SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yok Etme Planına Dur Dendi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:19
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi tarafından “Kıbrıs Şehitlerini Anma” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta, 1974'teki  Kıbrıs Barış Harekâtı ve önceki askeri müdahale girişimleri ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.  

Battalgazi Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi tarafından “Kıbrıs Şehitlerini Anma” konulu konferans, Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konferansa, Vali Yardımcısı Yılmaz Bora, Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Nacar, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi Halit Ziya Öztürk, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi Halit Ziya Öztürk, “Kıbrıs Türkü’nü yok etme planına dur diyerek 20 Temmuz 1974 sabahı havadan ve denizden Kıbrıs’a çıkarma yapılmıştır. Bu harekette şehit olan arkadaşlarımızı anmak için yapılan bu toplantıda bir araya geldik” dedi.

Muharip Gazi Bayram Akdemir ise, “Kıbrıs’ın Tarihsel Süreci” konusunda bilgiler vererek, “Akdeniz’in mavi sularıyla çevrili dünyanın en büyük üçüncü adası olan, yüzyıllar boyunca değişik uygarlıkların bıraktığı zengin bir tarihi mirasa sahip olup, derin mavi deniziyle huzur veren Kıbrıs, tarihimizde oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarihe baktığımızda en önemli ticari yolların kesiştiği noktada olan Kıbrıs, tarihte her zaman önemli bir yere sahiptir. Tarihte bir dönem İngiltere’nin de candamarıydı. İngiltere, Osmanlı devletinin güçlü olduğunu görünce İngiliz imparatorunun bu yolunun güvenliğinin sağlanması ve emniyetinin Osmanlı devleti tarafından sağlanmasında bir mahsur görmüyordu” diyerek, Kıbrıs’ın konumuna ve önemine dikkat çekti. 

Emekli Büyükelçi ve Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bara da, “Kıbrıs Türk Halkı’nın Acılı Yılları” konusunda bilgiler aktararak, “1955 yılında EOKA terör örgütü tarih sahnesine çıktı. EOKA sahneye çıktığında Kıbrıs Türk halkının eli kolu bağlımı kalacaktı. Zaman zaman Türk muhavemet teşkilatı oradaki bazı çevrelerce çok insafsız eleştirilere maruz kalmaktadır. EOKA sahneye çıktığı zaman Türk mukavemet teşkilatı sadece kendisini savunma, koruma, kollama güdüsüyle hareket etmiş ve bu amaçla savunma tedbirleri almıştır” diye konuştu.

Emekli Albay Orhan Ceylan ise, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Bilinmeyen Yönleri” konusuna dikkat çekerek, “Ya taksim ya ölüm diye bağıran çocuklardanım. 1963-64 hadiselerinde Harp okulunda hadiseler başladığı zaman “Bizi de en kısa sürede cephelere alsın” diyen gençlerdenim. 1966 da subay olarak ilk kıtaya katıldığım zaman ilk komando taburuna teğmen olarak katılan biriyim. Amacımız Kıbrıs’a gitmekti. Gemilerle Kıbrıs’a hareket ettik. Kıbrıs’ın dağlarını gördüğümüzde düdüklerle uyardık ve tekrar döndük Mersin’e. Mersin'e döndükten sonra çıkarma için tekrar hazırlıklarımıza başladık. 1,5 ay kaldık” diyerek, Kıbrıs harekâtı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız