SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoğun Güzergahlara Yeni Hatlar Açıldı

0
Güncellendi - 2017-09-14 03:36:24
Yoğun Güzergahlara Yeni Hatlar Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • MOTAŞ Genel Müdürü; “Yeni dönemde öğrencilerin ulaşım diye bir gündemi olmayacak”

Her dönem başında eğitim öğretime hazırlanan eğitimciler gibi yenilenerek, takviyeler yaparak toplu taşımaya hazırlandıklarını söyleyen MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, eğitim öğretimde aksaklıkların yaşanmaması için her türlü tedbiri aldıklarının altını çizdi.

Bir önceki eğitim öğretim dönemine göre daha fazla araçla daha fazla hatta, daha sık aralıklarla seferler düzenleneceğini vurgulayan MOTAŞ Genel Müdürü; “ihtiyaç duyduğumuz ve taleplerin yoğun olduğu güzergahlara yeni hatlar açtık. Yolcu yoğunluğu olan hatların da araç sayısını artırarak sefer aralıklarını kısalttık. Yani sefer sayısını artırdık.

Bu hatların en yoğunlarından biri olan 17B Temelli Üniversite hattının araç sayısını artırdık. Önceki yıl sabah saat 09 00’a kadar her 7 dakikada bir yapılan seferleri artırarak sefer aralığını 5 dakikaya düşürdük. Ayrıca 4 adet körüklü otobüsü de yedekte bekleteceğiz. İhtiyaç halinde takviye araçlarımızı devreye alacağız. Söz konusu hatta yoğunluklu olarak körüklü otobüslerimiz çalışacaktır” ifadelerine yer verdi.

MOTAŞ Genel Müdürü, 17B Temelli Üniversite hattına çalışacak araçların sefer aralığını yeni dönemde sabah saat 09 00’a kadar 5 dakikada bir olarak planladıklarını, akşam dönüşünde 10 dakika; ihtiyaç duyulduğunda yani yolcu yoğunluğu oluştuğunda bu seferlerin artırılacağını belirterek; “toplu taşımayla ilgili planlamayı yaparken, özellikle öğrencilerimizin ulaşım gibi bir sorunu kafalarına takmamalarını düşünerek yapıyoruz. Yavrularımızın, kardeşlerimizin ulaşım derdi gibi bir sorunu belleklerinden silip atmalarını; gündemlerinden çıkararak tüm hücreleriyle derslerine yoğunlaşmalarını, ülkenin geleceğine dair planlar yapmalarını ve projeler geliştirmelerini bekliyoruz. Bu anlamda ne kadar katkı sağlayabilirsek o denli kendimizi başarılı ve de mutlu hissedeceğiz” diyerek yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Daha önce yeni eğitim öğretim dönemine yönelik alınan tedbirlerle ilgili MOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada MAŞTİ Üniversite hattında çalışan Trambüslere takviyeler yapıldığı ve yapılan takviye araçlarla birlikte her 6 dakikada bir sefer düzenleneceği belirtilmişti. Yapılan açıklamada ayrıca bayanlara yönelik çalışacak 2 adet pembe trambüsün de devreye alınacağı müjdesi verilmişti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • yaşar baba (6 yıl önce)
    Şoför okulu üniversite hattı oluşmayacak mı? Yakınkentte oturan öğrenci maştiye gelmek zorunda mı? Yarım yamalak iş yapmayın,beklentilere cevap verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe (6 yıl önce)
    17-B mükemmel oldu. Teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalisi (6 yıl önce)
    Kardeşim her şey tirubusla çözülmüyor 17 B yi 5 dakikaya dusurseniz bile çözemezsiniz 17 N temeli tarafında dolu geldiği için eski devlet hastanesi Çosnuk de binilemiyor siz Araştırma hastanesi ile ünüversite yi bir birinde ayirmazsaniz çözülemez hastane yolcusun da ünüversite öğrencilerine yer kalmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • bunları.biliyormusunuz (6 yıl önce)
    zammı nasıl unuttu millet...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    sanayi yeni köygarajı - toki civarı hat olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Nazif (6 yıl önce)
    O değilde Ömer halisdemir ve fethi sekin fotoğraflarıyla anılmasından dolayı motaşı tebrik ederim, güzel fikir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ajitasyon kardeşim, ajitasyon...
    0
    0
    Yanıtla
  • O GÜZEL FİKİR EYVALLAH...AMA SEN PLAKALARA BAK ÖZEL PLAKA OLMUŞ HAYIRDIR NE İŞ MOTAŞ ???
    0
    0
    Yanıtla