SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''YÖK Yasası Muhakkak Çıkacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AKP Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil, yeni meclis döneminde YÖK'le ilgili yasanın mutlaka çıkarılacağını belirterek, "Bizim gayemiz yasanın mutabık kalınarak çıkartılması, hep beraber çıkartılırsa güzellik olur" dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, erken seçim söylentilerinin siyasette üretken olmayanların demagojisi olduğunu söyledi.

AKIN'IN KAHVALTI DAVETİ..
Belediye Başkanı Cemal Akın, Kernek'teki Şelale Park Restaurant'ta, TBMM Başkan Vekili Pakdil, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'ya bir kahvaltı verdi. Kahvaltıya, AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, AKP İl Başkanı İhsan Koca, AKP Merkez ilçe başkanı Celal Ekici, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik ile parti yöneticileri, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri katıldılar.

"YÖK YASASI MUTLAKA ÇIKARILACAK.."
TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, kahvaltıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Pakdil, YÖK yasasıyla ilgili olarak, "Yasa tasarıları zaman zaman Cumhurbaşkanımız tarafından iade edilmiştir. Bazıları aynen gönderilmiş ve yasalaşmıştır. Bazılarını Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştür. Ama, hükümet ve meclis içerisinde bir mutabakat aranması söz konusudur. Hükümet burada özverili davranarak, YÖK Yasa Tasarısı'nın çıkartılması için büyük kararlılık gösterdi. Önümüzdeki dönem yasa mutlaka çıkacaktır. Hükümet bu yasa tasarısı üzerindeki çalışmaları tamamlamıştır. Mutabakat sağlanırsa, hep beraber çıkartılırsa güzellik olur. Ama böyle olmazsa meclise gelen yasa tasarısı bu şekilde yasalaşmış olacaktır" dedi.

Bu yasama döneminde meclisin çok başarılı bir performans gösterdiğini ifade eden Pakdil, "Bu dönem hükümetimizin meclise getirdiği yasa tasarıları vardır. Ayrıca milletvekili arkadaşlarımızın da kanun teklifleri olmuştur. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu her alanda yasa tasarıları ve teklifleri yasalaşmıştır. Belediyelerle ilgili, İl Özel İdare ile ilgili yasalar bir bir çıkmıştır. Yıllardır bekleyen uluslararası anlaşmalar vardır. Bunların hepsi meclise gelmiş, komisyonlardan geçmiş ve bunlar da yasallaşmıştır.

Ve Türkiye bir istikrarı yakalamıştır. Meclisimiz bu hususta büyük gayretler göstermiş ve bazen sabahlara kadar çalışmıştır. Bu hususta iktidarıyla muhalefetiyle çalışmıştır. Mecliste herkes çıkıp görüşlerini açık açık beyan etmiştir, söylemiştir. Bazı yasalarda birlikte hareket edilmesine rağmen bütün konuşma hakları iktidar ve muhalefet sözcüleri tarafından kullanılmıştır. Meclisimiz çok başarılı bir performans göstermiştir.

Tabi hükümetin getirdiği yasa tasarılarının çok büyük önemi vardır. Türkiye'nin ihtiyacı olan Avrupa Birliği uyum yasalarıyla birlikte Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı'nın tasarılarıdır. Adalet Bakanlığı'nın getirdiği yasa tasarılarında büyük değişiklikler yapılmıştır. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bütün yasaları bugüne kadar çıkartılmış ve bekleyen tasarılarda önümüzdeki dönem içerisinde gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM DEMOGOJİ..
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı da, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bazı çevrelerin erken seçimden söz ettiğini belirten Yazıcı, "Erken seçim, siyasette üretken olmayanların demagojisidir. Millet AK Parti'ye 3 Kasım'da 5 yıl görev vermiştir. Bu süre 2007 Kasım ayında doluyor. Türkiye'nin böyle bir gündemi söz konusu değildir. Bizim önümüzde hizmet ve çalışma aşkı var, onun heyecanı var. Bu tempoyla çalışıyoruz. Bazıları iş yapar, ürünlerini ortaya kor. Bu bir vizyon işidir, ufuk işidir. Bu vizyon, AK Parti grubunda, hükümetinde var. Ama ufku olmayan, vizyonu olmayan, projesi olmayanlar laf üretir, laf üretenleri de her kesimde görüyoruz" dedi.

Tatilin ardından meclisin yoğun bir çalışma içerisine gireceğini ifade eden Yazıcı, "Meclisin tatilde olması nedeniyle her milletvekili yöresini geziyor. Tatil sonunda AK Parti grubuna mensup milletvekili arkadaşlarımız daha zinde, halkı ve her kesimi dinlemiş olarak, önerileri de derlemiş, toparlamış olarak meclise gelecek. Meclis, daha da yoğun bir çalışma sürecine girecektir.

Ben sona eren yasama dönemini son derece başarılı buluyorum. Mecliste sabahlara kadar çalışan ve destek veren, konuşma yaparak, öneri getirerek destek veren arkadaşlarıma şükranlarımı ifade ediyorum. Milletimizde gerçekten temsilcilerinin onlar için çalıştığının bilincinde, bunu da halkın arasında gezerken görüyor ve gözlüyoruz" diye konuştu.

Pakdil ve Yazıcı, öğleden sonra Malatya'dan ayrıldılar.

FOTOĞRAF: (Soldan sağa) AKP İl Başkanı Koca, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, TBMM Başkan Vekili Pakdil ve Belediye Başkanı Akın.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız