SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yok Olmasını Engelleyin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür Yaşam Derneğince projelendirilen ve Valilik işbirliğince sürdürülen Kültür Rehberleri (KÜRE) yetiştirme eğitimi projesinin 2 etabı tamamlandı. Teorik ve pratik eğitimlere katılan 26 öğrenciye düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan çocuklar, yetkililere “Tarihi yapılarımızın yok olmasına izin vermeyin” mesajlarını verdiler. Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu’da, küreselleşen dünyada, yerel kültürün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşen ve İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkan vekili Ertan Mumcu, İl Kültür ve Turizm Müdür yardımcısı Mehmet Kazancı, ESOB başkanı Şevket Keskin, Merkez Kütüphane İl müdürü Memnune Aydın ve Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. genel müdür vekili Mehmet Pala ile çok sayıda gönüllü kültür dostlarının katıldığı sertifika töreninde yerel kültürün korunup gelecek kuşaklara aktarılmasına vurgu yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kültür Yaşam Derneği başkan yardımcısı Funda Kurt “Derneğimiz tarafından projelendirilen Valilik ile birlikte sürdürdüğümüz, Malatya Belediyesi ve bağlı kuruluşların yanı sıra TSO, ESOB gibi kuruluşlarca da desteklenen KÜRE yetiştirme eğitim projesinin ikincisini verdiğimiz eğitimlerle tamamladık. Uzmanları tarafından, Malatya’nın yerleşim alanları, tarihi ve kültürel varlıkları koruma bilinci, kentimizin arkeo5lojik, sanat ve sosyal yaşamı, fotoğraflarla Malatya’nın dünü bugünü, çocuk oyunları gibi konularda verilen eğitimlerle İlk projemizde 24 öğrenci, ikinci projemizle de 26 öğrenci yetiştirdik.

Yetiştirdiğimiz toplam 50 öğrencimiz, öğrendikleri bilgileri çevrelerine aktaracaklar. Uzun soluklu olan bu projemizde hedefimiz, gençlerimizi kültürel ve sanatsal aktivitelere katarak eğitimlerini daha da pekiştirmektir.” dedi.

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise “KÜRE bana küreselleşmeyi anımsatıyor. Küreselleşme süreciyle küçülen dünyada yerel kültürel mirasların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizim gibi zengin kültürel değerlere sahip olan coğrafyamızda çok önem taşıyor. Çünkü derin bir mirasın sahipleriyiz. Kültür Yaşam Derneği'nde yaptığı projeyle işin arka planını bize gösterdiler. Gelecek nesillere aktarma adına güzel bir proje yapmışlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kültür Rehberleri adına konuşma yapan öğrenciler ise; aldıkları eğitimler ve yaptığı gezilerle kültürel değerler anlamında yeni ve güzel şeyler öğrendiklerini belirterek “Öğrendiklerimizi ve izlenimlerimizi arkadaşlarımıza ve yakınlarımıza aktararak rehberlik görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Yetkililerden isteğimiz tarihi eserlerimizin yok olmasına izin vermeyin, engelleyin.” diyerek görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini belirttiler ve yetkilileri kültürel varlıklar konusunda daha duyarlı olmaya çağırdılar.

Tören, öğrencilere ve eğitimcilere sertifakalarının dağıtımıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız