SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'ye Başkan ve Yönetici Olmanın Koşulları

0
Güncellendi - 2019-05-24 03:22:42
YMS'ye Başkan ve Yönetici Olmanın Koşulları
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’da Seçimli Kongre 2 Haziran, gerekli çoğunluk sağlanamaz ise 9 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Evkur Yeni Malatyaspor’da Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı ise 2 Haziran Pazar günü 10.00’da Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesislerinde yapılacak. Gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, 9 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Kulüp Başkanlığı adaylığı ve yönetim kurulu üyeliği adaylığına başvurmak için gerekli olan şartlar neler?

YENİ MALATYASPOR KULÜBÜ TÜZÜĞÜNÜN SEÇİM TOPLANTISI İLE İLGİLİ MADDELERİ;

"SEÇİM TOPLANTILARI VE GÜNDEMİ

MADDE: 27 - Seçim toplantıları üç yılda bir, yıllık Mali olağan Genel Kurul toplantısını izleyen ikinci  hafta sonundaki tatil günlerinden birinde olağan olarak ya da Tüzüğün 28. maddesi gereğince olağanüstü yapılır. Olağanüstü Seçim Toplantılarının da hafta sonundaki tatil günlerinden birinde yapılması zorunludur.

Olağan seçim toplantısının gündeminde yalnız;

a- Kulüp Başkanının,

b- Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

c- Denetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

d- Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

e- Sicil Kurulu asıl ve yedek üyelerinin

seçimleri bulunur.

Olağanüstü Seçim Toplantısı gündeminde yalnız seçilmesi gereken organların seçimleri bulunur. Seçim toplantıları gündemine hiçbir ek yapılamaz.

Seçim Toplantılarında Başkan Adaylarının Program ve Tanıtım konuşmaları dışında hiçbir konuşma

yapılamaz.

Seçim Toplantıları geri bırakılamaz.

BAŞKANLIĞA VE KURULLARA SEÇİLMEK İÇİN KIDEM YILI VE NİTELİK

MADDE: 59 - Aday olan kişilerin kaydı açık ve Genel Kurula katılma hakkına sahip, üye sicil kayıtlarına göre, Kulübe kaydoldukları tarihten başlayarak ;

a) Kulüp Başkanlığı için  5  (Beş)

b) Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5   (Beş)

c) Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5   (Beş)

d) Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeliği için  10 (On)

e) Sicil Kurulu asıl ve yedek üyeliği için  10 (On)

kıdem yılını doldurmuş olmaları gereklidir.

Kulüp Başkanlığı'na seçilebilmek için a) bendinde öngörülen kıdem süresini doldurmuş olmak ve Madde 61 belirtilen gerekçeye uyması gerekmektedir. Geçici çıkarma cezası almış olanlar bu ceza yerine getirilmiş veya affa uğramış olsalar bile Başkanlığa ve organ üyeliğine seçilemezler.

GÖREV SÜRELERİ

MADDE: 60- Başkan, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Sicil Kurulu ve Disiplin

Kurulunun görev süreleri  3 ( üç ) yıldır.

Süresi bitmeden istifa eden, düşen ya da düşürülen Başkan ile Kurullar üyeleri yerine seçilenler, eskilerinin sürelerini tamamlarlar.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

SEÇİM ÖNCESİ İŞLERİ

ADAY OLMAK İÇİN BAŞVURU USULÜ

MADDE: 61-

Kulüp Başkanlığı adaylığı ve yönetim kurulu üyeliği adaylığına başvurmak için,

a-  59. Maddeye göre yeterli kıdemi bulunan başkan adaylarının seçimin yapılacağı genel kurulda seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin imzalı talebi ile, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Divana teklif etmesi veya adaylık başvurusunda bulunacak kişinin Kulübe en az 100.000 TL'lik bağışta bulunması ve makbuzu divan başkanlığına ibraz etmesi gerekmektedir,

b- 59.Maddeye göre yeterli kıdemi bulunmayan başkan ve yönetim kurulu üyesi adaylarının aday olabilmek için: başkan adaylarının 500 000 TL bağışta bulunması ve seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Kulüp divanına teklif etmesi, yönetim kurulu asil üyeliği adaylarının ise 50. 000 TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim Kurulu yedek üyeliği adaylığı için ise 20.000.-TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim Kurulu asil üyeliği adayları Genel Kurulda seçilirse seçildiği tarihiden itibaren en geç 30 gün içinde Kulübe 50.000.-TL daha bağış yapmaları gerekir."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: EYMS'nin 2018'deki mali genel kurulundan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • çok ayıp (4 yıl önce)
    sayın editör lütfen kayırmacılık yapmayınız; avrupa 1. si dünya2. si hastane kundaklanırken ortalarda olmayan siyasiler nasıl oluyorda en ön sıralarda oturabiliyor ve gülebiliyorlar????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yuksel (4 yıl önce)
    Buyuk kuluplerde yapilan secimler turkiye gundemine oturuyor bizdeki secimin harareti kizismasi bile yok sonrada kucuk takimiz kucuk kulubuz dedikmi kufurler havada ucusuyor su baskanlik icin halbuki ne isimlerin yarismasi gerekmezmiydi ???
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    500 bin tl vermeyen aday olmasın çok mantıklı bir karar tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (4 yıl önce)
    YENİ ADAYLAR NERDE ÇIKDI ŞİMDİYE KADAR MALATYA SPORUN YANINDA OLMAYAN İNSANLAR MALATYA SPOR BİR YERLERE GELİNCEMİ MALATYA SPOR AKLINA GELDİ BİZ MALATYALI OLARAK ADİL BEYİN YANIDAYIZ HERZAMAN ADAY OLMAYIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (4 yıl önce)
    Üye sayısı artırılmalı. Her üye belli bir aidat ödemeli. Ödemeyenin üyeliği geçersiz olmalı. Üye sayısı çok az. Bir süperli takımına göre çok çok az. Başkan adayı olanlardan da en az 1 milyon TL. alınmalı.
    0
    0
    Yanıtla