SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YÖK 3 İsmi Bildirdi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde bir süre önce yapılan aday adaylarının sıralamasının belirlenmesine yönelik oylamanın ardından, ilk 6'ya giren isimlerin bildirildiği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'ün de bu isimleri değerlendirdiği ve ilk 3'te yeralan isimleri rektör adayı olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bildirdiği öğrenildi. Buna göre; 1- Prof.Dr. Cemil Çelik, 2- Prof.Dr. Sezai Yılmaz, 3- Prof.Dr. İbrahim Keleş'ten oluşan 3 kişilik aday listesi Çankaya'ya sunuldu.

İnönü Üniversitesi'nde mevcut rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle, 4 yıllık yeni dönemde görev yapacak rektörün belirlenmesine yönelik süreç, 18 Haziran'da üniversite bünyesinde, adayların sıralamasını belirlemek amacıyla yapılan oylamayla başlamıştı. Bu oylamada; 1- Cemil Çelik 183, 2- Sezai Yılmaz 170, 3- İbrahim Keleş 21, 4- Özcan Ersoy 14, 5- Mehmet Demircan 8 ve 6- Ergün Ekinci 3 oyla sıralanmışlardı.

İlk 6, YÖK'e bildirilmişti. YÖK'ün kendi değerlendirmesini de yaptığı, Malatya'daki oylamada ilk 3 sırayı alan isimleri, sıralamayı değiştirmeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e aday olarak ilettiği, bu isimlerden birinin rektörlüğe atanacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız