SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoklamalar Genel Merkeze Yol Gösterici Olacak"

0
Güncellendi - 2018-12-04 03:19:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP'DE 'NÖBETÇİ VEKİL' UYGULAMASI YENİDEN BAŞLADI.. AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Türkiye çok güçlü, çok büyük bir ülke. Gücünü her geçen gün katlayarak devam ediyor. Ülkemizin bulunmuş olduğu coğrafi konum çok ciddi manada zorlukları da beraberinde getiriyor. Dünyanın neresinde ne yaşanılıyorsa, Türkiye artık hiçbir yere kulağını kapatmıyor.” dedi.

AKP Malatya İl Başkanlığı tarafından vatandaşların milletvekillerine sorun ve taleplerini daha rahat ulaştırmaları ve bire bir anlatmaları için parti binasında Cuma günleri gerçekleştirilen Halk Günü uygulamasına yeniden başlanıldı.

Çalık, Halk Günü toplantısının açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarınca yöneltilen sorulara cevap verdi.

Malatya’da ara verilen Hak Günü uygulamasının yeniden başlatıldığını açıklayan Çalık, “İl başkanımızın talebi ile birlikte milletvekili arkadaşlarımızla nöbetçi vekil uygulaması yeniden başlatmış bulunmaktayız. İlk nöbeti de İl Başkanımız yazdı, biz bu gün milletimizle hemhal olacağız. Onların Ankara’ya gelmelerine gerek kalmadan, burada onları dinleyip sorunlarına elimizden geldiği kadar destek olmaya gayret göstereceğiz. Türkiye çok güçlü, çok büyük bir ülke. Gücünü her geçen gün katlayarak devam ediyor. Ülkemizin bulunmuş olduğu coğrafi konum çok ciddi manada zorlukları da beraberinde getiriyor. Dünyanın neresinde ne yaşanılıyorsa, Türkiye artık hiçbir yere kulağını kapatmıyor. Bugün Ukrayna’da yaşanan sorun ve sıkıntı varsa bunun da Türkiye tarafından gündem edilmesi ve çözüm bulunması için mücadelesini Sayın Cumhurbaşkanımız veriyor. Sadece Ortadoğu’da, sadece Müslüman coğrafyasında değil, bütün kıtalarda bütün ülkelerde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar için Türkiye artık söz sahibi.” diye konuştu.

Çalık, “Malatya’mız girdiğimiz 13 seçimin tamamında çok ciddi destek verdi bize. En son 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımız ve bizlere vermiş olduğunuz destekler için bir kez daha teşekkür ediyorum. Şimdi Allah nasip ederse önümüzde çok önemli bir seçim var. 31 Mart 2019 yerel seçimleri inşallah AK Parti’nin milletiyle birlikte tarih yazacağı bir seçim olacak. 31 Mart 2019 yerel seçimleri için genel merkezimiz tarafından aday adaylıkları başvuru süreci devam ediyor.  Toplam belediye başkana adayı olarak 7 bin 160 kişi ‘belediye başkan adayı olmak istiyorum’ diye başvurularını yaptı.  Bu sene başvurular ilk kez elden değil direkt olarak teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, internet üzerinden yapıldı. 7 bin 160 belediye başkan adayımızla birlikte. Meclis üyeliklerinin başvuru süresi 3 Aralık’ta son buluyor. 3 Aralık’a kadar belediye meclis üyesi olmak isteyen arkadaşlarımızın başvurularını yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi konusunda ise Çalık, “Genel Merkezimizin yapmış olduğu kamuoyu ve temayül yoklamaları sonucunda vatandaşlarımızın talepleri göz önünde bulundurularak, belediye başkanlarımızın adaylıkları söz konusu oldu ve olacak. Temayül kamuoyu yoklamaları Genel Merkezimize yol gösterici olacak” ifadelerini kaydetti.

Milletin ekonomik darbe girişimlerine karşı dimdik durduğunu ve dolar kuru nedeniyle  fırsatçılık yapanlara karşı da bakanlıkların ve ilgili tüm kurumların gereken önlemi alacağını belirten Çalık şu şekilde konuştu:

“Türkiye’nin bulunduğu coğrafya birçok terör örgütünün ülkemizi hedef haline getiriyor. Türkiye’nin büyümesine engel olmak isteyen ulusal ve uluslararası güçleri hepimiz biliyoruz. Birçok darbe girişiminin yapılmaya çalışıldığını biliyoruz. Milletimiz bu darbe girişimlerine karşı göğsünü siper etti. Bu kez ekonomik darbeyi yapmak istediler. 10 Ağustos itibariyle başlayan süreçte doların yükselmesiyle maalesef felaket telalığı yapanlar ‘dolar 10 lira olacak’ diye söylemelerine devam ettiler. Muhalefette ‘bu iktidar gitsin de gerekirse devlet gitsin’ zihniyeti var. Ben milletimizin bir kez daha ekonomik darbe girişimine karşı dimdik durduğunu gördüm. Ekonomiden sorumlu bakanımız Berat Albayrak’ın almış olduğu önlemler ekonomik darbenin önüne geçmiş vaziyette. Dolar kuru düşüyor. İnşallah dolar daha da düşecek, fiyat istikrarı sağlanacak. Fırsatçılık yapmak isteyenler içinde İçişleri Bakanlığımız, yerel yönetimlerimiz ve Ticaret Bakanlığımız gerekli kontrolleri yaparak, fırsatçılık yapan fiyat artışına gidenlerle ilgili gerekli cezaları uygulayacaklar. Milletimizin gönlü rahat olsun.”

Çalık, daha sonra Halk Gününe katılan vatandaşların tek tek sorun ve taleplerini dinledi. Çalık, Malatya’da çözülmesi gereken sorun ve talepler için  zaman zaman kurum yöneticilerini arayarak, vatandaşların taleplerini ileterek, sonuçlandırılmasını istedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ahmet (5 yıl önce)
    senin istediklerin fotoğraf karesinde zaten sayın vekilim .ilçe başkanı istifa etti..? Ne sıfatla orada boz vermiş partinin sahibimi ..?Battalgazi ilçesindeki diğer adaylarla neden 1 kare fotoğrafın yok .ilçe başkanı kamu oyuna bir şeyler anlatmak istiyor sizde teyit ediyor musunuz.?. ilçe başkanını destekliyor musunuz ..? Açık olun.. Haksız rekabete alet ediliyorsunuz ve neden alet oluyorsunuz .Bu algı hiç adil değil .Adaletli değil
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    AKP nin EFSANE KADIN'ı Başbakanlar,bakanlar,danışmanlar bürokratlar,valiler v.s v.s hep değişir. Bir T.ERDOĞAN birde ÖZNUR ÇALIK on altı yıldır hiç değişmedi.Üzüleyim mi,sevineyim mi ? neyse EFSANE KADIN deyip geçeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Öznur ablamız ne derse o olur kendine itaat edecek kendi adamlarını aldırabileceği direksiyonu kendinde olan değil öznur ablamız da olan iki belediye ye de o tarz isimler belirlenmiştir kimse merak etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Kendi çevreniz yakınlarınızdan başka kimseye yardımınız olmadı bir malatyaya umut dağıttınızda ne oldu hiç birini yapmadınız ama kendinize gelince ünv bile açtınız ya rektörlük için anlayan anladı inş o hanfendi sizin gibi değildir adil olur
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (5 yıl önce)
    Kağıda yazıp sonrada çöpe atacağını belli ,, boşunati kandırıp ümit vermeyin boşuna yıllardır böyle degilmi
    0
    0
    Yanıtla