SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YÖK Başkanından Karaciğer Nakilleri İçin Kutlama

0
Güncellendi - 2019-06-15 05:49:16
YÖK Başkanından Karaciğer Nakilleri İçin Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,  canlıdan canlıya 5 ayrı hastaya eş zamanlı karaciğer naklini gerçekleştiren ve bu başarıyla dünyanın dikkatini bir kez daha Malatya’ya çeken İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü ekibini tebrik etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya hesabı twitter’da yaptığı açıklamada “Karaciğer naklinde ülkemizde ve dünyada önemli bir merkez olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde 5 hastaya eş zamanlı olarak gerçekleştirilen canlıdan nakil operasyonlarına katılan ekipleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mahmut (4 yıl önce)
    Sayın Hocam bu ekibin başı ve Rektör olarak bu büyük başarıdan ötürü sizi kutlamak isterim. Bununla birlikte adeta kanayan bir yara durumundaki bir problemi arz etmek isterim ; Hastanenin yoğun bakımları resmen yolgeçen hanı gibi ve hijyen ve temizlik tamamen göstermelik ve vitrine dönük şekli uygulamalardan ibaret. Birçok hasta, yoğun bakımın adeta Çarşamba pazarına dönmüş olması nedeniyle mikrop kapıyor ve durumu iyiye giderken bile süreç tersine dönüyor ve bir de bakmışsın cenazesini çıkarıyolar. Hastane çalışanı olan temizlikçiden, hasta bakıcısına, güvenlik görevlisinden, yemek dağıtıcısına ve diğer birimlerin hemşire-doktor bütün personellerine kadar ilgili ilgisiz herkes yanında bir tanıdığını getirip her saat, gece gündüz hastaların bulunduğu ortama girip çıkıyor ve o birimdeki yetkili doktor ve personel bile bu konuya hiç dikkat göstermedikleri gibi bu ortamı sağlayanlar da bizzat kendileri, yani içeridekiler oluyor. Ayrıca zaten içerideki görevli personellerin kendileri bile hijyen ve steril ortam konusunda bizzat en büyük tehdit. Çünkü sigara, yemek ve diğer servisler vs. için sürekli dışarı çıkıp aynı kıyafetleriyle ve dolayısıyla kirlenmiş elleriyle yeniden içeri girerken hiçbir sterilazasyon yapmadan işlerine devam ediyorlar. Bunu , hasta yakını olarak hem içeriden hem dışarıdan defalarca kez şahit olmuş ve tekrar tekrar gözlemlemiş, ayrıca sayısız insandan aynı şikayeti duymuş biri olarak söylüyorum. Bu durum yıllardır böyle ve Hastane yönetimi ve tüm görevli personel ve hasta ile hasta yakınlarının yani herkesin gözü önünde gerçekleşiyor ve rezalet durum ne yazık ki hiç değişmiyor. Sayın Rektör, sizin de Tıp Doktoru olmanız münasebetiyle bu durumu daha iyi tespit ve çözüm noktasında ,göstermelik ve vitrine dönük değil, gerçekten işin özüne dokunan , ciddi manada ve dünyadaki modern uygulamalarda olduğu şekilde girişimde bulunmanızı zat-ı alinizden özellikle istirham ediyorum. Bilmelisiniz ki bu zafiyet , duyarsızlık ve başıboşluk nedeniyle yaşanan sıkıntılar ve acılardan, bu durumun müsebbibleri olan tüm personel gibi Siz de hem kul hem de Allah katında direk sorumlusunuz ve tüm hasta ve hasta yakınlarının duasına ya da bedduasına bizzat muhatapsınız. Hekimhanlı bir hemşehriniz olarak sizi gururla takip ediyorum ve bahsettiğim bu sıkıntının çözümü anlamında ümitliyim ve girişimleriniz hususunda özel olarak izlemede kalacağım . Saygılarımla ...
    0
    0
    Yanıtla