SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Yok Artık' Dedirtti.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP'ye geçen ve bu partinin genel başkan yardımcısı olan Demokrat Parti eski genel başkanlarından Süleyman Soylu'nun, geçtiğimiz Pazar günü Malatya'da katıldığı toplantıdaki konuşmasının AKP içerisinden dahi tepki gördüğü bildirildi.

AKP'nin İl Danışma Meclisi toplantısına  ve DP'li bir grubun AKP'ye geçiş törenine katılmak üzere üzere Malatya’ya gelen Süleyman Soylu, Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda son dönemlerde sıkça dillendirilen başkanlık sistemine değinmiş ve  mevcut parlamenter sistemin her yerde Türkiye’nin ayağına bağ olduğunu öne sürerek şunları söylemişti:

"Türkiye’de Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini kendisi için istememektedir. Türkiye’nin geleceği için istemektedir. Zaten önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra 5+5 ya da 4+4, 10 yıl Türkiye’nin başındadır. Onun karizması, onun yaptığı hizmetler onun Türkiye ve milletle birlikte bütünleşmesinde Başkanlık sistemine zaten ihtiyaç yoktur ki. Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet ve ebedi başkanıdır."

Özgürlükçü, demokratik, bu milletin temel referanslarıyla örtüşen bir Anayasa yapmanın en önemli görevlerinden olduğunu kaydeden Soylu, "Türkiye’yi, bilin ki darbecilerin, darbeci generallerin ortaya koymuş olduğu Anayasadan kurtarabilecek ve Türkiye’yi yepyeni bir anlayışa kavuşturabilecek yegane parti Ak Partidir. Allah’a yemin ederim ki, Türkiye’deki bütün meselelerin çözülmesinde en yetkili lider ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu millet kararlıdır. Dün bu milletin Menderes’ini aldınız, dün bu milletin Özal’ını aldınız, Vallahi de, billahi de, tallahi de, bu millet size Erdoğan’ı vermeyecek, sahip çıkacaktır." diye konuşmuştu.

KENDİ PARTİSİNDEN BİLE..

Milliyet Gazetesi'nde yeralan bir haberde, Soylu'nun Malatya'daki açıklamasına ilişkin şu satırlara yer verildi:

"..Demokrat Parti Genel Başkanlığı döneminde Ak Parti’ye ve Erdoğan’a sert eleştirilerde bulunan, şimdiki Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun önceki gün hızını alamayarak sarfettiği “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet ve ebedi başkanıdır” sözleri Ak Parti çevrelerinde bile “Yok artık” dedirtti. Soylu, dün sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, demokrasi içerikli konuşmasının, aklından hiç geçirmeyeceği “ebedi şef” gibi bir içeriğe taşınmasının ayıp olduğunu savundu. Açıklamasında, “Ebedi şef, milli şef” gibi kavramların uzak durduğu, mücadele ettiği kavramlar olduğunu vurgulayan Soylu, ömrünün demokrasi mücadelesiyle geçtiğini, şeflik düşüncesini demokrasiye musallat olan düşünceler olarak gördüğünü aktardı.."

Soylu'nun, AKP'ye geçmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde söylediği sözlere de yer verilen Milliyet'teki haberin tamamını aşağıdaki adresten okuyabilirsiniz:

http://siyaset.milliyet.com.tr/soylu-ovgu-duvarini-asti/siyaset/siyasetdetay/05.02.2013/1664736/default.htm

"KIRAT ONU SIRTINDAN ATMIŞTI.."

Bu arada, Hürriyet Gazetesi'nde Yalçın Bayer'in köşesinde de, konuyla ilgili DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın değerlendirmelerine yer verildi.

"Yeter Söz Milletin" adlı köşede yayınlanan yazı şöyle:

"..DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, eski mensupları Süleyman Soylu’nun Malatya’daki “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet ve ebedi başkanıdır” sözlerini ettiği açıklamaları ile ilgili olarak, “Bizim için Sayın Soylu siyasi bir mesele değil, adli bir meseledir. Yakında biz de kendisiyle ilgili bir ceza davası açacağız. Soylu’ya Allah selamet versin; kırat zaten onu sırtından atmıştı” dediğini..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız