SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yok Olmaktan Kurtulacaklar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ve ilçelerde bulunan konaklardan 20'sinin restorasyon projelerinin yapılabilmesi için ödenek çıktı.. Konaklardan çoğunluğu Yeşilyurt ilçesinde.. Çanakkale Zaferi'nde imzası olan komutanlardan Cevat Paşa (Çobanlı)'nın ailesine ait Arapgir'deki Çobanlı Konağı da (fotoğraftaki) restore edilecek.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, tescilli olup onarılması gereken tarihi konakları bakanlığa bildirdiklerini ve 20'sinin restorasyon projelerinin hazırlanması için ödenek çıktığını bildirerek, proje çalışmalarına başlanılacağını kaydetti. Hazırlanacak projelerin, daha sonra Sivas'taki Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu'na gönderileceği, buradan onay verilmesi halinde, bu sefer ödenek verilmesinin ardından restorasyon çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

Tarihi yapılar üzerinde titizlikle durduklarını söyleyen Özbay, bu yapıların yıkılmaktan kurtarılması için çaba gösterdiklerini aktardı.

* PROJE ÖDENEĞİ ÇIKAN KONAKLAR..
MALATYA MERKEZ: İstanbulluoğlu Konağı (Özel İdare Mülkiyeti), Hatice Günay'a ait B.Mustafapaşa Mahallesi'ndeki konak, Perihan Arpacı'ya ait Sinema Caddesi (Beşkonaklar)'ndeki konak,

ARAPGİR: Mehmet Çobanlı'ya ait Çobanlı Konağı (Cevat Paşa Ailesine ait),

YEŞİLYURT: Turgut Duran, Murat Özabacı (2), İsmet Bilir, Ali Tuncer, Selver Gülşah, Mahmut Uğurlu, Hacı Ali Özbey, Mehmet Kocamaz (2),İbrahim Rıfat Kölük, Münever Kınacı, Hanefi Tanbay, Ahmet Bahar Kekevi, Zehra Cücemen ve Münevver Kınacı'ya ait evler-konaklar..

FOTOĞRAF: Arapgir'in Çobanlı Mahallesi'ndeki Çobanlı Konağı (Celal YALVAÇ arşivi-1995)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız