04
YMS'nin Yeni Teknik Direktörü
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, takımın başına İrfan Buz'u getirdi.

Sezona Yücel İldiz ile başlayan ancak son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından tecrübeli teknik adam ile yollarını ayıran sarı kırmızılılar, teknik direktör İrfan Buz ile anlaştı.

Kulüp başkanı Adil Gevrek'in bire bir görüştüğü ve her konuda anlaşmaya vardığı Buz'un en kısa süre içerisinde Malatya'ya gelerek, kendisini sarı kırmızılı renklere bağlayan imzayı atıp, takımın başına geçmesi bekleniyor. 

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor'un her zaman ligde hedefinin olduğunu kaydederek, tecrübeli bir teknik adam ile yollarına devam edeceklerini belirtti.

Gevrek, İrfan Buz ile her konuda anlaştıklarını ve tecrübeli teknik adamın en kısa sürede takımın başına geçeceğini kaydederek, "Malatya kamuoyuna ve spor camiasına hayırlı olsun. Tecrübeli bir teknik adam ile anlaştık. İnşallah kötü sonuçları geride bırakıp, alacağımız iyi sonuçlarla üst sıralara tırmanacağız" dedi. 

Tecrübeli teknik adam İrfan Buz ise, Yeni Malatyaspor gibi büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. 

-İrfan Buz kimdir?-

İrfan Buz, 15.04.1967 İstanbul doğumludur. 1971 yılında ailesi ile birlikte Almanya'ya göç etti. Almanya’da öğrenimini tamamladıktan sonra olarak Dortmund Üniversitesi Teknik İnşaat bölümünden inşaat teknikeri olarak mezun oldu. Almanya'nın çeşitli kulüplerinde futbol oynadıktan sonra 1988 yılında Almanya 3. Lig takımlarından Lüdenscheid takımından Türkiye 1. ligi futbol takımı Sarıyer Spor Kulübü'ne transfer oldu. Daha sonra sırası ile Vanspor ve Sakaryaspor'da oynadıktan sonra 1995 yılında Almanya'dan teklif alarak bu ülkeye geri döndü. Almanya’da futbol kariyerine devam ederken Barışspor Hackenberg takımında antrenör futbolcu olarak teklif aldı ve bu takımda antrenörlük hayatına başladı.

1999 yılında Henef Köln spor okulunda UEFA B lisansını aldı. UEFA B lisansını birincilikle bitirdi. Daha sonra DFB yani Almanya Futbol Federasyonu'ndan teklif aldı ve alt yapılarda U-11'den başlayarak U-19'a kadar bütün yaş guruplarında antrenör olarak görev aldı. Bu yapılardaki çalışmaları 1999 – 2008 yılına kadar devam etti. 2005 yılında UEFA A Lisansını aldı. 2009 yılında TFF Avrupa temsilciliği görevinde bulunan Erdal Keser hocadan teklif alarak Milli Takım scoutluğu görevine başladı. Bu bölge Schalke, Dortmund, Bochum, Essen ve Duisburg bölgelerini içine almakta, Türk futbolcularının en yoğun olduğu bölge olarak tanınmaktadır. Daha sonra ise SpVg Olpe takımında 4 sene çalıştıran İrfan Buz, FC Iserlohn 46/49 takımının başına gelmiş ancak kısa bir süre bu takımı çalıştırdıktan sonra Bursaspor'da Christoph Daum'un yardımcılığına getirmiştir. Burada Daum'un yardımcılığını yapmış bu teknik adamın ayrılmasının ardından da 25 Mart 2014 günü Galatasaray SK ile deplasmanda oynanan Türkiye Kupası maçında takımın başına geçmiş ve takımı bu maçta Bekir Yılmaz'ın son dakika golüyle 2-2 berabere kalarak çok önemli bir avantaj kazanmıştır. Buz ise maçtan sonra "Hayatımın en mutlu günü !" ifadelerinde bulunmuştur. Daha sonra Bursaspor'un adı Elvir Baliç ile anılsa ve hatta Baliç ile prensip anlaşmasına varılıp Türk Telekom Arena'da maçı takip etse de son anda yönetim kurulu takımın başına İrfan Buz'u getirme kararı almıştır. İrfan Buz, 2014 - 2015 sezonu başlarında Bursaspor görevinden ayrılmıştır. Şenol Güneş'in bu göreve gelmesi ile birlikte boşta kalan Buz, 24 Eylül 2014 tarihinde Gençlerbirliği takımının  başına getirildi. Buz, son olarak Yeni Malatyaspor ile anlaştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız