SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YÖK Rektörleri Elazığ'da Topladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:13:16
YÖK Rektörleri Elazığ'da Topladı
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Elazığ'da bir araya geldiği bölgedeki üniversitelerin rektörlerinden çözüm süreci için destek isteyerek, "Hiç şüphesiz üniversitelerimiz ve camiamız öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, çalışanıyla çözüm sürecinin parçası olmalıdır, herkes eline taşın altına koymalıdır. Önümüzde yeni bir dünya var, yeni bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye'de üniversiteler bu fonksiyonunu yerine getirmelidir” dedi. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Fırat üniversitesi’nde Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ve Muş Alpaslan Üniversitesi rektörleri ile bir toplantı yaptı. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Çetinsaya, yüksek öğretimin sorunlarını konuşarak aşacaklarını belirtti. Türkiye'nin çok önemli bir aşamadan geçtiğini kaydeden Çetinsaya, "Kurumsal ve siyasi değişimler gündemde. Tabi ki üniversiteler açısından çok önemli. Bu toplantının diğer amacı da şu an başlangıcında olduğumuz çözüm sürecine üniversitelerin nasıl katkı yapacağını, yüksek öğretim camiasının bu süreçte ne ve nasıl roller oynayabileceğini, ne gibi pozitif etkiler yaratabileceğini de tartışmak olacaktır. Bu hem rektörler toplantısında ele alınacak hem de öğrenci temsilcileriyle yapılacak olan toplantının gündeminde ele alınacak. Hiç şüphesiz üniversitelerimiz ve yüksek öğretim camiamız öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, çalışanıyla çözüm sürecinin parçası olmalıdır, herkes elini taşın altına koymalıdır. Önümüzde yeni bir dünya var, yeni bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye’de üniversiteler bu fonksiyonunu yerine getirmelidir. Bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilenmelidir. Çözümüne katkıda bulunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdırlar. Bu üç boyutta olabilir; çözüm sürecinin söylemine katkı şeklinde cereyan edebilir, çözüm sürecinin işleyişine katkıda bulunabilir, yüksek öğretim camiası ve çözüm sürecini toplumsal destek sağlayarak üniversitelerimizin bulunduğu illerde ve bölgelerde sürece pozitif katkı yaparak da sürece önemli katkı yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

YÖK Başkanı Çetinsaya, bu toplantıların ilkini Elazığ‘da gerçekleştirdiklerini belirterek, üniversitelerin ve yüksek öğretim kurumlarının bu sürece olan katkılarıyla ilgili ilk toplantının ve katkıların tartışılacağı toplantının Elazığ’da yapılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Çetinsaya, “Elazığ‘da yapılan toplantının ve Fırat Üniversitesi'nin, iline ve bölgesinde başarılı olan bir üniversitede bu toplantının başlamasından son derece memnunum. Bu toplantılar Türkiye'nin her bölgesinde devam edecektir. Her üniversiteyi de ayrı ayrı ziyaret etmeye, oradaki öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelmeye çalışacağım. Ülkemizin yarınları için iktisadi ve siyasi gelişmesine, sosyal gelişmesine mutlaka devam etmesi lazım. Bu süreçte hem üniversitelerimiz ilerleyecektir hem de Türkiye ilerleyecektir. Türkiye'nin mevcut sorunlarını çözmesi, yarınlara doğru emin adımlarla yürümesi şüphesiz yüksek öğretim camiamızı, yüksek öğretim sistemimizi de daha ileriye götürecektir. Yaşam kalitemizin artırılmasına, sürdürülebilir kalkınmaya, demokratik ve siyasi kültürün oluşmasına bu bakımdan hep birlikte destek olmalıyız. Hep birlikte çalışmalıyız“ ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız