SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoğun Talep Aldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde faaliyet gösteren ve bölgeye hitap eden Kredi Garanti Fonu'nun 8 ay gibi kısa sürede kredi noktasında sıkıntı çeken işadamlarının can simidi olduğunu söyledi.

24 Nisan 2012 tarihinde, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle kurulan Kredi Garanti Fonu geçen 8 aylık süre içinde 8 milyon liralık bir kefaletle iş adamlarına destek oldu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kredi kullanma noktasında bankalarla çeşitli sıkıntıları bulunan işadamlarının işlerini büyütmeleri ya da sürdürmeleri noktasında Kredi Garanti Fonu Malatya Şubesi'nin bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Kredi Garanti Fonu'nun 32 ilde faaliyet gösterdiğini belirten Erkoç, şöyle konuştu: “Girişimlerimizle geçen Nisan ayı içinde kurulan şube, bugüne kadar gerek bankalar gerek firmalarımızdan yoğun bir talep aldı. Geçen süre içerisinde kefalet kullandırma noktasında bir referans noktası oluşturmuştur. Geçen 8 aylık süre içerisinde ortalama 35 firmamız müracaat etmiş ve yine yaklaşık 8 milyon TL'lik bir krediye kefil olunmuştur.” 

Kredi Garanti Fonu'nun “Mikro Kredilere Mikro Krediler”, “Her Köye bir Kobi” gibi projelerle iş adamlarımıza desteğini sürdürdüğünü belirten Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:”Geçen hafta bir banka ile bir anlaşma daha yapılarak Küçük Ölçekli Projelerde Kadın ve Genç Girişimcilere İlk Ateş Kredisi Kefalet Desteği, küçük esnafımız ile KOBİ'lere kefalet desteği veren kuruluşumuz, işletmelerin İPARD kapsamındaki tarımsal yatırımlarına da kefalet desteği vermektedir. Hazine kaynağından verilen kefaletler karşılığı kullandırılan kredilerin Sınırlamaya Tabi Olmayan Krediler olarak sınıflandırılması bankaların kuruluşumuz kefaletine olan talebini artırmaktadır. KGF bir yandan KOBİ ve küçük esnaf ve sanatkarın krediye erişimine kolaylık sağlarken diğer yandan bankaların kredi kalitesini yükselterek hacminin de artırılmasına katkı sağlamaktadır. İlimizde faaliyet gösteren banka şubelerinin yönlendirdiği birçok firmaya kefalet desteği sağlayan KGF Malatya Şubesi, özellikle kredi değerliği olan ancak teminat yetersizliği nedeniyle kredilendirilemeyen firmaların bankalarca Kredi Garanti Fonu'na yönlendirilmeleri oldukça dikkat çekicidir. Biz, bu fonun Malatya'da kurulmasının önemini bildiğimiz için girişimlerde bulunmuştuk.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız