SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoğun Talep Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:01
A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak ilçesinde yaklaşık bir yıldır üretimin yapıldığı bakır ve ahşap işleme atölyesinde toplamda 50 kişinin istihdam edildiği ve atölyelerin 150 bin liralık ciroya ulaştığı kaydedildi 

Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, beraberinde ilçe belediye başkanı Mehmet Boyraz ile birlikte bakır ve ahşap işleme atölyelerini ziyaret ederek, atölyelerde işlenen ürünleri inceledi.

Kaymakam Gündoğdu, ilçede yaklaşık 25 çeşit maden bulunduğunu ve maden işlemeciliğine yönelik çalışmalar neticesinde bakır işlemeciliği ve ahşap işlemeciliği atölyesi üzerine yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Bakır işlemeciliği ve ahşap işlemeciliği atölyesine ilçe halkının yoğun talep gösterdiğine işaret eden Kaymakam Hasan Gündoğdu, şunları söyledi: “Yaklaşık 50 bayan atölyelerde bakır ve ahşabı işleyerek üretim yapmaktadır. Bayanların 30 tanesi bakır işleme atölyesinde 20 tanesi de ahşap işleme atölyesinde çalışmaktadır. Atölyelerde işlenen ürünler piyasaya çıktı, atölyede üretim yapan bayanlar da üretim yaptıkları için mutlu. Atölyelerdeki ürünlerin satışından 150 bin liralık ciroya ulaşıldı. Bayanlar atölyelerde meslek öğrenmekte ve öğrendikleri meslek ile gelir elde ederek ailelerine katkı sağlamakta.”

Kaymakam Gündoğdu, atölyelerin yaklaşık bir yıldır faaliyette olduğunu söyleyerek gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ise, bakır ve ahşap işleme atölyelerinin ilçe halkı için gelir getirici bir faaliyete dönüşmesinin ilçe halkı açısından memnuniyet verici bir gelişme olduğunu kaydetti. Başkan Boyraz, atölyelerde 50 bayanın istihdam edildiğini, bu istihdamın ilçe açısından önemli bir kazanç olduğunu kaydetti.

Kuluncak ilçesinin göç verdiğini anımsatan Boyraz, ilçede gelir getirici yeni iş kollarının açılmasıyla, ilçedeki göçün önüne geçileceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız