SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yok mu Bunun Hesabını Soracak Bir Makam?

A- A+ PAYLAŞ

İki hafta önce, Malatya-Elazığ karayolunda gece yarısından sonra meydana gelen trafik kazasının ardından, yoldaki enkazın ancak 8 saat sonra kaldırılabilmesi "skandalı"nın "bazı" ilgili ve yetkili makamlar için hiçbir şey ifade etmediği, bu kez Sivas yolunda yaşanan "rezalet"le ortaya çıktı.. Tohma Köprüsü üzerine bir kamyon ya da traktörden dökülen ve bir şeritte trafiği tamamen engelleyen, diğeri için de tehlike yaratan kum yığınını kaldırmak için çağrılan Karayolları, ancak 6 saat sonra iş makinesi gönderebildi.

BİR REZALET DAHA..
Malatya-Elazığ karayolunun 11. kilometresinde 2 hafta önce yaşanan ve çekici, iş makinesi getirilememesi nedeniyle 8 saat süreyle "kısmen" trafiğe kapanan yolla ilgili haberde dile getirilen ihmal ve sorumsuzluğun muhataplarından hesap sorulacağı umut edilirken, böyle bir girişimin olmadığı, iki hafta sonra Malatya-Sivas karayolunda yaşanan benzer bir olayla ortaya çıktı.

27 Temmuz Çarşamba'yı 28 Temmuz Perşembe'ye bağlayan gece yarısından sonra 02.05 sıralarında, Malatya-Sivas karayolunda görev yapan bir bölge trafik ekibinin, 28. kilometrede bulunan Tohma Köprüsü'nün bir şeridine kum dökülmüş olduğu, bunun bir şeridi trafiğe kapattığı gibi, diğer şeritteki trafik için de tehlike yarattığı şeklinde bir telsiz anonsu duyuldu. Trafik ekibi, iki şeritli köprü üzerindeki bu durumun akan trafik için tehlike oluşturduğu ve Karayolları ile irtibat kurularak, hemen bir iş makinesi gönderilip, yolun temizlenmesi isteğini de telsizde merkezine iletti. Kısa bir süre sonra, merkezden Tohma Köprüsü üzerindeki trafik ekibine verilen yanıtta, "Kendilerine ulaşılan Karayolları'nın iş makinesi gönderemeyeceğini bildirdiği" belirtildikten sonra, ekibe trafik dubalarıyla, uyarı levhalarıyla yol emniyetinin sağlanması talimatının da iletildiği duyuldu.

Malatya'yı 5 ilçesine (Arapgir, Arguvan, Yazıhan, Hekimhan, Kuluncak) ve ülkenin kuzeyine bağlayan bu işlek karayolunun en dar bölgesini oluşturan 2 şeritli Tohma Köprüsü üzerine dökülen kum yığınının neden olduğu tehlike, "trafiğin emniyetli yol koşullarında devamı" ana görevlerinden biri olan Karayolları'nın iş makinesi gönderip, gereken temizliği yapmaması nedeniyle yaklaşık 6 saat sürdü.

Polis ve Jandarma, emniyetli trafik için büyük tehlike oluşturan bölgede herhangi bir kaza olmaması için çaba sarfederken, Karayolları'nın iş makinesinin ancak mesai başladıktan sonra geldiği ve yol temizliğini yaptığı bildirildi.

DÖKEN KİM?
Bu arada, köprü üzerine kum döken aracın saptanamadığı bildirildi. Kum kamyonlarının yanı sıra damper römorklu traktörlerin bölgedeki ocaklardan kum çektiği, aşırı yükleme ya da damper hatası nedeniyle, kumun yola döküldüğünün değerlendirildiği de haber alındı.

Dökülen kumun fazlalığı, herhangi bir nedenle yükü taşıyamayacak duruma gelen bir traktörün yükünü boşaltmış olabileceği yorumlarına da yolaçarken, özellikle traktörlerde bu ve benzeri "sorumsuz"luklara sıkça rastlandığı ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız