SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YÖK, Genelkurmay'a Gidecek

A- A+ PAYLAŞ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, askere gidecek akademisyenlerin vatani görevlerinin 1 aylık temel eğitimini kışlada, kalan kısmını üniversitelerde yapmaları için Genelkurmay Başkanlığı’na teklif götürmeyi düşündüklerini açıkladı. Özcan, yeni kurulanlar başta olmak üzere üniversitelerdeki öğretim elemanı açığını kapatmak için bu yola başvurduklarını bildirdi.

Özcan, Hürriyet’e şunları söyledi: “Akademisyen bulmakta zorluk çektiğimiz birçok üniversitemiz var. Görevli akademisyenlerimiz de askere gitme zamanları geldiğinde ayrılmak zorunda kalıyorlar. Bu bizi zora sokuyor. Bu konudaki şahsi düşüncem, askerliğini yapmamış akademisyenlerimizin 1 aylık temel eğitimlerini kışlada tamamlayıp, sonra üniversitedeki görevlerine dönerek askerliklerini burada sürdürmeleri. Bu düşüncemi öncelikle Genel Kurul toplantısında üyelerimizin görüşlerine sunacağım. Fikirlerini alacağım. Sonra bu öneriyi Genelkurmay Başkanlığımıza götüreceğim. Uygun görürlerse, bu sistemi başlatabiliriz. Hayata geçmesini çok önemsiyoruz.”

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, yaklaşık 40 bin polisin askerlik yapmamasına yönelik alternatifli bir çalışma yaptıklarını açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız