SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yokmuş, Ekle!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, uluslararası ödüllü proje olan yeni hizmet binası içerisinde, "gecekondu kulübe" oluşturmakta bir sakınca görmedi!

UNESCO'nun gözetiminde düzenlenen “INTERARCH 2009” 12. Dünya Mimarlık Trienali'nde dünya mimari şaheserleri arasına katılan Malatya Belediye Sarayı içinde, başkanlık blokunun ikinci katındaki bekleme salonunun bir kısmı cam bölme ile kapatılarak sekreterin kullanması için ofis yapıldı.

Binanın Mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ise, projenin mimarisini olumsuz etkileyecek hiçbir değişime izin vermeyeceklerini söyledi.

Yapımı sırasında Malatya için lüks olduğu, hatta büyük olduğu için bazılarınca eleştirilen binaya, Malatya Belediyesi bir türlü sığamadı! Başkanlık blokunun ikinci katına cam bölmeden gecekondu yapılarak sekreterlik ofisi oluşturuldu. Öte yandan binanın girişindeki zemin katta da, belediyenin kendi mimarlarının bile tepkisini çeken güvenlik bölmesi yapıldı. Görüntüyü ve estetiği bozan güvenlik bölmesi için belediye bünyesindeki mimarların da şikayetçi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Binanın Mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ise, belediyeden, daha geniş açılı, etrafı ile beraber çekilmiş fotoğraflar isteyeceklerini söyleyerek “Ancak, projenin mimarisini olumsuz etkileyen bir değiştirmeye, ilave ve eksiltmeye izin vermemiz mümkün değildir. Bina Fikir ve Sanat Eserleri Yasası tarafından korunmaktadır. Tüm eserlerimizde olduğu üzere konuyu yakından takip edeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız