SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoğurt T Hücrelerini Güçlendiriyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:43
Yoğurt T Hücrelerini Güçlendiriyor
A- A+ PAYLAŞ

Viyana Üniversitesi’nin çalışması, yoğurdun bağışıklık sistemi için önem taşıdığını gösterdi. Çalışmaya göre yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale getiriyor.

Üniversite araştırmaları, yoğurdun insan sağlığı açısından ne denli yararlı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Örneğin; Viyana Üniversitesi’nin ‘yoğurdun bağışıklık sistemi üzerine etkisi’ konulu çalışmasına göre, günde 3-4 porsiyon yoğurt tüketmek bağışıklık sistemi açısından çok önemli. Yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini güçlendirerek daha aktif olmalarını sağlıyor, içindeki dost bakteriler ise mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Tennessee Üniversitesi'nin araştırmasında ise diyet programlarında yoğurdun etkisi incelendi. Araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.

Yoğurdun sindirim açısından vücuda faydalı olduğunu vurgulayan Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan, özellikle yoğurt içeriğindeki kalsiyum ve protein yüksekliğine vurgu yaptı. Hakarayan, hem sağlıklı kişilerin hem de diyet yapanların günlük kalsiyum ihtiyacını gidermek için yoğurt tüketmesi gerektiğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız